اسحاق جهانگیری شامگاه دوشنبه در نشست مشترک شورای اداری و ستاد اقتصاد مقاومتی استان بوشهر افزود: کشور در شرایط دشواری قرار دارد و باید مدیران و دلسوزان نظام با دقت مسائل را تعقیب کنند چرا که از مسایل کشور نمی شود به سادگی عبور کرد.
وی بیان کرد: در این شرایط از بیرون دشمنان برنامه های وسیعی انجام داده بودند تا به کشور آسیب بزنند و در داخل کشور نیز اقداماتی انجام شده بود تا امنیت و آرامش مردم را دچار مشکل کنند که نیاز است تحلیل دقیقی در این خصوص داشته باشیم.
جهانگیری اضافه کرد: امروز ایران موفق شده علی رغم همه فشارهایی که بوده در یک جنگ ناخواسته ای که یک طرف آن آمریکا است با سربلندی این جنگ بیرون آید.
وی ادامه داد: قدرتی بزرگی اراده کرده بود که اقتصاد کشور را از هم بپاشد و ساز و کار دقیقی برای این کار پیش بینی کرده بود و به تعبیر خود دردی را بر ملت ایران تحمیل کنند که مردم نتوانند تحمل کرده و دست به شورش بزنند و کشور با بحران و نهایتا به چند پاره شدن ایران عزیز منجر شود.
معاون اول رییس جمهوری بااشاره به اینکه آمریکاییها در دستی یابی به این مهم شکست خوردند گفت: آنها فکر می کردند ما نمی توانیم جشن ۴۰ ساله انقلاب را برگزار کنیم چون معتقد بودند برنامه ریزی تدارک دیده شده در سال ۹۷ می تواند ایران را یکسره کند اما با لطف خداوند، تدبیر رهبر معظم انقلاب، صبوری و تحمل مردم ، تلاش مدیران و سرمایه گذاران بخش دولتی و خصوصی همه با هم مردانه به صحنه آمدند و نگذاشتند کشور با بحران و از هم پاشیدگی روبرو شود.
جهانگیری با بیان اینکه این به معنای نبود مشکل در زندگی مردم نیست اضافه کرد: آمریکا قصد داشت سقف صادرات نفت را صفر، درآمد را از ما بگیرد، مانع صادرات و واردات کشور شود و کالاهای مورد نیاز مردم را قطع کند و کالاهایی که ارز آوری برای کشور داشت در لیست تحریم قرار داد و در همین زمینه بنادر، کشتیرانی، صنعت بیمه و نفت کشهای ایران را تحریم کرد اما به فضل الهی ما روی پای خود ایستاده و کارهای مهمی برای اداره کشور صورت گرفته است.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه کشور از شوک اولیه خارج شده است گفت: در شرایط تحریم موفق شدیم بخشی از تجهیزاتی که از کشورهای اروپایی که همدست آمریکاییها بودند وارد کشور و امروز میزان برداشت از پارس جنوبی به ۷۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
وی یادآور شد: در حالیکه تا سال ۹۲، ۱۴ هزار روستا گاز رسانی شده بود این رقم امروز به ۲۹ هزار روستا رسیده است.
وی گفت: در این شرایط تحریم موفق شدیم خط لوله گاز را از پارس جنوبی به سیستان و بلوچستان منتقل کنیم و این از جمله کارهای مهم دولت در راستای خدمت رسانی به مردم است.
جهانگیری اضافه کرد: در بخش تولید و سرمایه گذاری با وجود همه محدودیتهایی که وجود داشت در سال ۹۸ که پیک فشار تحریمها بود دولت موفق شد ۸۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کند که این امر بیانگر اقتصادی پویا و شکوفاست.
وی یادآورشد: در ۹ ماه امسال ۶۴ میلیارد دلار صادرات و واردات انجام شود که سهم هر کدام به نسبت مساوی ۳۲ میلیارد دلار است.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: مجموعه دستاوردهای کشور خوب است و کشور توانسته در مقابل این جنگ اقتصادی روی پای خود بایستد با این وجود می توان فصل مفصلی از مشکلات در بخش تورم، سرمایه گذاری، موانع پیش روی فعالان بخش خصوصی و بودجه کشور را بیان کرد.
