به گزارش روز دوشنبه ایرنا از مرکز هوای فضای چین، این کشور اگرچه در سال جاری میلادی دو پرتاب ناموفق را نیز در کارنامه دارد، اما از لحاظ موفقیت در عملیات پرتاب باید مجموع کمی و کیفی عملکرد روسیه را با ۱۰۰ درصد موفقیت، درخشان و عالی دانست.
شرکت خصوصی اسپیسایکس که سال ۲۰۱۸ با ۲۱ پرتاب، توانسته بود سهم ۷۰ درصدی در پرتابهای ایالات متحده داشته باشد؛ امسال ۱۲ پرتاب انجام داده است، هر چند که سال آینده با ۲۹ پرتاب سالی طوفانی برای این شرکت خواهد بود.
پرتابگرهای تمام خصوصی چینی نیز برای اولین بار توانستند با ماهوارهبر هایپربولا-۱ شرکت iSpace به فضا دست پیدا کنند سنگینترین حامل چین یعنی لانگمارچ-۵ نیز آماده میشود تا اواخر این ماه پرتاب سوم خود را انجام دهد.
چین هفته گذشته دو ماهواره نسل سوم بِیدو را با کمک ماهوارهبر لانگمارچ-۳بی از پایگاه پرتاب شیچانگ در استان سیچوان، با موفقیت در مدار میانی زمین (MEO) به ارتفاع ۲۰هزار کیلومتر تزریق کرد.
این پرتاب، ۵۶ و ۵۷ اُمین ماهواره از منظومه ماهوارههای ناوبری بِیدو در فضا است که به واسطه آن دو، تمام ۲۴ ماهواره نسل سوم مربوط به این مدار، در شبکه قرار گرفت و هسته اصلی سامانه بِیدو نیز تکمیل شد چین بنا دارد در نیمهی اول سال ۲۰۲۰، دو ماهوارهی دیگر بِیدو را هم در مدار زمین آهنگ تزریق کند تا بدین ترتیب، این منظومه کامل شود.
از سال ۲۰۰۰ تاکنون، ۵۷ ماهواره بیدو در مدار تزریق شده که در حال حاضر ۴۶ مورد آن عملیاتی است این سامانه از سال ۲۰۱۲ برای کشورهای آسیا و اقیانوسیه و از اواخر ۲۰۱۸، به صورت جهانی در حال خدمترسانی است با این پرتاب، ۳۲۱اُمین ماموریت با کمک خانواده ماهوارهبرهای لانگمارچ رقم خورد.
نظر شما