هم چنین شهر «بیت لحم» در کرانه ی باختری رود اردن در فلسطین اشغال شده که زادگاه حضرت عیسی (ع) است پذیرای صدها زایر مسیحی بود و مراسم ویژه با حضور مردم و شخصیت های دینی و سیاسی حکومت خودگردان فلسطین برگزار شد.
برخی رسانه های تصویری لبنان که مراسم ویژه ی مسیحیان فلسطین را پخش کردند نشان دادند که آنان همراه با کودکانشان که لباس بابا نوئل پوشیده بودند روبروی کلیسای «المهد» و در کنار درخت کریسمس به ارتفاع ۱۵ متر جشن ۲۵ دسامبر را برگزار کردند.
۲۰۰ مسیحی ساکن باریکه غزه با وجود مانع تراشی رژیم صهیونیستی خود را به این مراسم رساندند و این رژیم مانع سفر ۸۰۰ مسیحی دیگر شد که داوطلب سفر به کرانه باختری بودند.
هزاران مسیحی لبنان نیز برغم این که فقیرانشان گرفتار درد و رنج ، بحران اقتصادی و وضع بد معیشتی هستند سه شنبه شب در میدان شهدا و کنار مسجد الامین در مرکز بیروت گرد هم آمدند و آیین جشن میلاد را برپا کردند.
این آیین را ۱۰۰ خیراندیش و نیکوکار مسیحی تدارک دیده بودند و ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت مسیح، پیام صلح و دوستی و آشتی ملی میان ساکنان مسلمان و مسیحی لبنان را قرائت کردند.
آنان در این پیام با اشاره به گذشت ۶۶ روز از جنبش اعتراضی مردم لبنان ابراز امیدواری کردند که عید سال نو فرصت انتقال از وضع موجود به وضع بهتر و نجات این کشور از بحران های اجتماعی و اقتصادی باشد.
هم چنین در آیین جشن میدان شهدای بیروت پیام ارتش لبنان به مردم خوانده شد که در آن آرزو شده است صلح و محبت، فراگیر شود و آینده ی این کشور درخشان باشد.
در شب میلاد مسیح (ع)، جوانان لبنان اعم از مسیحی و مسلمان را مشاهده کردم که با خانواده ، دو به دو یا دسته به دسته در میدان های شهدا، ریاض الصلح، النجمه، خیابان های اطراف و نیز ساحل نزدیک این میدان ها ایستاده و نشسته حلقه زده بودند و متبسم، از هر دری با هم سخن می گفتند و احساساتشان را بروز می دادند.
آنان در غذاخوری ها (رستوران ها)، محفل ها، درون خودروهای شخصی، بالکن های آپارتمان های اطراف و مُشرف بر میدان های یاد شده و نیز در محله تجاری و آباد «سولیدر» نزدیک پارلمان و ساختمان نخست وزیری ایستاده یا نشسته، موسیقی های سنتی و امروزی (مدرن) و مورد علاقه ی خویش گوش می دادند.
موسیقی ها و آوازهایی از «عبدالحلیم حافظ» و آهنگ «یا ولدی» او پخش می کردند تا نواهای «فرید الاطرش» و دیگر خواننده های پیشین و معاصر لبنان. این جوانان ابایی نداشتند از این که به بدنامی متهمشان کنند بلکه با آسودگی خیال به صدای موسیقی گوش می دادند و با صحبت و هم نشینی ، تیرگی و کدورت دو ماه گذشته را از دل می بُردند.
موسیقی قدرت آن را دارد که آدم را عوض کند. یعنی ممکن است یک جوان به قطعه ای موسیقی گوش دهد و از درون ، دستخوش تحولات عمیقی شود.
جوانان لبنان برای موسیقی چه از طریق سی. دی و دستگاه پخش و چه زنده، اهمیت زیادی قایلند اما به فسق و فجور مباهات نمی کنند در عین حال زهد و ریا هم نمی فروشند.
در طول تاریخ ، همیشه آتش فسق و فجور و زهد و ریا خرمن جوانان و دینداران را سوزانده و دین حقیقی را در میان مذاهب تصنعی گم کرده است.
در شب میلاد و جشن و سرور در بیروت، جوانان بالابلندی را مشاهده کردم که رونق پَری و غِلمان بهشتی را از میان برده بودند و زلفانشان را آن گونه که خود خواسته بودند مرتب کرده بودند.
در این شهر، جوانی می بینی با ریش بلند که تا روی سینه اش خزیده و جوان دیگری که آن را با تیغ تراشیده است. یکی موهایش را مانند درویش ها به هم پیچیده و دیگری صورت را صاف و سر ِ بی مویش را برهنه و آشکار کرده است.
هر جوانی و انسانی اگر خودش را آن گونه که هست پذیرفته باشد، از داوری و قضاوت دیگران نمی ترسد. آن چه برایش اهمیت دارد این است که بخاطر آن چه دوست دارد زندگی می کند.
دیشب دیدم که میلاد مسیح (ع) اندکی سبب بیداری احساسات پاک جوانان بیروت و آشتی میان آنان شده و به زندگی امیدوارشان کرده است. انسان به دنیا می آید که در صلح و آشتی زندگی کند؛ آن گونه که پیامبران می خواهند.
نظر شما