عباس آغاز روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح به منظور پیشگیری از بروز بیماری هاری در جمعیت سگهای گله در مناطق روستایی و سگهای بلاصاحب در کمپ نگهداری سگها به صورت رایگان انجام شدهاست.
وی با اشاره به اینکه بیش از یکهزار و ۴۰۰ قلاده سگ در این شهرستان وجود دارد، اضافه کرد: مایهکوبی سگها علیه بیماری هاری باید هر سال انجام شود اما با توجه به محدودیتها و شرایط سخت تزریق واکسن به این حیوان، این امر در عمل به طور کامل محقق نمیشود.
وی افزود: هاری یکی از خطرناکترین بیمارییهای مشترک بین انسان و حیوان به شمار میرود که بهترین راه کنترل و پیشگیری از آن، واکسینهکردن سگهای خانگی و گله است.
سرپرست شبکه دامپزشکی مهاباد گفت: پیشگیری از بیماری هاری تا قبل از ظاهر شدن علایم بیماری به وسیله واکسن و سرم قابل پیشگیری است اما در صورت بروز علایم این بیماری در حیوان و انسان، مرگ آنها حتمی است و درمانی برای آن وجود ندارد.
وی از دامداران خواست در صورت مشاهده رفتارهای غیرعادی و غیرمعمول از سگهای خود، از جمله حمله به انسان و دامها، مراتب را به شبکه دامپزشکی مهاباد اعلام کنند، تا احتمال وجود بیماری هاری در سگ بررسی شود.
«آغاز» گفت: در صورت مشاهده کانونهای این بیماری، علاوه بر امحای حیوان بیمار، تمام سگها در شعاع مشخصی علیه این بیماری مایهکوبی میشوند.
وی اظهار داشت: دامداران و کشاورزان برای مقابله با شیوع احتمالی بیماری هاری در بین سگهای گله با هماهنگی دامپزشکی به صورت رایگان واکسیناسیون این حیوان را هرسال انجام دهند تا سگها علیه این بیماری ایمن شوند.
هاری یک بیماری ویروسی است که تمام حیوانات خونگرم و انسانها را میتواند درگیر کند و تاثیر اصلی آن بر روی دستگاه عصبی بوده و در صورت درگیری ۱۰۰ درصد کشنده است.
مهمترین نشانه های این بیماری، علائم غیر عادی در رفتار دام از جمله ترشح بزاق، گوشهگیری، عدم تمایل به غذا، ترس از آب و نور، حملات غیرقابل کنترل و در نهایت فلجی و مرگ است.
بیش از ۶۰ هزار نفر از جمعیت ۲۳۷ هزار نفری مهاباد در روستاها ساکن هستند و از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش کرده و این شهرستان دارای بیش از ۲۵۰ هزار راس دام بوده که از این تعداد ۲۳۰ هزار راس دام سبک و ۲۳ هزار راس دام سنگین است.
نظر شما