سید رضا موسوی مشکینی یکشنبهشب در جلسه شورای حفاظت از منابع آب افزود:در سالهای گذشته به دلیل قطع حقابه ها و خشکسالیهای مستمر، شاهد گسترش کانونهای گردوغبار در استان قم بودهایم.
وی بروز گردوغبار و آلودگی هوا را ناشی از کمتوجهی به مسائل زیستمحیطی در تصمیمگیریهای کلان دانست و گفت: باید تأمین حقابه زیستمحیطی استان قم کاملا تعیین تکلیف شود تا در آینده با معضلات جدی در این حوزه مواجه نشویم.
مدیرکل حفاظت محیطزیست قم بابیان اینکه بارندگیهای ابتدای سال جاری یک اتفاق بود که نباید به آن دلخوش باشیم، خاطرنشان کرد: افت شدید سفرههای آب زیرزمینی در استان و تهدید جدی خشک شدن دریاچه نمک، متأثر از مدیریت بخشی نگر منابع آبی در بالادست است.
وی در پایان تصریح کرد: درحالیکه سازمان حفاظت محیطزیست در تأمین و توزیع آب هیچ نقشی ندارد، اما نسبت به معضل گردوغبار و مشکلات زیستمحیطی به وجود آمده در تالابها باید پاسخگو باشد.
برنامه ریزی برای تامین منابع آبی جایگزین شهر قم ضروری است
مدیرکل پدافند غیرعامل قم نیز در این جلسه گفت: اتکا به یک منبع آبی برای آب شرب شهر قم اصلا مطلوب نبوده و باید برای تأمین منابع آبی جایگزین در وضعیت بحران و اضطرار برنامه ریزی لازم انجام شود.
مهدی متقیان افزود: اگر بخواهیم آب شرب شهر قم را فقط از یکی دو منبع تأمین کنیم، با افزایش مصرف آب در سال های آینده با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت شهری نیز باید درباره میزان مصرف آب شرب برای آبیاری فضای سبز در شهر قم پاسخگو باشد و این مسأله بسیار مهم و جدی است.
برای سازگاری با کم آبی باید برنامه جامع تدوین شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم نیز در این جلسه با بیان این که وضعیت سفره های آب زیرزمینی اصلا مطلوب نبوده و باید برداشت آب از چاه ها کاهش پیدا کند، اظهار داشت: البته برای سازگاری با کم آبی، باید برنامه جامع با مشارکت همه بخش های مرتبط تدوین شود.
عباس پورمیدانی با بیان اینکه طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی مستلزم اجرای برنامه های گوناگون است، تصریح کرد: باید در کنار ساعت کارکرد برق چاه های کشاورزی، حجم برداشت از این چاه ها نیز دیده شود تا به ضابطه منطقی دست پیدا کنیم.
محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم نیز در این جلسه با بیان اینکه تخصیص آب برای بخش صنعت به صورت کامل انجام نمی شود، گفت: در حال حاضر برای تأمین آب برای صنایع به ویژه در شهرک های صنعتی با مشکلاتی مواجه هستیم.
همچنین در این جلسه علی جان صادق پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم خواستار تدوین سند جامع تأمین و توزیع آب شرب شهر قم شد و گفت: با توجه به اینکه تا سال ۱۴۰۷ در تأمین و مصرف آب شرب به نقطه سر به سر می رسیم، باید برای سال های آینده، برنامه ریزی جدی داشته باشیم.
جلسه شورای حفاظت از منابع آب با حضور استاندار و جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد.
نظر شما