۲۸ آذر ۱۳۹۸، ۱۰:۱۷
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 83599278
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

انتظار سفیر ایران از ژاپن برای از سرگیری واردات نفت

پکن- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن تاکید کرد ایران و ژاپن در حوزه انرژی دارای ارتباطات گسترده ­ای با یکدیگر هستند و انتظار می­ رود دولت ژاپن زمینه و تمهیدات لازم را به منظور ترغیب هرچه بیشتر بخش خصوصی برای حضور فعال­ تر در بازار گسترده ایران از جمله از سرگیری واردات نفت خام از ایران را فراهم نماید.

«مرتضی رحمانی موحد» روز پنجشنبه در آستانه سفر «حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران به ژاپن در گفت و گو با ایرنا افزود: مناسبات جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مهم و تاثیرگذار در غرب آسیا که از منابع طبیعی سرشار برخوردار است با ژاپن به عنوان یک کشور مهم و صنعتی در شرق آسیا، می­ توانند مکمل یکدیگر باشند.

وی اظهار امیدواری کرد از مشارکت و همراهی کشور ژاپن به عنوان یکی از کشورهای دوست، در عبور از مسیر ناهموار کنونی به‌خوبی بهره‌مند شویم و شاهد گسترش بیش‌ از پیش مناسبات اقتصادی و تجاری دوجانبه در کنار مناسبات خوب سیاسی دو جانبه باشیم.

روابط تهران و توکیو بر پایه اعتماد استوار است

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن با بیان اینکه سفر «حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران به توکیو در پاسخ به سفر خرداد ماه «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن به تهران تنظیم شده است اظهار کرد روابط دو جانبه جمهوری اسلامی ایران و ژاپن همواره بر پایه اعتماد متقابل استوار بوده است.

او افزود: در این دیدار که سومین دیدار روسای دو کشور در سالجاری خواهد بود  قرار است مواردی که در سفر آبه به تهران و در راستای تقویت هرچه بیشتر روابط دوجانبه و کمک به کاهش تنش در منطقه مطرح شد، مورد پیگیری قرار گیرند.

رحمانی موحد  افزود: این سفر که در روزهای پایانی نودمین سالگرد برقراری روابط رسمی میان دو کشور صورت می­گیرد، می­ تواند فصل جدید در روابط حسنه و دیرینه ایران و ژاپن رقم بزند.

راهکارهای تعمیق روابط 

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن در مورد راهکارهای تعمیق روابط میان تهران و توکیو گفت: دو کشور در حوزه های مختلف با یکدیگر همکاری­ های خوبی دارند امسال ما شاهد گرامی­داشت نودمین سالگرد برقراری روابط رسمی میان دو کشور بودیم و مراسم های متعددی نیز در این خصوص در توکیو و تهران برنامه ­ریزی و اجرا شد.

وی به فعالیت های دو کشور در حوزه فرهنگی اشاره کرد و گفت: علاوه بر عهدنامه مودت در سال ۱۳۱۸ و موافقت­ نامه فرهنگی در سال ۱۳۳۶ میان دو کشور منعقد شده است بیش از یکصد یادداشت تفاهم همکاری­ علمی و آکادمیک میان دانشگاه ­های دو کشور نیز منعقد شده است.

رحمانی موحد تصریح کرد: با امضای دو یادداشت تفاهم همکاری در حوزه گردشگری و ورزشی در آینده نزدیک ما شاهد توسعه هرچه بیشتر همکاری ­های دوکشور در حوزه ­های یادشده نیز خواهیم بود.

سفیر ایران در ژاپن در ادامه در مورد حوزه های اقتصادی و تجاری نیز اظهار کرد در حوزه اقتصادی موافقت نامه همکاری­ های فنی و اقتصادی در سال ۱۳۳۷ و موافقت­ نامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه­ گذاری در سال ۱۳۹۴ میان دو کشور منعقد شده و انعقاد موافقت­نامه همکاری ­های فنی نیز در دست اقدام است و در سال ۱۳۹۳ نیز معاهده انتقال محکومین به حبس میان دو کشور امضاء شده است.

