به گزارش ایرنا از ایمیدرو، «سمیه خلوصی» روز دوشنبه در جلسه برخط با مدیر عامل شرکت خدمات صنعتی بازرگانی اظهار داشت: با توجه به علاقه برخی شرکتهای بزرگ در اوراسیا برای استفاده از سیستم تولید فولاد به روش ایرانی پِرد (PERED)، باید از شرایط موجود بتوان حداکثر استفاده را برای این زنجیره به عمل آورد.
احیای مستقیم به روش پرد (PERED) فرآیند احیای مستقیم پرد، گندله های اکسید آهن را به آهن فلزی (آهن اسفنجی) تبدیل می کند که برای فولادسازی با کیفیت بالا مفید است.
وی ادامه داد: کشورهایی اوراسیا که مرز مشترک با ایران دارند از پتانسیل قابل توجهی برای ورود تولیدات و خدمات فنی و مهندسی شرکت های معدن و صنایع معدنی کشورمان برخوردارند و در این میان کشورهای هم مرز با ایران در اولویت هستند.
خلوصی یادآور شد: شرکتهایی که در استانهای همجوار با اعضای اتحادیه اوراسیا واقع شدهاند، شرایط مناسبتری برای تحقق این هدف دارند.
وی خواستار تهیه گزارشی از سوی شرکت خدمات صنعتی بازرگانی شد که شرایط توسعه همکاری با این کشورها را هموار کند.
وی تاکید کرد: این شرکت همچنین پیگیر تفاهمنامه استفاده از سیستم پِرِد با طرف روسی باشد.
در این جلسه جشمید ملارحمان عضو هیات عامل ایمیدرو بر استفاده از پتانسیلهای صادرات معدن و صنایع معدنی به حوزه اوراسیا تاکید کرد و اظهار داشت: با توجه به عضویت ناظر ایران در اتحادیه اوراسیا و وجود پتانسیلهای توسعه روابط معدنی و صنایع معدنی با کشورهای عضو، ضروری است گام های اولیه برای تحقق این امر برداشته شود.
عضو هیات عامل ایمیدرو، با اشاره به سیاست های دولت و وزارت صمت برای استفاده از ظرفیت این حوزه، ادامه داد: با به روزآوری مطالعات توسعه روابط با این اتحادیه، می توان بخشی از تولیدات صنایع معدنی شرکت های ایرانی را روانه بازارهای هدف در این منطقه کرد.
ملارحمان ادامه داد: یکی از ماموریت های اساسی شرکت خدمات صنعتی بازرگانی (ICS) بررسی روشهای تقویت صادرات تولیدات معدنی و نیز صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت های ایرانی است.
در ادامه این نشست، حجت معدودی مدیر عامل شرکت خدمات صنعتی بازرگانی با ارایه گزارشی از فعالیت های این شرکت مستقر در روسیه گفت: شرکت های روسی پس از مواجهه با تحریمها، خواستار همکاری با طرف های ایرانی در حوزه معدن و صنایع معدنی شده اند که استفاده از روش تولید آهن اسفنجی پرد یکی از آنهاست.
به گفته وی، تامین بوکسیت و نیز تجهیزات تعدادی از طرح های حوزه زغالسنگ، سیلیکو منگنز، تولید کاغذ از سنگ و همچنین قطعات و تجهیزات حوزه معدن و صنایع معدنی ایران، از اهم عملکرد این شرکت است.
به گزارش ایرنا، سند مربوط به عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا ششم دی ماه ۱۴۰۳ به امضای سران پنج کشور عضو این اتحادیه رسید؛ این سند در آیینی در پایان نشست شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا که با حضور سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در سنپترزبورگ برگزار شد، توسط سران کشورهای عضو امضا شد.
در این آیین، حدود ۱۷ سند از جمله تصمیم برای اعطای وضعیت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا امضا شد.
نظر شما