آرزو صانعی عصر روز دوشنبه در افتتاحیه دوره سوم کارگاه آموزش منطقهای پلنگ، افزود: عمده جمعیت پلنگ ایرانی در کشور ماست، از این رو کشورهای همسایه منتظر اقدامات ما هستند چون بقای همان تعداد پلنگ باقیمانده در کشور شان به بقای پلنگهای ما وابسته است.
وی اظهارداشت: پلنگ زیستگاه وسیعی دارد اما متاسفانه فعالیت انسانی موجب تکه تکه شدن آنها شده است، مطالعات صورت گرفته نشان میدهد زیستگاههای شمال غرب کشور ایزوله شده یعنی ارتباط بین آنها از بین رفته است و این مسأله برای حیات پلنگ خطرناک است.
صانعی ادامه داد: خوشبختانه توانستیم دو کریدور را شناسایی کنیم که یکی از استان البرز آغاز میشود و بعد از گذشتن از سمنان به پارک ملی کویر میرسد، کریدور دوم از جنوب خراسان رضوی آغاز و به یزد ختم میشود که پلنگ در این دو کریدور رفت و آمد دارد.
به گفته وی، زیستگاههای اطراف تهران نیز به علت توسعه بی رویه از هم جدا شدهاند، این مسأله موجب تسریع در روند انقراض این گونه ارزشمند میشود.
وی اظهارداشت: مطالعات زیادی درباره پلنگ در کشور انجام شد و اکنون اطلاعات خوبی در اختیار داریم در حالی که کشورهای کمی در دنیا هستند که درباره پلنگهای خود اطلاعات کافی داشته باشند به ویژه کشورهایی مانند ایران که پهناور هستند.
مجری برنامه نظارت راهبردی بر اجرای برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ در ادامه گفت: در کنار این مطالعات به یک سری فرمولهایی دست یافتیم که به نام ایران نیز ثبت شده است، بر اساس آن وضعیت منطقه و زیستگاه پلنگ مشخص میشود.
وی افزود: پلنگ در کنار سایر گربه سانان بزرگ گونهای مورد علاقه است، در واقع هر گونهای در زنجیره غذایی نقش مهمی دارد و اگر از طبیعت حذف شود این چرخه تغییر میکند و پلنگ به علت گستردگی زیاد گونهای چتر محسوب میشود زیرا در صورت حفاظت از زیستگاه آن گونههای زیاد دیگری نیز خودبخود حفاظت میشوند.
صانعی تاکید کرد: بیشترین جمعیت پلنگ ایرانی را در کشور داریم بنابراین تصور اینکه حفاظت از آن از عهده یک سازمان به تنهایی بر میآید درست نیست، باید سازمانهای مرتبط در کنار هم قرار گیرند.
نظر شما