تمایل مدیران شهری همدان برای تصاحب کرسی ریاست هیات های ورزشی از گذشته تا به امروز پایدار بوده و حضور در این عرصه برای آنها از جذابیت خاص برخوردار است.
از گذشته مدیران شهری نظیر خسرو سامری، عباس صوفی، سیدمسعود عسگریان، مهدی مجیدی در کنار برخی شورانشینان از جمله علی رحیمی فر، رضوان سلماسی و جواد گیاه شناس صاحب کرسی در هیات های ورزشی این استان بودند و امروز نیز این میل به ریاست در حوزه ورزش همچنان مورد استقبال مدیران است.
از بین مدیران سابق شهری، هم اینک عباس صوفی شهردار همدان رییس هیات فوتبال و مهدی مجیدی مدیرعامل سازمان همیاری و شهرداری ها در ریاست هیات اسکیت همدان همچنان فعالیت دارند.
در ماه های اخیر نیز مهدی اسفندیاری صالح شهردار قروه درگزین از توابع استان همدان به جمع مدیران شهری سکان دار هیات های ورزشی این استان پیوست. وی موفق شد با حداکثر آرای ماخوذه سکان ریاست هیات هندبال استان همدان را برعهده بگیرد.
هفته گذشته نیز نام نویسی داوطلبان برای انتخابات چهار هیات ورزشی آغاز شد و ۲ مدیر شهری دیگر اقدام به ثبت نام کردند.
شنیده ها حاکیست مرتضی حضرت زاده معاون شهردار همدان برای ریاست هیات دوچرخه سواری و وحید علی ضمیر دیگر معاون شهردار همدان برای هیات بدمینتون نام نویسی داشته اند.
همچنین علی فتحی عضو شورای اسلامی شهر همدان برای ثبت نام در انتخابات هیات بوکس همدان اقدام کرده است.
اما میل به ریاست در حوزه ورزش فقط به مدیران شهری ختم نمی شود و برخی دیگر از هیات های ورزشی را مدیران اجرایی دستگاه های دولتی اداره می کنند.
در حال حاضر مهرداد نادری فر مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان در ریاست هیات روستایی و عشایری، ناصر محمودی مدیرکل اقتصاد و دارایی در ریاست هیات تیراندازی، محسن افروخته مدیر صندوق کارآفرینی امید در ریاست هیات تنیس روی میز، سیروس سوریان مدیر حقوقی اداره ورزش و جوانان در ریاست هیات نجات غریق و غواصی و احسان قنبری فرماندار شهرستان بهار در ریاست هیات تکواندو عهده دار مسوولیت هستند.
ضمن اینکه سایر هیات های ورزشی استان همدان را یا مدیران بازنشسته دستگاه ورزش اداره می کنند و یا مدیران میانی دستگاه های دولتی استان تشکیل می دهند.
اغلب کارشناسان حوزه ورزش حضور مدیران در راس هیات های ورزشی را فرصت و تهدید همزمان قلمداد می کنند.
آنان معتقدند که اگر مدیران دولتی در مدت چهار ساله که برای یکدوره ریاست هیات های ورزشی تعیین شده، داخل استان همدان باقی بمانند، می شود امیدوار به ایجاد تحول و رشد مطلوب در همان رشته ورزشی بود.
در واقع جایگاه مدیران و نوع ارتباط آنها برای تامین منابع مالی به ویژه از بخش خصوصی، سرمایه گذاران و فعالان عرصه اقتصادی باعث شده تا اغلب خانواده هیات های ورزشی برای حضور آنها در عرصه انتخابات راغب باشند.
از آنجا که مشکلات مالی در راس دغدغه قهرمانان، مربیان، پیشکسوتان و اهالی رشته های ورزشی استان همدان قرار دارد، حضور مدیران اجرایی می تواند گره گشای این وضعیت نامطلوب باشد.
اما جابجایی مدیران اجرایی در دستگاه دولتی باعث می شود تا این فرصت تبدیل به تهدید شده و شرایط ناهمگون را در هیات های ورزشی ایجاد کند.
در گذشته این چنین جابجایی ها باعث برهم خوردن نظم و مسیر پیشرفت هیات های ورزشی شده و چه بسا منجر به حواشی غیرقابل جبران نیز شده است.
بدون تردید در بین دسته بندی مدیران اجرایی در راس هیات های ورزشی، حوزه شهری توانسته کمک شایانی به هیات های ورزشی داشته باشد و در این بخش موفق بوده است.
باتوجه به اینکه اغلب مدیران شهری امکان جابجایی به سایر استان و شهرها ندارند، اغلب با ثبات و منظم در راس هیات های ورزشی به مدیریت پرداخته و کارنامه خوبی را نیز برجای گذاشته اند.
از سوی دیگر تجربه تلخ سپردن سکان ریاست هیات های ورزشی به سایر اقشار که از توان مدیریتی به ویژه مالی - اقتصادی مناسب برخوردار نبوده اند نیز باعث حاشیه سازی و به انزوا کشیدن ورزش شده است.
همین مساله باعث شده تا اهالی ورزش به دنبال شخصیت هایی باشند که اگرچه شناخت و تسلط لازم در رشته ورزشی را نداشته اند، اما جایگاه مدیریتی آنها بتواند به تامین نیازها به ویژه حل مشکلات مالی منجر شود.
معاون اداره ورزش و جوانان همدان پیرامون آخرین وضعیت نام نویسی در انتخابات هیات های ورزشی این استان گفت: فراخوان انتخاب روسای هیات های دوچرخه سواری، هاکی، بدمینتون و بوکس از ۲۵ آذرماه آغاز و هفته گذشته به پایان رسید.
عباس قهرمانی افزود: داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران، مدرک تحصیلی دست کم لیسانس، داشتن دست کم ۲۵ سال سن، اعتقاد به ادیان رسمی کشور، نداشتن اعتیاد و سوء سابقه کیفری از جمله شرایط لازم جهت ثبت نام بود.
وی اضافه کرد: هیچ محدودیتی برای نام نویسی از متقاضیان وجود ندارد و فقط نیاز به شرایط اعلام شده است.
استان همدان ۴۸ هیات ورزشی دارد.
نظر شما