زیان انباشته ۳۳۲ میلیارد تومانی به سود ۵.۵ میلیاردی تغییر جهت داد

تهران- ایرنا- مدیر عامل پست بانک ایران در بیست و چهارمین سالگرد افتتاح پست بانک گفت: زیان انباشته پست بانک در گذشته ۳۳۲ میلیارد تومان بوده که با هماهنگی‌های صورت گرفته و برنامه‌های تدوین شده اکنون به ۵.۵ میلیارد تومان سود تغییر جهت داده است، برنامه‌ریزی مالی ما این است که تا پایان سال به سود ۱۷میلیارد تومانی دست یابیم.

بهزاد شیری درباره عملکرد ۹ ماهه امسال مجموعه تحت مدیریت خود اظهار داشت: پست بانک ایران یک بانک دولتی است، از طرف دیگر یک بانک بورسی به حساب می آید که ۲۵ درصد سهام آن در دست افراد حقیقی و حقوقی و ۲۵ درصد نیز سهام عدالت است. زیان انباشته پست بانک در سنوات گذشته وجود داشت که در انتهای سال ۹۷ نیز همچنان روند صعودی را طی می کرد با شرایط رکود اقتصادی و تحریم ممکن بود وضعیت ما از این نیز بدتر شود به همین دلیل برنامه‌های خود را حول محور اصلاح فعالیت‌های بانک برای رفتن به سمت سوددهی تدوین کردیم.

مدیر عامل پست بانک با اشاره به این نکته که «شعب» خط مقدم بانک ها به حساب می آیند و رویکرد اصلی آن‌های طی ۹ ماه گذشته نظارت بر شعب، پشتیبانی و پایش واحدها بوده، به عملکرد ۹ ماهه اول سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: ما در مقاطع سه ماهه، صورت‌های مالی خود را در سایت کدال بارگذاری می‌کنیم و همه چیز در این خصوص شفاف است، برنامه های ما در ابتدای سال به طور کامل محقق نشد اما هر چقدر بیشتر پیش رفتیم توانستیم به تحقق اهداف خود بیش از پیش نزدیک شویم.

وی افزود: طی ۹ ماهه امسال در صنعت بانکداری تمام سپرده‌های خود را ۴۰ درصد رشد دادیم و متناسب با آن افزایش ۲۳ درصدی مصارف و تسهیلات بانکی را در برنامه قرار دادیم، محور پرداخت تسهیلات ارائه شده از سوی پست بانک در حمایت از واحدهای تولیدی خصوصا صنایع در گردش واحدهای تولیدی در مناطق کمتر توسعه یافته است. پست بانک این تسهیلات را ارائه داد و در کنار آن هیچ اضافه برداشتی نیز از پول پر قدرت بانک مرکزی نداشته است.

شیری با بیان این که پست بانک در بخش حواله های ارزی به دلیل معذوریت هایی که در حوزه ارز داشته، با رشد قابل توجهی رو به رو نشده است، گفت: در بحث بانکداری الکترونیک ۳۰۶۳ دستگاه ATM داریم که سهم ۵ درصدی از ATM ها را به خود اختصاص می‌دهد. این در حالی است که سهم ما از بازار پول کمتر از یک درصد است. حدود ۷۰ درصد از این تعداد دستگاه ATM  در روستاها نصب شده است.

وی ادامه داد: ATM ابزار پرداخت است اما برای بانک‌ها هزینه زیادی به دنبال دارد و معمولا به دنبال حداقلی کردن استفاده از این دستگاه هستند اما به دلیل رسالتی که در خدمت رسانی به جامعه داریم بیشترین میزان ATM را در روستا راه اندازی کردیم، هدف ما بر این بوده که ابزارها باید ۲۴ ساعته در اختیار مشتری باشد و توقف ATM به حداقل برسد. اکنون میزان توقف دستگاه های ATM کاهش یافته است.

وی اظهارداشت: «پوز» ها از دیگر ابزار پرداخت هستند که نسبت به زمان مشابه سال گذشته تعداد آن‌ها ۳۵ درصد افزایش یافته و از این میزان ۶۰ درصد در مناطق روستایی است. ابزارهای پرداخت از سوی شرکت های PSP ارائه می شوند اما به دلیل این که در روستاها خیلی از این دستگاه استفاده نمی‌شود برای شرکت‌ها صرفه اقتصادی ندارد، پست بانک در نظر دارد حداکثر تلاش خود را برای ایجاد این ابزارها به کار گیرد.  

مدیرعامل پست بانک ایران گفت: زیان انباشته پست بانک در گذشته ۳۳۲ میلیارد تومان بوده که با هماهنگی های صورت گرفته اکنون به ۵.۵ میلیارد تومان سود تغییر جهت داده است. برنامه مالی ما این است که تا پایان سال بیش از ۱۷میلیارد تومان سود داشته باشیم.  

شیری تصریح کرد: به استناد ماده ۳۱ قانون، با ایجاد شرکت ملی پست، دو ماموریت به پست بانک محول شده است. یکی بانک توسعه‌ای و تخصصی حوزه IT و ICT و دیگری بانکی که در دسترس مناطق محروم و کم برخوردار و روستایی است. پست بانک یکی از چهار بانک ارائه کننده تسهیلات به مناطق روستایی است.

وی گفت: بر اساس قانون منابع این کار باید از محل صندوق توسعه ملی در اختیار بانک قرار گیرد و آن ها به میزانی که از طریق صندوق در اختیارشان قرار گرفته و منابعی که به آن دسترسی دارند را صرف ارائه تسهیلات کنند که این تسهیلات عمدتا با نرخ سود ترجیجی ۴ تا ۶ درصد است.

وی اظهار داشت: از این محل تاکنون یک و نیم هزار میلیارد تومان تسهیلات به مناطق روستایی و عشایری با نرخ ۴ تا ۸ درصد پرداخت شده است. نرخی سودی که کمیته ملی وام آن را به تصویب رسانده است. با ارائه این تسهیلات ۶۰ هزار شغل ایجاد شده و اطلاعات ما نشان می دهد میزان اشتغال پایدار ایجاد شده ۶۰ هزار میلیارد تومان است.

شیری درباره نوع دیگری از تسهیلات که به روستاییان داده می شود افزود: تسهیلات دیگر از جمع ۵۰ درصد از محل صندوق توسعه ملی و ۵۰ درصد از منابع بانک ارائه می‌شود.

وی گفت: در سیستم بانکداری واژه ای داریم با نام بانکداری عاملی که با موافقت بانک مرکزی، ۶ هزار و ۵۳ باجه‌ عامل ارائه‌ کننده خدمات بانکی را در مناطق روستایی راه اندازی کردیم که به ارائه خدمات می‌پردازند، نکته مهم ۲۵ میلیون تراکنش مالی است که از این طریق اتفاق می‌افتد. این عدد ۲۵ میلیون صرفا تراکنش مالی نیست، حذف ۲۵ میلیون سفر زائد از روستا به شهر، حذف هزینه نیروی انسانی و کاهش میزان ترافیک باری است که برای رفت و آمد کارهای بانکی صورت می گیرد.  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha