تامین امنیت، بهانه فرانسه برای سهم‌خواهی در خلیج‌فارس

تهران - ایرنا - فرانسه اگرچه حاضر نشد به ائتلاف دریایی واشنگتن در خلیج‌فارس بپیوندد، اکنون قصد دارد با اعزام یک فروند ناو جنگی، سکان هدایت نیروهای اروپایی را به بهانه تامین امنیت کشتیرانی در آبهای منطقه، به دست گیرد.

سرتیپ «آن سسیل اورتمان» (Anne-Cecile Ortemann ) سخنگوی معاون نیروهای مسلح فرانسه اخیرا از تصمیم پاریس برای استقرار یک فروند ناو جنگی فرانسوی از ابتدای سال آینده در خلیج فارس خبر داده که به گفته او، این اقدام فرانسه در واقع آغاز عملیات ائتلاف دریایی اروپا تحت فرماندهی یک ناو جنگی فرانسوی است.

اورتمان گفته ناو جنگی فرانسوی که «کوربت» (Frigate Courbet) نام دارد از ژانویه ۲۰۲۰ در ماموریت اروپایی امنیت کشتیرانی در منطقه خلیج فارس شرکت خواهد کرد.

فرانسه در حالی تصمیم به این اقدام گرفته که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای دارای طولانی ترین نوار ساحلی در خلیج فارس با تاکید بر ضرورت تامین امنیت منطقه و آبهای منطقه ای بدست نیروهای داخل منطقه، همواره تاکید کرده است که حضور نیروهای بیگانه نه تنها نمی‌تواند تامین کننده امنیت حوزه خلیج فارس باشد، بلکه موجب تشدید مشکلات و ناآرامی ها خواهد شد.

در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران همزمان با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، ابتکار «صلح هرمز»  را مطرح کرد.

 روحانی گفت: منطق ما منطق خلیج فارسی است که امنیت آن از درون باشد، امنیت خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان درون زاست و نیروهای خارجی می‌توانند برای ملت ما و منطقه ما مشکل و ناامنی بیافرینند.

رویترز در گزارشی می‌نویسد: آمریکا با چند کشور دیگر که تاکنون به ائتلاف دریایی واشنگتن پیوسته‌اند از ماه نوامبر عملیات مشترک برای حفاظت از نفتکش‌ها در برابر تهدیدها را آغاز کرده است اما فرانسه به این ائتلاف نپیوست و پیشنهاد دهنده یک ماموریت اروپایی جداگانه بوده است.

استقرار ناو جنگی فرانسوی در چارچوب ائتلاف دریایی اروپا تنها مورد مداخله نظامی فرانسه در خارج از مرزهای این کشور نیست چرا که علاوه بر حضور نظامی در حوزه ساحل آفریقا از سال ۲۰۱۳ تاکنون در سوریه و عراق نیز عملیات‌هایی داشته است.

فرانسه گفته حدود ۱۰ کشور اروپایی و غیر اروپایی در صورت رای پارلمان‌ این کشورها به این ماموریت خواهند پیوست. فرانسه از پایگاه دریایی خود در امارات به عنوان مرکز فرماندهی خود استفاده خواهد کرد.

تاکنون فقط هلند و دانمارک مشارکت خود در ائتلاف دریایی اروپا را تایید کرده‌اند. سخنگوی نیروهای مسلح فرانسه گفته یک فروند ناو جنگی و یک فروند بالگرد هلندی از ماه فوریه در منطقه خلیج فارس شروع به کار خواهند کرد.

همچنین به گفته یک مقام نظامی فرانسوی، پس از آن یک کشتی دانمارکی هم در پاییز سال آینده ائتلاف را همراهی خواهد کرد.

«یوراکتیو» شبکه رسانه ای مستقل حامی اروپا و متخصص در حوزه سیاست های اتحادیه اروپا می‌نویسد: فرانسه و دیگر کشورها از جمله آلمان از این نگران بودند که پیوستن به ماموریت آمریکا در زمان افزایش تنش‌ها میان واشنگتن و تهران، پیام اشتباهی را منتقل کند. طرف های اروپایی توافق هسته ای ایران در سال ۲۰۱۵ تلاش می کنند پس از خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، این توافق را نجات دهند.

دولت فرانسه پس از تصمیم به مشارکت نکردن در ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا در خلیج فارس، از آنچه واشنگتن آن را تهدیدی از جانب ایران می‌خواند ، به دنبال طرح امنیتی اروپا به عنوان جایگزین ائتلاف آمریکا در تنگه هرمز است.

طرح ائتلاف دریایی اروپا به بهانه حفظ امنیت مسیرهای دریایی خلیج فارس برای اولین بار توسط فرانسه ارائه شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha