به گزارش خبرنگار ایرنا، استادان و مدرسان زبان فارسی در این گردهمایی پیشنهادها و مشکلات خود را در مسیر بهبود وضعیت آموزش این زبان در لبنان ارایه کردند.
«محمد شمص» استاد زبان فارسی دانشگاه لبنان با اشاره به ضرورت ایجاد کارگاه های آموزش زبان، پیشنهاد کرد شاخه ای از یکی از دانشگاه های ایرانی همانند دانشگاه آمریکایی بیروت در لبنان تاسیس شود.
«غسان سید احمد» از منطقه بِقاع در شرق لبنان بر ضرورت ایجاد زمینه های اجتماعی و آموزشی میان جوانان برای فراگیری زبان فارسی در این کشور اشاره کرد و گفت: باید کاری کرد که همچون گسترش گردشگری و رفت و آمد مسافران میان ۲ کشور، احساس نیاز به آموزش زبان فارسی در مردم لبنان افزایش یابد.
وی همچنین پیشنهاد کرد، رشته ترجمه زبان فارسی در دانشگاه های دولتی و غیر دولتی لبنان ایجاد شود.
ترجمه و نشر داستان های فارسی کوتاه از طرف دانشجویان، تالیف مواد درسی ویژه گروه سنی خردسالان در مدارس، تهیه وسایل کمک آموزشی برای آموزش زبان فارسی، برگزاری کلاس های تخصصی مانند فن ترجمه ، گفت وگوی پیشرفته و تربیت مدرس، تشویق دانشجویان به شرکت در دوره های دانش افزایی که در ایران برگزار می شود و تشکیل انجمن دانش آموزان، از دیگر پیشنهادهای استادان زبان فارسی در لبنان بود.
آنان همچنین نبودن مکان مناسب برای برگزاری کلاس در شهرهای صور و نبطیه و دیگر مناطق جنوب لبنان، کمبود امکانات در بخش زبان فارسی در دانشگاه این کشور مانند کارگاه های سمعی - بصری و کمبود کتاب های کمک آموزشی را از جمله مشکلات خود عنوان کردند.
در این گردهمایی رایزن فرهنگی ایران در لبنان بر اهمیت آموزش زبان فارسی و گسترش آن تاکید کرد و گفت: رهبر انقلاب در جمع دو هزار مخترع جوان گفته اند «آن روزی را باید دنبال کنیم که اگر در دنیا دانشمندی خواست یک مساله و نظریه علمی را بفهمد، بشناسد، حل کند و با یک اختراع آشنا شود، مجبور شود زبان فارسی را یاد بگیرد».
«عباس خامه یار» افزود: ما تمام تلاش خود را برای تقویت هر چه بیشتر آموزش زبان فارسی و گسترش آن خواهیم کرد، زیرا این زبان به دلیل جایگاهش در عرصه ادب و تمدن اسلامی- ایرانی با اقبال فراگیران در کشورهای جهان به ویژه لبنان رو به رو شده است.
در این گردهمایی کمیتهای برای بررسی و رفع موانع و مشکلات و اجراییکردن پیشنهادهای اساتید تشکیل شد.
نظر شما