رحمانی موحد تصریح کرد ایران همواره یکی از کشورهای عمده تامین کننده انرژی مورد نیاز ژاپن بوده و ژاپن نیز در صنعت انرژی ایران حضور پررنگی داشته است ما معتقدیم که   ظرفیت­ های زیادی برای تعمیق هرچه بیشتر روابط حسنه تهران و توکیو وجود دارد آمادگی داریم در حوزه های مورد علاقه به تقویت و گسترش  هرچه بیشتر همکاری­ها بپردازیم.

طرح صلح هرمز «امید» بهترین گزینه برای امنیت دریانوری

سفیر ایران در زاپن در بخش دیگری از سخنانش در مورد فشار آمریکا بر ژاپن برای پیوستن این کشور به ائتلاف دریایی گفت: اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران، نقض معاهدات و موازین بین المللی و ترویج یکجانبه ­گرایی دولت ترامپ موجب ناامنی در جهان بویژه در منطقه خاورمیانه شده است آمریکا به بهانه تامین امنیت کشتیرانی در منطقه به دنبال تحمیل هزینه بر کشورهای واردکننده انرژی از کشورهای خلیج فارس است.

رحمانی موحد امنیت خلیج فارس برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای عمده عرضه کننده انرژی را حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: ایران همواره بر گفت و گوهای منطقه ­ای و حل مسائل دو جانبه از طریق مذاکره و مسئولیت‌ پذیری و در نظر گرفتن منافع جمعی تأکید کرده و این روش را تنها روش موفق برای صلح، ثبات و امنیت جمعی و پایدار می ­داند و برعکس ادعایِ آمریکا هرگونه ائتلافی با بهانه حمایت از امنیت دریانوردی در منطقه تنها برشدت بحران می ­افزاید.

وی افزود: طرح صلح هرمز "امید" جمهوری اسلامی ایران که بر پایه مشارکت کشورهای منطقه استوار است نه‌تنها می‌تواند امنیت دریانوردی را تامین نماید بلکه می‌تواند باب مذاکره جهت حل مسائل میان کشورهای منطقه را نیز فراهم آورد.

غرب آسیا با برجام از امنیت بیشتری برخوردار خواهد بود

رحمانی موحد در مورد حمایت ژاپن از برجام نیز گفت: ما معتقدیم با برجام منطقه غرب آسیا از امنیت بیشتری برخوردار خواهد بود و به سهم خودمان در این خصوص تلاش خواهیم کرد.

وی استمرار برجام را با تعادل در اجرای تعهدات از سوی تمامی طرف‌ها، مقدور دانست و گفت: ایران از تلاش و ابتکارات مثبت ژاپن و نخست وزیر این کشور برای کاهش تنش استقبال و از تلاش‌های ژاپن به‌عنوان یکی از اعضای جامعه بین‌المللی که نسبت به حفظ برجام اهتمام ویژه‌ای دارد، قدردانی می­ کند.

او افزود: تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که برجام بخشی از آن است در قبال اجرای تعهدات هسته ­ای جمهوری اسلامی ایران متقابلاً متعهد هستند تا در جهت انتفاع اقتصادی ایران از برجام، مشارکت و همکاری داشته باشند.

سفیر ایران در ژاپن با بیان اینکه در صورتی که برجام به صورت متوازن اجرا نشود ضرورتی برای حفظ آن وجود ندارد تاکید کرد ایران برای تمامی رفتارهای طرف های مقابل برنامه ریزی و ابتکار عمل دارد و براساس حقوق مصرح خود در برجام و سایر مقررات و حقوق بین­ المللی عمل خواهد کرد.

«آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن خرداد ماه سال جاری به عنوان اولین نخست وزیر این کشور در ۴۰ سال گذشته، به تهران سفر کرد، او در این دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت و گو کرد.

«حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در اجلاس سران کشورهای اسلامی موسوم به «سران کوالالامپور ۲۰۱۹» در مالزی بسر می برد قرار است روزهای ۲۰ و ۲۱ دسامبر برابر با ۲۹ و ۳۰ آذر سال جاری به توکیو سفر کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha