هشدار نسبت به تبدیل صنعت آبکاری به فعالیت زیرزمینی و واسطه‌گری

تهران- ایرنا- رییس هیات مدیره انجمن صنایع آبکاری ایران گفت: آبکاری بدون توجه و حمایت، تبدیل به یک صنعت زیرزمینی و واسطه‌گری می‌شود که به محیط زیست لطمه وارد کرده و کیفیت پایین تولیدات و قیمت‌های بدون کنترل آنها به اقتصاد کشور لطمه می‌زند.

مجموعه فرآیندهایی که تحت آن سطح قطعات فلزی یا غیر فلزی (اجسام رسانا، نیمه رسانا و نارسانا) با لایه‌هایی از فلز یا غیرفلز برای دستیابی به سطوح مناسب به منظور کاربردهای صنعتی یا صنعتی- تزئینی و کاهش هزینه تولید انجام می گیرد، آبکاری اطلاق می‌شود.

در این زمینه، «هوشنگ رفیعی طاری» رییس هیات مدیره انجمن صنایع آبکاری ایران امروز (دوشنبه)‌ در پنجمین جشنواره صنعت آبکاری در محل هتل المپیک تهران به خبرنگار ایرنا گفت: صنعت آبکاری به عنوان یک صنعت مادر محسوب می شود و از قدمتی ۱۲۰ ساله در کشورمان برخوردار است.

به گفته این مقام صنفی، صنایع مهم تولیدی از صنایع سنگین و مادر گرفته تا صنایع کوچک، متوسط و الکترونیکی همچون صنایع نفت و گاز، نظامی، الکترونیک، کارخانجات تولید تجهیزات پزشکی و دارویی، صنایع غذایی، تولید لوازم خانگی و لوستر سازی، شیرآلات، ریل سازی، هواپیماسازی، اسلحه‌سازی، خودروسازی، قطعه‌سازی، ابزار و یراق، زیور آلات و غیره، خط آبکاری داشته یا نیاز به خدمات آبکاری دارند.

وی تاکید کرد:‌ بر این اساس، حمایت از این صنعت به معنای حمایت از همه صنایع و تولیدات کشور است، اما تاکنون حمایت خوبی از این صنعت انجام نشده است.

رفیعی خاطرنشان کرد: همگام شدن با پیشرفت علمی و تکنیکی و تامین به موقع و با قیمت مناسب مواد اولیه در این صنعت، می‌تواند کیفیت تولیدات داخلی را در جهت صادرات پیش ببرد.

رییس هیات مدیره انجمن صنایع آبکاری ایران ادامه داد:‌ برپایه مطالعات انجام شده، در سطح جهان در بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ ثانیه نزدیک به هزار کیلوگرم فلز که با زحمات زیادی استخراج می شود، در اثر خوردگی از بین می رود.

به گفته وی، در کشورهای اروپایی نظیر آلمان و انگلستان سالیانه ۱۰۰ میلیارد دلار و در آمریکا سالیانه ۳۰۰ میلیارد دلار خسارت ناشی از خوردگی برآورده شده که یکی از راه های کاهش این هزینه سرسام آور، آبکاری است که در برخی موارد بیش از ۱۰۰ برابر ارزش افزوده دارد.

رییس هیات مدیره انجمن صنایع آبکاری ایران اظهار داشت: یکی از برنامه های این انجمن، شناسایی نیازهای صنعت آبکاری و آماده کردن آنها در قالب طرح‌های توجیهی است تا از توان دانشگاه‌ها در راستای تولید علم و ثروت استفاده شده و تحقیقات آن محصول‌محور و کاربردی شوند.

رفیعی بیان داشت:‌ این مهم در جشنواره صنعت آبکاری و جایزه «پروفسور کنعانی» ارائه می شود، جشنواره دو سالانه‌ای که از سال ۸۹ برگزار می شود و به منظور ارتباط هرچه بیشتر صنعت آبکاری و دانشگاه شکل گرفته و در آن به ۶ مقاله برتر جوایز نقدی، لوح و تندیس جشنواره تعلق می گیرد.

وی افزود:‌ هدف این جشنواره ایجاد بستری مناسب برای همکاری، ارتباط و تعامل هرچه بیشتر دانشگاه‌ها و صنایع آبکاری به منظور تعریف پروژه‌های نوین کاربردی و بهبود فرآیندها با استفاده از مواد و تجهیزات استاندارد روز و توسعه این صنعت است.

این مقام صنفی خاطرنشان کرد: از جمله دستاوردهای برگزاری این جشنواره، ایجاد نوآوری در این صنعت، طرح های نوآورانه در صنعت پساب، متالوژی، شیمی خوردگی و غیره قابل اشاره است که در نهایت تاثیرگذاری علم و تحقیقات در کسب و کارها را به دنبال داشته است.

به گفته کارشناسان، این صنعت متاثر از تحریم ها، با نیمی از ظرفیت واقعی خود کار می‌کند و با مشکلات زیادی از جمله انتقال پول، تامین مواد اولیه، معطلی ۶ ماهه در تخصیص ارز برای ثبت سفارش کالاهای مورد نیاز و مواردی از این دست مواجه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha