۸ دی ۱۳۹۸، ۱۳:۱۸
کد خبرنگار: 2391
کد خبر: 83612249
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مخالفت حزب جمهوری خواه خلق ترکیه با اعزام نیروی نظامی به لیبی

آنکارا- ایرنا- رهبر حزب جمهوریخواه خلق به عنوان بزرگترین حزب مخالف در ترکیه با ابراز مخالفت با طرح دولت اردوغان برای اعزام نیروی نظامی به لیبی اظهار داشت: به طرح مجلس برای اعزام سربازان ارتش ترکیه به صحراهای شمال آفریقا رأی مخالف خواهیم داد.

"کمال قلیچداراوغلو" امروز (یکشنبه) در گفتگو با دیدم اؤزل تومر خبرنگار روزنامه ملیت، با بیان اینکه «نمی‌خواهیم خون سربازان کشورمان در صحراهای عربی به زمین ریخته شود» گفت: ترکیه نباید برای واردشدن در جنگ به لیبی برود. نیروهای ما بایستی برای برقراری صلح در این کشور تلاش کنند. برافروختن آتش جدایی بین مردم لیبی، رویکردی صحیح نیست.

قلیچداراوغلو افزود: اردوغان طی روزهای گذشته هشدار داد که با ادامه وضع موجود، برادرانمان در ادلب سوریه هم به جمع آوارگان سوری در ترکیه اضافه خواهند شد. اکنون هم نوبت به لیبی رسیده است. حزب حاکم ترکیه تنها برای دوام پیوند اخوانی به لیبی می‌رود.

رهبر حزب اصلی مخالف ترکیه با اشاره به اینکه از طرح پارلمان ترکیه برای اعزام نیروی نظامی به لیبی حمایت نخواهند کرد، اظهار داشت: خواستار بر زمین ریخته شدن خون سربازان کشورمان در صحراهای شمال آفریقا و عربی نیستیم. مصر وارد بحران لیبی شده و تانک‌های خود را وارد این کشور کرده است. در نتیجه با اعزام نیروهای نظامی ترکیه، در لیبی با سربازان روسی، مصری و لیبیایی مجبور به درگیری خواهیم شد.

قلیچداراوغلو در پایان سخنان خود گفت: واردشدن ترکیه به لیبی و تفرقه انداختن بین مردم این کشور، رویکردی صحیح و واقع‌گرایانه نیست. ترکیه نه برای درگیری، بلکه برای برقراری صلح در لیبی باید حضور یابد.

این سخنان قلیچداراوغلو در حالی است که حزب جمهوریخواه خلق طی سال‌های گذشته به لوایح تهیه‌شده از سوی حزب حاکم عدالت و توسعه برای اعزام نیروی نظامی به  عراق و سوریه همواره چراغ سبز نشان داده و از حضور نظامی ترکیه در این دو کشور دفاع کرده است.

منابع آگاه شنبه شب به خبرگزاری آناتولی ترکیه گفته‌اند، احتمالا پارلمان این کشور پنجشنبه (دوم ژانویه/ ۱۲ دی ماه) برای تصمیم‌گیری نهایی در خصوص اعزام نیروی نظامی به لیبی تشکیل جلسه خواهد داد.

به گزارش این خبرگزاری، منابعی از حزب عدالت و توسعه ترکیه (حزب حاکم) به خبرگزاری آناتولی گفته‌اند که توافق‌نامه درخواست لیبی برای اعزام نیروی نظامی از سوی ترکیه روز پنجشنبه در پارلمان بررسی خواهد شد.

به رأی گذاشتن اعزام نیروی نظامی ترکیه‌ به لیبی دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که منابع خبری اعلام کردند، یک مقام دولت وفاق ملی لیبی رسماً از ترکیه درخواست کمک نظامی برای مقابله با حمله نیروهای "خلیفه حفتر" فرمانده ارتش دولت شرق لیبی به طرابلس (پایتخت) را کرده است.

این درخواست یک هفته پس از آن اعلام می‌شود که نیروهای تحت امر حفتر از ۲۱ آذرماه موج دوم حملات خود به طرابلس، پایتخت دولت وفاق ملی را آغاز کرده‌اند.

"رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه روز پنجشنبه (۵ دی ماه) اعلام کرده بود، کشورش به درخواست دولت وفاق ملی لیبی، ماه آینده به آن کشور نیروی نظامی اعزام خواهد کرد.

اردوغان همچنین گفته بود، پارلمان احتمالا هشتم یا نهم ژانویه ۲۰۲۰ (۱۸-۱۹ دی) مجوز اعزام نیروی نظامی ترکیه به لیبی را صادر می‌کند.

ترکیه و لیبی ششم آذر ماه و در جریان سفر فایز السراج رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه، دو قرارداد مهم امضا کردند.

توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد توسعه همکاری‌های امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.

توافق آنکارا و دولت السراج با اعتراض دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه رو به رو شد، یونان، قبرس و مصر در بیانیه‌ای مشترک تاکید کردند که امضای این ۲یادداشت تفاهم درباره همکاری امنیتی و حریم دریایی میان ترکیه و دولت وفاق لیبی هیچ اثر قانونی ندارد.

تحلیلگران مسائل لیبی بر این باورند که بازیگران خارجی در این کشور در دو طرف درگیری نقش فعالی را ایفا می‌کنند، امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت می‌کنند، درحالی که ترکیه، قطر، آمریکا و اتحادیه اروپا حامی دولت "فایز السراج" در غرب لیبی هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha