عرفان مومنپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کاهش نزولات جوی در سیکل هیدرولوژی، حجم روانآب و آورد رودخانههای منتهی به مخازن سدها را دچار نقصان کرده و در نتیجه ادامه این روند در دراز مدت، تمام بخشها اعم از شرب، صنعت و کشاورزی متاثر میشود.
وی اضافه کرد: متوسط بارندگی کردستان در سال آبی جاری (۹۹ - ۹۸) ۱۱۳ میلیمتر بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۹ درصد کاهش یافته اما نسبت به متوسط دراز مدت هشت درصد افزایش دارد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان افزود: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون در بانه ۱۶۷ میلیمتر، بیجار ۱۲۰، دهگلان ۹۸، دیواندره ۱۰۴، سروآباد ۱۴۴، سقز ۱۰۶، سنندج ۹۶، قروه ۶۹، کامیاران ۱۱۲ و مریوان ۱۶۱ میلیمتر بارندگی ثبت شده است.
مومنپور یادآور شد: میزان نزولات جوی در بانه نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۴ درصد، بیجار ۲ درصد، دهگلان ۲۹ درصد، دیواندره ۳۶ درصد، سروآباد ۵۷، سقز ۴۱، سنندج ۳۵، قروه ۴۲، کامیاران ۴۶ و مریوان ۵۹ درصد کاهش نشان میدهد.
کردستان استانی کوهستانی بوده و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
از حوضههای آبریز اصلی این استان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه رود اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشتهای قروه - دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه (از نظر برداشت آب های زیرزمینی) محسوب میشوند.
استان کردستان ۹ سد در حال بهره برداری، ۱۲ سد در دست اجرا و ۱۵ مورد نیز در مرحله مطالعات دارد.
نظر شما