جهانگیری اضافه کرد: بودجه دولت از نفت، مالیات و عوارض کالا تامین می شود و به هر میزانی که این رقم کاهش یابد محدودیتهایی اعمال شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر ممنوعیت واردات برخی کالاها نظیر خودروهای لوکس تصریح کرد: در کتاب هنر تحریم آمریکا آمده است که باید کاری کنید که کالاهای لوکس به ایران وارد شود اما کالاهای مورد نیاز مردم وارد نشود تا مردم با مشاهده اینکه نیازهای اساسی آنها تامین نمی شود اما کالاهای لوکس به کشور وارد می شود از دولت ناراضی و گلایه مند شوند.
وی گفت :درآمدهای کشور نسبت به گذشته کمتر شده است بر همین اساس دولت تصمیم گرفت کالاهای لوکس وارد کشور نشود اما کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم تامین شود به همین خاطر در اولین روزهای برگشت تحریم دوم واردات ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ قلم کالا ممنوع شد هرچند بخشی از این کالاها نیز لوکس نیست.
وی اضافه کرد: از همه مدیران و استانداران می خواهیم در صرفه جویی بودجه کمترین تردیدی نداشته باشند چرا که این امر خدمت به کشور است و اگر کسی بتواند صرفه جویی کند و این امر را انجام ندهد خیانت به کشور کرده است.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: مردم از نابرابری و تبعیض رنج می برند واین تبعیض از اینکه چیزی نداشته باشند برای آنان بیشتر رنج آور است.
وی اضافه کرد: ما می دانیم مردم در معیشت با سختی روبرو هستند و فقر و احساس محرومیت باعث اذیت آنان شده است.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به حوادث اخیر و برخی اعتراضات گفت: در این حوادث بیشترین مشکلات را در یکی از استان هایی داشتیم که دولت بیشترین سرمایه گذاری را در آنجا انجام داده است لذا باید آسیب شناسی دقیقی انجام دهیم و نباید صورت مسأله را پاک کنیم و بگوییم که این اتفاقات مربوط به خارج از کشور بوده و تمام شده است. باید عوامل اصلی نارضایتی مردم را شناسایی کرده و نسبت به رفع آن اقدام کنیم.
معاون اول رییس جمهور افزود: وقتی کارمندی مشاهده می کند که هنوز حقوق او پرداخت نشده اما فلان مدیرکل سفرهای خارجی غیرضروری انجام می دهد و یا هزینه های اضافی دیگر انجام می شود، دلزده می شود و این گونه مسایل است که مردم را ناراحت می کند.
وی یادآو رشد: کشور متعلق به مردم و ما نوکر و در خدمت مردم هستیم چرا که بدون مردم چیزی نیستیم لذا باید با تمام وجود در خدمت مردم باشیم.
جهانگیری اضافه کرد: در دهه ۹۰ دو شوک باعث کاهش قدرت خرید مردم شد که حتما در طبقه های پایین تر تاثیر بیشتری داشته لذا باید راهکارهای جبران این امر پیدا شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیتهای استان بوشهر گفت: این استان از قابلیت و ظرفیت هایی برخوردار است که از هر منظر شایستگی دارد که مهمترین استان توسعه یافته کشور باشد.
جهانگیری با اشاره به وجود ۶۰۰ کیلومتر نوار ساحلی استان بوشهر افزود: اقتصاد دریا محور قابلیت بزرگی است که در کنار ظرفیت های آبزی پروری، حمل و نقل دریایی، صیادی و سازه های دریایی می تواند در رونق این استان نقش آفرینی کند این ظرفیت را فقط تعداد محدودی از استانهای کشور برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه دراین سفر یک روزه سه طرح شاخص کشاورزی در استان بوشهر افتتاح شد ادامه داد: شاید یکی از آسیبهای ما این است که تبعات طرحها را بررسی نمی کنیم و باید طرحهای کوچک که دردرآمد زایی مردم اثر گذار است نیز مد نظر قرار گیرد چرا که بدون توجه به این مهم اجرای طرحهای بزرگ می تواند برای مردم و جامعه مشکل آفرین و آسیب زا باشد.
جهانگیری با بیان اینکه دولت از اجرای طرح نخلستان بعنوان یکی از ظرفیتهای استان بوشهر حمایت می کند گفت: این استان در زمینه گردشگری نیز از جاذبه های بالایی برخوردار است که در این سفر ۱۹ طرح گردشگری که هر کدام از آنها یک مرکز مهم اقتصادی نقش آفرین در اقتصاد است افتتاح شد.
وی ادامه داد: درکنار این ظرفیت ها و قابلیت های توسعه ای وحدت و انسجام مدیریتی که موتور محرکه توسعه است در استان بوشهر بین نماینده ولی فقیه، استاندار و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای دستیابی به حل مشکلات مردم و توسعه وجود دارد.
جهانگیری گفت: مردم وقتی آزرده خاطر می شوند که ببینند مسوولان به جای حل مشکلات آنان علیه یکدیگر جبهه می گیرند و به خود مشغول هستند و از این نظر انسجام موجود در استان بوشهر مطلوب است.
وی در پاسخ به درخواست نماینده جامعه صیادان استان بوشهر برای تامین سوخت قایق ها گفت: "معتقدم درتامین سوخت برای فعالیت های اقتصادی مردم نباید محدودیت ایجاد شود بر همین اساس استاندار بررسی کند که قایق ها برای صیادی به چه میزان سوخت نیاز دارن تا در قالب کار کارشناسی نسبت به این مهم رسیدگی شود.
جهانگیری اضافه کرد: اصل براین است فعالیت های اقتصادی حتما از بنزین یارانه ای استفاده کنند که حمل و نقل مسافربری و قایق های صیادی نیز مشمول این مهم می شود.
وی گفت: بخش خصوصی هم اینک در شرایط سختی قرار دارد اما یکی از پایه های مستحکم کشور ناشی از حضور خوب این بخش در صحنه است.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: دولت برای کمک به بخش خصوصی ۹۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پیش بینی کرده است که ۶۰ درصدآن مربوط به سرمایه در گردش است.
جهانگیری ادامه داد: قرار شده ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نیز تسهیلات برای شرکتهایی که نقش پیش برنده و لوکوموتیو اقتصادی دارند اختصاص یابد که در این نیز ۸۰درصد سرمایه در گردش است .
وی با تاکید بر ضرورت اجرای مصوبات سفر رئیس جمهوری در استان بوشهر گفت: سازمان برنامه و بودجه این استان موظف است که همه طرحهای سفر را انجام دهند چرا که وقتی مسوولان قول می دهند نباید برزمین بماند.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: باتوجه به محدودیت های موجود در زمینه تامین نقدینگی پیمانکاران مطالبات خود را از طریق اوراق بهادار دریافت کنند چرا که این اوراق در این مقطع پول است و مسوولان برای اجرای طرحهای عمرانی هرچقدر اوراق بدهند باید دریافت کنند.
جهانگیری در خصوص اجرای مصوبه ۵۰ درصدی دولت در زمینه اشتغال در تاسیسات پارس جنوبی برای نیروی بومی استان بوشهر نیز افزود: پیگیری لازم در خصوص اجرای این مصوبه و اشتغال جوانان این استان در بخشهای صنعتی انجام میشود.
وی خطاب به مردم بوشهر گفت: این استان ، انقلاب و نظام متعلق به شماست و ما خدمتگزار شما هستیم و شما باید از نظام، انقلاب و کشورتان حفاظت کنید تا از پیچ موجود با سربلندی عبور کنیم.
نظر شما