سعید شهریاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس سرشماری در سال ۱۳۹۵، شهر تهران ۹۰ هزار و ۱۱۲ نفر بی سواد و ۴/۸۶ نفر باسواد دارد.
وی ریشه کنی بیسوادی را از مهمترین اهداف نهضت سوادآموزی دانست و افزود: هر ساله تعدادی برای آموزش و یادگیری جذب شدند که بر همین اساس تا پایان سال ۹۷ نزدیک هفت هزار و ۴۴۴ نفر باسواد شدند.
معاون سوادآموزی اداره کل شهر تهران گفت: نرخ بی سوادی شهر تهران در بین مردان و زنان یکسان است اما این سازمان تمامی توان و تلاش خود را برای باسواد کردن این افراد و کاهش نرخ بی سواد به کار گرفته است.
وی با بیان اینکه بیشترین نرخ بی سوادی در بخشی از مناطق شهر تهران قرار دارد، افزود: بیشترین نرخ بی سوادی در مناطق دارای تراکم بیشتر و همچنین نقاط حاشیه نشین بوده که برنامه های افزایش سوادآموزی و کاهش بی سواد در بین این مناطق نیز مورد توجه و تاکید قرار دارد.
شهریاری به وضعیت معلمان حق التدریس نهضت سوادآموزی شهر تهران اشاره و عنوان کرد: بر اساس تبصره ۱۰ ماده ۱۷ آموزش و پرورش در شهر تهران ۲۷۹ پرونده برای معلمان حق التدریس تشکیل و این افراد به عنوان نیروهای حق التدریس بکار گرفته شدهاند.
تبصره (۱۰) ماده (۱۷) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی است و شورای نگهبان طرح اصلاح تبصره (۱۰) ماده (۱۷) قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانسته است.
وی همراهی و همکاری همه افراد اجتماع در ریشه کنی بی سوادی را از مشکلات این بخش دانست و خاطر نشان کرد: حضور همگان و پای کار آمدن افراد تحصیلکرده اجتماع نیاز اساسی و مورد توجه به شمار میرود.
معاون سوادآموزی اداره کل شهر تهران با بیان اینکه همه اقشار تحصیلکرده و باسواد جامعه باید موضوع سوادآموزی را جدی گرفته و به عنوان یک مسئولیت اجتماعی موثر و مهم بپذیرند چرا که بیسوادی یک نقصان و خلاء در جامعه به شمار میرود.
وی با تاکید بر اینکه آسیبهای اجتماعی رابطهای متقابل با بیسوادی افراد در جامعه دارد، ادامه داد: هر میزان که سطح سواد افراد کاهش یابد قطعا آسیبهایی که به جامعه وارد میشود نیز افزایش خواهد یافت.
شهریاری گفت: افراد کم سواد و بی سواد در زمینه اعتیاد، طلاق و حتی درگیریهای خیابانی و تصادفات جامعه نقش پررنگی داشته و موجب بروز آسیب و مشکل برای جامعه میشوند.
هفتم دی سالروز تشکیل نهضت سواد آموزی به فرمان امام راحل(ره) و از پنجم تا ۱۱ دی ماه هفته سواد آموزی نامگذاری شده است.
نظر شما