علیرضا ساوری روز چهارشنبه در جلسه پیشگیری و پیش بینی بافتهای ناکارآمد شهری کردستان اظهار داشت: باید سعی شود با همکاری بیشتر راه و شهرسازی، منابع طبیعی و ثبت اسناد چالش معارض ماده ۵۶ قانون حفاظت از اراضی مرتفع شود تا بتوان از اموال بیت المال به نحو احسن حفاظت کرد.
وی با اشاره به اینکه ماده ۹ حفاظت ار اراضی تاثیرگذارترین قانون در خصوص راستای موفقیت دستگاهها در اجرای قانون است، افزود: در استان کردستان به دلیل کم کاری، عدم وحدت رویه یا نبودن اهتمام جدید شاد عدم اجرای کامل این ماده هستیم.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اضافه کرد: در راستای اجرای این قانون انتظار می رود دستگاه های اجرایی متولی هر تصمیمی که دارای منع قانونی نباشد به صورت جدی از سوی دستگاه های قضایی برای اجرا پشتیبانی میشود.
ساروی با بیان اینکه هدف از اجرای کمربند سبز در شهرها به ویژه مرکز استان جلوگیری از تخریب اراضی و تصرف آنهاست، یادآور شد: انتظار می رود پنج تکه زمین تحویلی به شهرداری با مشارکت سه جانبه شهرداری، راه و شهرسازی و ثبت اسناد رفع معارض شده و مشکلات این اراضی برای اجرای طرح بر طرف شود.
وی در خصوص طرح های قوه قضاییه و مجریه برای توانمندسازی روستاییان تاکید کرد: این اقدام در راستای سیستماتیک عمل کردن دستگاه های اجرایی در روستا انجام می شود و در کردستان ۲ دهستان سیاه منصور بیجار و نشمیر بانه انتخاب شدند تا فعالیت های ۱۰ دستگاه در روستاهای این دهستان ها به صورت منسجم برای یک هدف مشترک که همان توانمندی ساکنین و جلوگیری از مهاجرت است، اجرایی شود.
وی گفت: در این طرح اهدافی از جمله مدیریت منابع آب و خاک شامل کشت گیاهان محصولات پر بازده در شرایط اقلیم مختلف، توسعه دامداری و شیلات و طیور، ایجاد حرفه آموزی های برای توسعه مشاغل خرد و صنایع دستی و اکوکمپ در یک رفتار سیستماتیک دنبال می شود.
مدیر املاک و حقوقی اداره راه و شهرسازی کردستان نیز در این جلسه گفت: هم اکنون در طرح تفضیلی، شهرهای استان کردستان دارای ۲۰ هزار هکتار اراضی بلاتکلیف هستند.
حسنی افزود: این اراضی دارای معارض ماده ۵۶ قانون حفاظت از اراضی است و راه و شهرسازی با منابع طبیعی و ثبت اسناد و املاک وارد یک برنامه سه جانبه شده تا اسناد مالکیت این اراصی به بنام دولت صادر و اخذ شود.
وی اضافه کرد: در خصوص احداث کمربند سبز سنندج نیز تاکنون ۱۲۷ هکتار اراضی در قالب پنج لکه به شهرداری تحویل داده شده تا فضای سبز در آنها ایجاد شود.
شهردار سنندج نیز گفت: کمربند سبز شهرداری به وسعت ۷۱۰ هکتار به عرض میانگین ۱۰ متر احداث می شود.
حشمت الله صیدی افزود: پنج قطعه زمین تحویلی به این شهرداری از سوی راه و شهرسازی دارای برخی معارضات است که انتظار می رود با مشارکت دستگاه های متولی این مشکلات رفع شود تا نسبت به احداث فضای سبز و جنگل کاری در آنها اقدام کرد.
نظر شما