علی آقامحمدی روز چهارشنبه در همایش امنیت غذایی و رونق تولید در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: هم اکنون از سوی معاونت علمی رییس جمهوری برای نخستین بار زنجیره غذایی کشور از محیط زیست تا مرحله غذا و درمان به صورت زنجیرهای و علمی مورد مطالعه و برنامهریزی قرار دارد.
وی ادامه داد: با این اقدام و مدیریت کامل زنجیره غذایی با مشارکت بخشهای مختلف، دهها میلیون دلار صرفهجویی شده و کشاورزی ایران به جایگاه شایسته خود خواهد رسید.
وی گفت: غذا به عنوان مسئله ریشهای در کشور دارای اهمیت است و باید به زیرساختهای تولید محصول یعنی محیط زیست هم توجه شده و در امر درمان و سلامت نیز به این مسئله پرداخته شود.
آقامحمدی افزود: اگر زیرساخت محیط زیست یعنی آب، خاک و هوای سالم نداشته باشیم هر آنچه تولید میشود بیماریزا و سرطانزا خواهد بود به همین دلیل کشورهای پیشرفته به اهمیت سلامت و امنیت غذایی به خوبی پی بردهاند و زنجیره غذایی را به صورت کامل مورد توجه قرار میدهند.
وی ادامه داد: در حوزه غذا و تولیدات، نیازمند انقلاب با تغییر در الگوها هستیم و برای این منظور پراکندگی موجود در اقتصاد صنعت، کشاورزی و صنایع دستی پذیرفته شده نیست بلکه همه بخشها باید در جهت هدف مشترک در قالب در نظر گرفتن زنجیره غذایی فعالیت کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: با اینکه ۹۶ درصد تولید کشاورزی توسط بخش خصوصی انجام میشود، مدیریت این بخش ۱۰۰ درصد دولتی است و اگر بخواهیم امنیت غذایی تحقق یابد باید وظایف تصدیگری در بخش کشاورزی واگذار شود و در این مسیر باید وظایف حاکمیتی به استانها تفویض اختیار گردد.
حمیدرضا اورانی افزود: حجم واردات نهادههای کشاورزی این استان حدود یک میلیون تن است که همه این میزان از بندر امام در بوشهر وارد میشود در حالی که زیرساخت لازم برای این انتقال از مرز سرخس خراسان رضوی وجود دارد و با این اقدام قیمت حمل نقل هر تن از ۳.۵ میلیون ریال به ۲.۵ میلیون ریال کاهش مییابد.
وی ادامه داد: با این حال تخصیص ارز از تهران مانع انتقال نهادهها از مرز سرخس برای استفاده کشاورزان و دامداران است.
اورانی با بیان اینکه امروز شاخص ارزیابی در حوزه کشاورزی میزان تولید نیست بلکه شاخص محیط زیست است گفت: اگر محیط زیست به مخاطره بیفتد تولید پایدار نخواهد بود لذا باید در این مسیر گام برداشت.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۳۳۸ هزار بهرهبردار و تولید کننده در استان خراسان رضوی فعالیت دارند افزود: یک میلیون هکتار سطح زیرکشت در این استان وجود دارد که سالانه هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در آن تولید میشود.
وی ادامه داد: ۴۳ درصد ارزش افزوده و اقتصاد کشاورزی استان زیربخش محصولات باغی، ۳۵ درصد زیربخش دام و طیور و ۲۲ درصد زیربخش محصولات تولیدی در بخش زراعت است.
اورانی با بیان اینکه از ۳۷ محصول باغی در استان ۱۰ محصول از جمله پسته، زعفران، انگور و زردالو معادل ۹۱ درصد سطح زیرکشت استان را به خود اختصاص داده است گفت: از ۴۰ محصول زراعی در حال کشت در استان نیز ۱۰ محصول شامل گندم، چغندر قند، خربزه و هنداونه بالغ بر ۹۰ درصد سطح زیرکشت محولات زراعی استان را از آن خود کرده است.
وی افزود: همچنین چهار محصول گندم، جو، پسته و زعفران معادل ۶۰ درصد سطح زیرکشت محصولات زراعی و باغی استان را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه ۸۵ درصد مصرف آب استان در بخش کشاورزی است ادامه داد: برای مصرف بهینه آب در این بخش سطح اراضی مجهز به سامانه آبیاری نوین از ۱۱۰ هزار هکتار در سال ۱۳۹۳ به ۱۵۸ هزار هکتار در پایان سال گذشته رسید.
همایش امنیت غذایی و رونق تولید به مدت یک روز در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
نظر شما