علی رسولیان روز سهشنبه در نشست بررسی طرحهای سرمایهگذاری شهرستان طرقبه شاندیز افزود: این شهرستان دارای ظرفیتهای فراوان در بخش گردشگری بویژه در بخش غذاست و باید برنامهریزی در خصوص جذب سرمایهگذار پیرامون توسعه شاخصهای گردشگری در این منطقه باشد.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری مناسبی در حوزه گردشگری غذا در این شهرستان انجام شده و این شهرستان ظرفیت ورود به حوزههای گردشگری سلامت، اکوتوریسم (طبیعت گردی) و سایر بخشهای گردشگری را نیز دارد.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: تامین منابع مالی مهمترین مسالهای است که سرمایهگذاران بخش خصوصی با آن مواجه هستند، با این حال تامین سرمایه و اخذ تسهیلات در حوزه گردشگری راحت تر انجام میگیرد، زیرا فرآیندها مشخص شده است.
وی افزود: دولت در برخی پروژههای زیرساختی به سرمایهگذاران کمک میکند اما این تامین مالی بستگی به نوع پروژهها دارد، اگر رویکرد دولتمردان بر کاهش بوروکراسی و موانع پیش روی سرمایه گذاران متمرکز باشد، انگیزه فعالان اقتصادی برای سرمایهگذاری بیشتر شده و پروژهها با سرعت بیشتری اجرا میشود.
رسولیان با اشاره به طرح مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در اجرای این طرح تاکنون یکهزار و ۱۲۵ تفاهمنامه سرمایهگذاری با مبلغ یکهزار و ۲۸۰ هزار میلیارد ریال به امضا رسیده که تحقق آنها رشد اقتصادی و افزایش اشتغال را برای استان در پی دارد.
وی گفت: تاکنون ۲۴ نشست برای بررسی پروژههای مربوط به تفاهمنامههای سرمایهگذاری در چارچوب طرح مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی برگزار شده که نتیجه نشستهای مربوط به شهرستان طرقبه شاندیز، تعیین تکلیف برخی پروژهها و ارجاع برخی دیگر از آنها برای حل مشکل به سازمانهای مستقر در تهران بوده است.
وی افزود: مشکل برخی پروژهها به بوروکراسی اداری بازمیگردد که این مهم مورد پیگیری قرار میگیرد تا در هیچ موردی بوروکراسی اداری مانع از ادامه اجرای پروژه نشود.
فرماندار طرقبه شاندیز نیز در این نشست گفت: پارسال از یک محور ورودی ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو به طرقبه وارد شد که با احتساب دستکم ۲ سرنشین برای هر خودرو، ۶۰ میلیون نفر به انگیزه بهرهگیری از ظرفیتهای گردشگری به این شهرستان سفر کردند.
سید حسن حسینی افزود: محورهای دیگر شهرستان طرقبه شاندیز هم دارای رفت و آمد زیاد هستند اما دستگاه خودروشمار ندارند.
وی ادامه داد: گردش مالی شهرستان طرقبه شاندیز در حوزه صنعت، معدن و تجارت ۱۷ هزار میلیارد ریال، در بخش گردشگری نیز یکهزار میلیارد ریال و در بخش کشاورزی سه هزار میلیارد ریال است.
فرماندار طرقبه شاندیز گفت: ۳۱ پروژه سرمایهگذاری در بخشهای کشاورزی و صنایع غذایی این شهرستان به بهرهبرداری رسیده و مجموع پروژههای سرمایهگذاری در حال اجرای شهرستان طرقبه شاندیز ۲۵ مورد است.
حسینی طولانی بودن مدت زمان صدور مجوزهای مربوط به کسب و کار را از جمله مشکلات حوزه سرمایهگذاری در این شهرستان دانست و افزود: از این پروژهها میتوان به زرمهر مارلیک، منطقه نمونه گردشگری چالیدره، دره ارغوان، پروژه ملی سرخاندیز، باغ وحش بزرگ طرقبه، مجموعه توریستی - تفریحی تخت جمشید، شرکت تعاونی گیاهان دارویی چاه حوض، تعاونی کشاورزی نلک و تله کابین زشک اشاره کرد.
وی ادامه داد: اگر مشکلات موجود بر سر راه سرمایهگذاران این پروژهها رفع شود، تاثیر شگرفی در حوزه گردشگری خراسان رضوی خواهد داشت.
فرماندار طرقبه شاندیز گفت: بخشی از این شهرستان در حریم مشهد قرار دارد که به یک چالش مهم برای شهرستان تبدیل شده و نیازمند بررسی در سطح کلان کشور است.
شهرستان ۷۰ هزار نفری طرقبه شاندیز در نزدیک مشهد علاوه بر ۲۰ روستای ییلاقی، دو شهر گردشگر پذیر طرقبه و شاندیز را به ترتیب با ۲۲ هزار و ۱۸ هزار نفر جمعیت در خود جای داده است.
نظر شما