انسیه خواجه زاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: نهضت سوادآموزی، در زمینه شناسایی، جذب و ماندگاری افراد کم سواد و بی سواد تلاش میکند، اما به دلیل نبود فرهنگ مناسب، بسیاری از افراد از شرکت در کلاسهای نهضت خودداری میکنند.
وی بیان کرد: کمیته امداد، بهزیستی، فرمانداری و بخشداری ها، باید در این زمینه به تشویق افراد کم سواد و بی سواد برای شرکت در طرح سوادآموزی کمک کنند.
خواجه زاده ادامه داد: تا سال گذشته تنها مرکز یادگیری محلی استان سمنان در شهر دامغان فعالیت داشت که با ایجاد دومین مرکز در شهر سمنان، این مراکز به ۲ مرکز در استان افزایش یافت.
خواجه زاده اظهار داشت: شناسایی، جذب و ماندگاری افراد در سوادآموزی به همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط برای حفظ و فرهنگسازی مناسب نیازمند است.
وی اضافه کرد: در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ تعداد ۲۵ نفر در دوره سوادآموزی، ۹۵ نفر در دوره انتقال و ۵۵ نفر در دوره تحکیم معرفی شدند و به تحصیل پرداختند.
سوادآموزی ۱۰۰ کودک کار در دامغان
خواجه زاده خاطرنشان کرد: در این مراکز اتباع خارجی نیز به تحصیل میپردازند که تعداد آنها در بخش سواد آموزی ۲۰ نفر و در بخش انتقال ۲۱ نفر بود.
وی همچنین به سواد آموزی به کودکان کار شهرستان اشاره کرد و گفت: برای پنجمین سال متوالی این طرح اجرا میشود که در سال جاری تعداد ۱۰۰ دختر و پسر کودک کار به تحصیل علم مشغول شدند.
خواجه زاده افزود: تحصیل کودکان کار با هدف ریشه کن کردن بی سوادی و جلوگیری از آسیب های اجتماعی انجام می شود.
وی بیان کرد: در مجموعه سواد آموزی شهرستان، ۲۰ آموزش دهنده آزاد و معلمان آموزش و پرورش به فعالیت مشغول هستند.
مسوول سواد آموزی اداره آموزش و پرورش شهرستان دامغان گفت: تمامی افراد ۱۰ تا ۴۹ ساله که سواد آن ها پایین تر از سوم ابتدایی باشد، بی سواد محسوب می شوند که نهضت سواد آموزی تا پایه ششم ابتدایی این افراد را تحت پوشش می دهد.
براساس سرشماری نفوس و مسکن ۱۳۹۵، بیش از ۱۳ هزار و ۲۰۰ نفر در استان ۷۰۲ هزار نفری سمنان بیسواد بودند. دامغان با بیش از ۹۸ درصد باسواد، دومین شهر استان سمنان از لحاظ درصد باسوادی است.
هفتم دی ماه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان امام راحل است، از این رو یکم تا هفتم دی در تقویم رسمی کشور هفته نهضت سواد آموزی نامگذاری شده است.