این ویژهبرنامه شامگاه پنجشنبه با حضور راشد انصاری طنزپرداز و اعضای انجمنهای ادبی مرکز شماره ۴ بندرعباس برگزار شد.
این محفل شب شعر و داستان یلدایی در آخرین روزهای پاییز با حضور نوجوانان نوید روزهایی را به رنگ ساختن آینده ارمغان خواهد آورد.
کارشناس ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان گفت: شهرستان بندرعباس با ۳ انجمن شعر، داستان و طنزدر بخش اعضای پرورش یافته و ۳ انجمن در شهرستانهای هرمز، قشم و فین فعالیت میکند.
فاطمه غلامزاده نخلی افزود: انجمنهای ادبی کانون این استان هر ماه یکبار با حضور کارشناسان، شاعران و نویسندگان استان برگزار میشود.
وی ادامه داد: این برنامه هر سال در راستای ایجاد تعامل اعضای انجمنهای ادبی مختلف شامل عصر شعر و داستان یلدا برگزار میشود.
کارشناس ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان شب یلدا را فرصتی مناسبی دانست تا اعضای انجمنهای ادبی با حضور در جشن آیینی در فضایی صمیمی به خوانش آثارخود بپردازند.
در این برنامه راشد انصاری طنز پرداز مطرح استان با حضور در جمع صمیمی اعضا از به معرفی چند اثر فاخر کتاب طنز پرداخت.
خوانش آثار شعر توسط «امین صمدی و هستی جعفرپور»، خوانش آثار داستان توسط «مریم رضایی، سوگند عظیمی، راضیه علیزاده، بیتا بهزادی، فرزانه نامآورو انیس موحدی» انجام شد.
همچنین در این برنامه احمدرضا حجارزاده و عاطفه کرمستجی بخشی از نمایش انتظار به نویسندگی حجارزاده را اجرا کرد.
حافظخوانی توسط امین صمدی و خوانش یک اثر طنز توسط راشد انصاری از دیگر برنامههای اجرا شده در این برنامه بود.
آخرین شب فصل پاییز و نخستین شب زمستان که طولانیترین و تاریکترین شب سال است را یلدا مینامند و مردم ایران از دوران قدیم تاکنون این شب را بهانهای برای برگزاری دورهمیهای خانوادگی و فامیلی و شادی و سرور قرار میدهند و تا پاسی از شب به بیان خاطرات و قصه گویی می پردازند و شب خوشی را سپری میکنند.
در روز ۳۰ آذر که آخرین روز پاییز است از زمان غروب آفتاب تا طلوع آفتاب روز بعد یعنی اول دی ماه که نخستین روز زمستان نیز هست را یلدا می نامند.
ایرانیان و بسیاری از دیگر اقوام شب یلدا را جشن می گیرند و این شب در نیم کره شمالی با انقلاب زمستانی مصادف است و به همین دلیل از آن زمان به بعد روزها طولانیتر و طول شب ها کوتاهتر میشود و به خاطر طولانی بودن شب یلدا از دیگر شبها، آن را مقدس می شمارند.
کلمه یلدا به معنای تولد و ولادت است و منظور از یلدا که ریشه سریانی دارد به منظور تولد خورشید(میترا) است.
رومیان قدیم آن را ناتالیس آنایکتوس به معنای ولادت مهر شکست ناپذیر می نامند و ابوریحان بیرونی در آن زمان شب یلدا را جشن میلاد اکبر نامگذاری کرده و منظور از میلاد تولد خورشید بوده است.
نظر شما