محمود بدلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر از ۲ هزار و ۱۸۲ روستای بالای ۲۰ خانوار برای ۲ هزار و ۸۲ روستای این استان طرح هادی تهیه شده و آماده اجراست.
وی با اشاره به اینکه کاهش محرومیتها، ایجاد محیطی سالم و بهداشتی برای روستاییان از اهداف اجرای طرح هادی است، اضافه کرد: طرح هادی روستایی از جمله اقدامات موثر دولت در توسعه و عمران زیربنایی روستاها و کاهش مهاجرت به شهرهاست که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: اجرای سنگ فرش و آسفالت، احداث پیادهراه و اصلاح شبکه معابر، احداث سیلبند، آمادهسازی اراضی پیشبینی شده برای گسترش روستا و تکمیل شبکه دفع فاضلاب از اقداماتی است که در قالب طرح هادی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار انجام میشود.
«بدلی»، ادامه داد: طرح هادی روستایی برای ساماندهی و اصلاح بافت موجود، نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از جمله مسکونی، تولیدی، تجاری و کشاورزی، ساماندهی تاسیسات، تجهیزات عمومی روستایی اجرا میشود.
وی اضافه کرد: اصلاح و بازگشایی معابر، جدولگذاری، آسفالت و سنگ فرش معابر، ساماندهی فضای سبز و ایجاد محل بازی کودکان از دیگر اهداف اجرای طرح هادی است.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجانغربی با اشاره به افق ۱۰ ساله طرحهای هادی روستایی گفت: برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز، تخریب اراضی کشاورزی و رشد و توسعه اصولی روستاها طرح هادی ۷۱۷ روستای استان نیازمند بازنگری است.
وی بیان کرد: بازنگری طرح هادی روستایی در صورت تخصیص اعتبار لازم در همه این روستاها انجام میشود تا در صورت اجرای طرح، مشکلی ایجاد نشود.
وی افزود: متقاضیان اجرای طرحهای مهندسی و معماری میتوانند از مشاورههای ۱۶۰ مهندس فنی این ادارهکل که در ۸۰ دفتر سطح استان مشغول فعالیت هستند، بهرهمند شوند.
۲ هزار و ۷۲۵ روستای دارای سکنه در آذربایجانغربی وجود دارد که ۲ هزار و ۱۸۲ روستا از آنها دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار است.
پایه طرح هادی از سال ۱۳۶۲ و تحت عنوان روانبخشی روستاها در یکی از نقاط روستایی شهرستان شهرکرد و توسط وزیر مسکن و شهرسازی وقت پایه گذاشته شد.
نظر شما