ایرج حیدریان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کاهش بارشها در ۲ سال گذشته سبب اجرای برنامهریزیهای متناسب با خشکسالی در تخصیص حقابه به بهرهبرداران سد دامغان شده بود.
وی بیان کرد: در این سالها در تخصیص حقابه از سد دامغان به بخشهای کشاورزی، آشامیدنی و زیست محیطی حداقلها لحاظ میشد اما امسال با توجه به اینکه ظرفیت مخزن این سد به سبب بارشها در حال پرشدن است، تمام حقابه به بهرهبرداران تخصیص یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان سمنان ادامه داد: ذخیره فعلی سد شهید شاهچراغی دامغان به ۱۵.۲۳ میلیون متر مکعب رسید که در مقایسه با متوسط بلند مدت افزایش دارد.
وی خاطرنشان کرد: حجم مخزن سد شهید شاهچراغی دامغان در میانگین بلند مدت ۱۴.۲۷ میلیون متر مکعب و میانگین بلند مدت حجم تنظیمی آن ۱۳.۰۵ میلیون متر مکعب است.
وی اضافه کرد: حجم آب تحویلی از سد شهید شاهچراغی دامغان به بهرهبرداران کشاورزی در فصل پاییز امسال ۳.۹ میلیون مترمکعب بوده است.
حیدریان با اشاره به پرشدگی ۹۲ درصد کلی مخزن، تصریح کرد: ورودی فعلی سد شاهچراغی ۵۷۸.۷ و خروجی آن ۸۵۶.۴۸ لیتر بر ثانیه است.
وی با بیان اینکه ۱.۲۷ میلیون متر مکعب مانده تا سد سرریز شود، ابراز داشت: با وجود اینکه بارشها در سرشاخههای رود منتهی به سد دامغان در پاییز امسال سبب اندوخته مطلوب در پشت این سد شد اما باید مشکل کمآبی را در این منطقه جدی گرفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان سمنان، با تاکید بر اهمیت صرفه جویی در مصرف آب، یادآور شد: با توجه به کاهش منابع آب سطحی و زیرسطحی در استان سمنان در یک دهه گذشته، بارشهای اخیر نمیتواند خشکسالیها را جبران کند، بنابراین مصرف بهینه مایه حیات باید در دستور کار قرار گیرد.
مجموعه سد شهید شاهچراغی دامغان با ظرفیت ۲۱ میلیون متر مکعب در ۱۰ کیلومتری شمال شهر دامغان قرار دارد.
از این سد ۲۳ نهر منشعب شهری و روستایی آبگیری میکند که در فصل پاییز و بهار برای زراعت، در فصل تابستان و زمستان برای باغها و در تمام سال برای آشامیدن بهرهبرداری میشود.
۲ هزار کشاورز از آب سد دامغان بهره برداری میکنند.