به گزارش تارنمای شبکه تله سور، آلبرتو فرناندز روز گذشته (دوشنبه) تصریح کرد که اقدامات و واکنش های بین المللی نسبت به کشورها در آمریکای لاتین تفاوت دارد به طوریکه واکنش جهانی نسبت به اوضاع ونزوئلا و شیلی بنابر دلایل سیاسی کاملا متفاوت از یکدیگر است.
وی افزود: ما نسبت به آنچه در بولیوی و شیلی در حال رخ دادن است، نگران هستیم. اکنون در جامعه جهانی کمتر از اوضاع شیلی و بولیوی صحبت می شود.
این اظهارات فرناندز در حالی مطرح شده است که موسسه ملی حقوق بشر شیلی روز گذشته (دوشنبه) در گزارشی جدید هشدار داد که سرکوب اعتراضهای اخیر جدیترین نقض حقوق بشر در این کشور طی ۳۰ سال اخیر بوده است. "سرخیو میکو" مدیر این نهاد حقوق بشری شیلی تصریح کرد که این جدی ترین نقض حقوق بشر در این کشور از سال ۱۹۸۹میلادی تاکنون بوده است.
وی تصریح کرد: استفاده بیش از حد از اهرم زور و فشار، شکنجه و خشونت های جنسی طی اعتراض های اخیر بارها تکرار شده است. چگونه چنین رخدادهایی در این دموکراسی رخ داده و چگونه امکان پذیر بوده است؟
این نهاد ناظر بر امور حقوق بشر در شیلی اوایل هفته جاری نیز اعلام کرده بود، از زمان آغاز اعتراضها در ۱۸ اکتبر( ۲۶ مهر) تاکنون ۳۵۵۷ نفر در تظاهرات و درگیری با نیروهای پلیس زخمی شدهاند.
ناآرامیهای اخیر شیلی از ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) در اعتراض به افزایش بهای بلیت مترو آغاز و بتدریج به مخالفت با وضعیت اقتصادی در کشور منتهی شد که پیامد آن غارتگری، آتشافروزی و درگیریهای روزانه بین معترضان و نیروهای پلیس بوده است. معترضان به دستمزدهای پایین، هزینههای بالای بخش آموزش و بهداشت و شکاف عمیق بین فقیر و غنی در کشوری اعتراض دارند که از نظر سیاسی و اقتصادی تحت سلطه چند خانواده قدیمی و نخبه است. این بدترین بحران سیاسی شیلی در سه دهه اخیر بوده است.
رئیس جمهوری شیلی که با کاهش شدید محبوبیتش مواجه شده، پیش از این خواستار بخشش عمومی نسبت به اشتباههای رخ داده در شیوه مدیریت اعتراضهای اخیر این کشور شد.
نظر شما