« ولید فارس » تحلیلگر امور نظامی و امنیتی امروز (شنبه ۷ دیماه) درباره رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین به تلویزیون فاکس نیوز آمریکا گفت: این موضوع مهمی است زیرا به ایالات متحده نشان میدهد شرایط واقعی ایران چیست. این رزمایش مشترک پیامی دارد که این دو قدرت اتمی میگویند اگر بخواهید کاری انجام دهید، ما نخواهیم گذاشت به ایران آسیبی وارد شود.
مشاور کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ ادامه داد: به این ترتیب ایالات متحده باید حساب کند که نه فقط با ایران، بلکه با یک محور بزرگ روبرو خواهد بود که دربردارنده این دو قدرت است.
فارس که اصلیت لبنانی دارد، درباره سیاست چین نیز گفت: پکن گفته است که نخواهیم گذاشت به ایران ضربه وارد کنید و این موضعی بسیار خطرناک است. شاید چین و روسیه بخواهند نیروهای خود را در آن منطقه مستقر کنند که شرایط (خلیج فارس) را پیچیدهتر خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، رزمایش مشترک نیروهای دریایی ایران، روسیه و چین از روز جمعه ( ۶ دیماه) به مدت چهار روز در شمال اقیانوس هند و دریای عمان برگزار میشود.
امیر دریادار دوم غلامرضا طحانی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش، هدف از برگزاری این رزمایش را تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه برشمرد و اظهار داشت: این نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که جمهوری اسلامی ایران رزمایش مشترکی با دو قدرت دریایی بزرگ جهان و در چنین سطحی برگزار میکند و به طور قطع کشورهایی که از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی نزدیکی بیشتری با هم دارند، دست به دست هم میدهند تا برقراری امنیت و جمعی بودن آن فراهم شود.
طحانی افزود: این رزمایش طبق برنامههای از پیش تعیین شده با حرکت یگانهای شناوری سه کشور از بندر چابهار آغاز میشود و در شمال اقیانوس هند گسترش خواهد یافت.
وی درباره تاکتیک تمرینی در رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین نیز گفت: تمرینات تاکتیکی متنوعی از جمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور مورد تعرض قرار گرفته، تیراندازی علیه اهداف مشخص و سایر تمرینات تاکتیکی و عملیاتی در این رزمایش پیشبینی شده است.
سخنگوی رزمایش سهجانبه ایران، روسیه و چین با یادآوری مشارکت نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این رزمایش، خاطرنشان کرد: با برگزاری این رزمایش شاهد اقتدار نیروی دریایی سه کشور ایران، روسیه و چین در منطقه خواهیم بود.
طحانی در بیان اهمیت منطقه این رزمایش نیز گفت: اقیانوس هند سومین اقیانوس بزرگ دنیاست که کشورهای بسیار مهمی در این منطقه حضور دارند و سه تنگه مهم بابالمندب، مالاکا و هرمز به عنوان مثلث طلایی در این منطقه است.
وی وسعت منطقه این رزمایش را ۱۷ هزار کیلومتر مربع اعلام و از اهداف این رزمایش را تقویت امنیت تجارت دریایی بینالمللی و مقابله با دزدی و تروریسم دریایی و تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربههای عملیاتی و تاکتیکی بیان کرد.
2023
نظر شما