۲۸ دی ۱۳۹۸، ۱۵:۲۹
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83608518
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چالش‌های چین، تجربه پایین‌ترین رشد اقتصادی

۲۸ دی ۱۳۹۸، ۱۵:۲۹
کد خبر: 83608518
چالش‌های چین، تجربه پایین‌ترین رشد اقتصادی

پکن- ایرنا- چین سال ۲۰۱۹ میلادی را در حالی به اتمام رساند که بر اساس اطلاعات مرکز ملی آمار این کشور، پایین ترین رشد را در سه دهه گذشته تجربه کرده است با این حال اوضاع نسبت به بسیاری از بدبینی ها نسبتا قابل کنترل بود این کشور در سال ۲۰۲۰ میلادی تحت اصلاحات اقتصادی می کوشد تا با چالش های گذشته مقابله کند.

مقام های چین تاکید کردند که سال ۲۰۱۹ میلادی مملو از تنش ها و چالش های اقتصادی بوده که عمده آن مربوط به تعرفه های سنگین آمریکا علیه این کشور بود در این مورد مطالب زیادی نگاشته شد و البته دو کشور در پایان این سال با یک توافق مقدماتی تلاش کردند تا تنش های تجاری را تا اندازه ای کاهش دهند و بحث روی امضای آن شروع شد این توافق بتازگی امضا شد.

چین در سال ۲۰۱۹ میلادی توانست برخی از اهداف اقتصادی را که پیشتر تعیین کرده بود حاصل کند و برای همین مقام های این کشور بر این باورند که در صورت پیشبرد توافق تجاری و کاهش تنش ها، سال ۲۰۲۰ میلادی می تواند شرایط بهتری برای کشور داشته باشد.

رشد اقتصادی 

سال ۲۰۱۹ میلادی چین اعلام کرد که رشد اقتصادی کشور بین ۶ تا ۶/۵ درصد خواهد بود حتی با وجود جنگ تعرفه ها بین این کشور و آمریکا رشد اقتصادی چین در این سال به ۶.۱ درصد رسید که این نشان می دهد در چارچوب همین هدف بوده است.

اداره ملی آمار چین تاکید کرده است که رشد اقتصادی این کشور بسیار خوب بوده و از بسیاری از کشورها نظیر آمریکا، هند،  آلمان و ژاپن بهتر بوده و کاهش رشد نیز خیلی تعجب برانگیز نبوده است و این نباید باعث بدبینی به اقتصاد کشور شود.

بازار اشتغال 

چین یکی از موفقترین کشورهای دنیا در ایجاد فرصت های شغلی است ایجاد صدها میلیون ها فرصت شغلی برای کشوری که نزدیک به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد خود به مثابه یک معجزه است که چین هر سال هدفگذاری ها در این زمینه را نیز محقق ساخته است.

چین در ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی اعلام کرد که نزدیک به ۱۱ میلیون فرصت شغلی در این کشور ایجاد خواهد شد اما در پایان سال مشخص شد که میزان فرصت های شغلی ایجاد شده به بیش از ۱‌۲ میلیون و ۸۰۰ هزار فرصت رسیده است.

ساختار اقتصادی چین از صنعتی به سمت خدماتی رفته و بخش های صنایع خدماتی در این مدت بیشترین فرصت های شغلی رادر کشور ایجاد کرده اند.

ساخت چین

پکن برای پیشبرد برنامه ساخت چین تلاش های گسترده ای شروع کرده است این کشور می گوید تمامی شاخصه های صنعتی بر اساس استانداردهای بین المللی را برای تحقق این هدف دارا است.

این کشور همچنین روی شرکت های دانش بنیان بسیار تمرکز کرده است تولیدات دانش بنیان و فناوری پیشرفته چین در پایان سال ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۸ درصد و سرمایه گذاری در این عرصه نیز نزدیک به ۱۵ درصد رشد کرد همزمان رشد بخش تولید هم ۲.۵ درصد بود.

تجارت خارجی

آمارها نشان می دهد وضعیت تجاری خارجی چین در کل در سال ۲۰۱۹ میلادی مطلوب بوده و ثبات نسبی داشته است ارزش کل تجارت خارجی این کشور در طول سال ۲.۸ درصد افزایش یافت و به بیش از ۲۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد یوان رسید صادرات فناوری های کیفی و پیشرفته نیز بیش از پیش بینی ها بوده است.

در سال ۲۰۱۹ میلادی تجارت چین با کشورهای «آ سه آن»،  اتحادیه اروپا و کشورهای حوزه راه ابریشم افزایش چشمگیری یافت و معادل ۲۹.۳ درصد از کل تجارت خارجی چین در این سال بود.  

چین در سال ۲۰۱۹ میلادی اکسپو وارداتی شانگهای را برگزار کرد و در جریان آن اعلام نمود قصد دارد واردات کالاها از کشورهای مختلف را بیشتر کند و از سال ۲۰۲۰ میلادی این برنامه اجرایی می شود.

در سال ۲۰۱۹ میلادی هر روز بیش از ۱۰۰ شرکت خارجی در چین ثبت شد و میزان سرمایه گذاری خارجی واقعی مورد استفاده بیش از ۶ درصد افزایش یافت.

سازمان ملل اعلام کرده که چین در میان کشورهای در حال رشد دومین رتبه را در جذب سرمایه گذاری خارجی داشته است.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha