خسارت بیش از ۱۰ میلیارد ریالی متخلفان به محیط زیست خراسان شمالی 

بجنورد - ایرنا - متخلفان در ۹ ماهه امسال، ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال به حوزه محیط زیست‌ خراسان شمالی خسارت وارد کردند که منجر به تشکیل ۱۸۷ پرونده در این خصوص شد.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی روز سه‌شنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: از این تخلفات ۱۳۵ پرونده مختومه شده و ۱۸۴ فقره پرونده نیز همچنان در جریان است.

مهدی الله پور اظهار داشت: امسال ۲۸۷ نفر متخلف در حوزه های مختلف محیط زیست این استان شناسایی شده‌اند.

وی افزود: تاکنون یک میلیارد و ۱۶۷ میلیون ریال از ضرر و زیان وارد شده به عرصه های زیست محیطی از متخلفان وصول شده است.

وی تصریح کرد: در این مدت شکار غیرمجاز ۱۴۹ قطعه پرنده وحشی از قبیل کبوتر چاهی، کبک وحشی و پلیکان خاکستری گزارش شده است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: امسال شکار غیرمجاز ۲۸ راس گونه پستاندار از قبیل قوچ وحشی، گراز، گرگ، شغال و میش شناسایی شده است.

الله پور گفت: زنده‌گیری ۹۴ قطعه پرنده وحشی، زنده‌گیری ۱۰ حیوان از گونه پستانداران و یک مورد صید غیرمجاز خزندگان از دیگر تخلفات ثبت شده در استان بوده است و همچنین ۱۴ مورد شروع به شکار و چهار مورد نگهداری و خرید و فروش وحوش زنده و غیر زنده شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه در این مدت ۹۷۱ وسیله و ادوات شکار از متخلفان کشف شده، افزود: این ادوات شامل تور و ادوات زنده‌گیری، چاقو و غلاف، کوله پشتی، باروت،  وسیله تولید صدای پرنده و موتورسیکلت بوده است.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: در این مدت هفت قبضه سلاح غیرمجاز، ۴۲ قبضه سلاح مجاز و یک قبضه سلاح جنگی نیز از متخلفان کشف شده است.

در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارند و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ و یوزپلنگ است، مجموعا با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha