سید عباس صالحی همراه سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر و جمعی از مدیران این وزارتخانه از نمایشگاه نخستین دوره جشنواره ملی همام ویژه هنرمندان توانیاب کشور بازدید کردند.
وی درباره این نمایشگاه، گفت: حضور در این نمایشگاه حس و حال خوبی را به انسان میدهد؛ حضور ۱۶۰ هنرمند که ناتوانایی جسمی داشته اما توانایی روحی آنها ناتوانایی جسمیشان را پوشش میدهد انسان را مقلوب میکند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اتفاقات و کارهای خوبی در این نمایشگاه وجود داشت. سطح کارها متفاوت اما مجموع آنها نشاندهنده یک همت بلند انسانی بود. این نمایشگاه نشان میدهد که اگر انسان چیزی را بخواهد حتما به دست میآورد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در فضای نمایشگاه فرصتی فراهم میشود که هنرمندانی که احیانا مشکل جسمی دارند با هنرمندان توانمند جسمی، کنار هم قرار گیرند. ورکشاپهایی که برای ارتقای توانمندیهای هنری این عزیزان تدارک دیده شده بسیار خوب بود و شاهد بودیم که از استانها و شهرهای مختلف در این ورکشاپها حضور داشتند و این ورکشاپها فرصت ارتباطی هنرمندان با یکدیگر را فراهم میکند تا هنرمندان تواناییهای خود را با یکدیگر تقسیم کنند.
صالحی یادآور شد: برپایی این نمایشگاه اتفاق خوبی است که پیش از این نیز این امر سابقه داشته اما در این فضا بیسابقه یا کمسابقه بوده است که امیدواریم تداوم پیدا کند، ما میتوانیم این همتها را برای تمام افراد ایران زمین بلکه سایر افرادی که خارج از ایران نیز حضور دارند به عنوان یک نکته و الگویی قرار بدهیم.
عضو کابینه دولت دوازدهم در خصوص سطح کیفیت آثار هنرمندان نیز، اظهار داشت: بطور طبیعی در همه نمایشگاههایی از این قبیل چه توانیابان چه سایر افراد در یک سطح نیستند اما تعداد آثار خیلی بیشتر بوده و گزینش شده است، کارهای خوب و قوی بسیاری دیده شد که قابل مقایسه با کارهای غیر توانیابان نیز بود.
نمایشگاه و جشنواره ملی همام
نخستین جشنواره «همام» ویژه آثار برتر هنرهای تجسمی هنرمندان توانیاب سهشنبه ۲۶ آذرماه در فرهنگستان هنر افتتاح شد.
۱۵۹ اثر هنری هنرمندان توانیاب برای اولین بار در قالب یک جشنواره ملی در فرهنگستان هنر به نمایش درآمد و هنرمندان توانیاب فرصت یافتند بخشی از توانمندیهای خود را در معرض دید عموم قرار دهند.
هدف از برگزاری جشنواره «همام»، هم افزایی و مشارکت «سمن»ها از اهداف نمایشگاه و نمایش توانمندی معلولان و ایجاد نشاط در جامعه معلولین از دیگر اهداف این جشنواره است. انجمنهای ایکتیوز، میاستنی، اوتیسم، معلولین جسمی حرکتی و… به صورت فعال در جشنواره حضور دارند.
۱۱۵۰ هنرمند معلول در کل کشور شناسایی شده و از میان آثار آنها، ۸۰۰ اثر به داوری رسید. پس از داوری اولیه، ۱۵۹ اثر حائز حضور در نمایشگاه و رقابت نهایی شد که برگزیدگان روز دوم دی در تالار شمس معرفی و تقدیر میشوند.
از ۲۸ استان (۶۰ شهر) شرکتکننده در این جشنواره وجود داشته که ۳۰ درصد آنها آقایان و ۷۰ درصد خانمها هستند. کوچکترین شرکتکننده از اهواز با ۱۲ سال و بزرگترین شرکتکننده از کردستان با ۶۶ سال است.
بنا به اعلام مسئولان نمایشگاه، آثار حاضر در نمایشگاه ۱۰۰ درصد به سود هنرمندان فروخته خواهد شد، قیمتگذاری توسط خود هنرمندان انجام شده و تمام عواید فروش به خود هنرمند میرسد.
نظر شما