محمدعلی فرهمندراد روز سهشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: نیشابور با تولید سالانه ۲۶۳ هزار تن شیر معادل ۲۴ درصد تولید شیر در استان خراسان رضوی رتبه اول استان در این بخش را دارد.
وی ادامه داد: سالانه ۱۰ تن گوشت قرمز و معادل ۱۳ درصد تولید گوشت استان در این شهرستان تولید میگردد که در این حوزه هم رتبه اول استان را داریم.
وی گفت: در بخش تولید گوشت مرغ نیشابور با تولید سالانه هفت هزار تن مقام سوم استان را دارد و میزان تولید تخم مرغ در این شهرستان نسبت به ۲ سال گذشته سه برابر شده و به ۶ هزار تن رسیده است.
فرهمند راد افزود: از ۹۶ واحد مرغداری موجود در نیشابور ۳۰ درصد بهینهسازی و اصلاح ساختار شده و در حال حاضر ظرفیت مرغداریهای گوشتی نیشابور یک میلیون و ۶۴۰ هزار قطعه است.
وی ادامه داد: میزان تولید عسل نیشابور نیز سالانه ۱۵۰ تن میباشد و ۱۰ درصد تولید ناخالص کشاورزی استان متعلق به نیشابور است.
وی گفت: جهاد کشاورزی نیشابور بین ۲۹ شهرستان استان خراسان رضوی رتبه اول بهرهوری را با ارزیابی ۱۵۰ شاخص توسعهای کسب کرده است.
فرهمند راد افزود: حجم آب تحویلی به بخش کشاورزی به دلیل تغییر اقلیم و کنتورگذاری چاههای آب کاهش یافته و تا سال ۱۴۰۴ قرار است ۳۱ میلیون متر مکعب از حجم آب مصرفی در بخش کشاورزی نیشابور بدون کاهش تولید، کاسته شود.
وی ادامه داد: در بخش شیلات نیز نیشابور با ۸۸۳ تن تولید به ارزش ۲۰ میلیارد ریال دارای رتبه برتر در استان است.
۵۸درصد آب بخش کشاورزی نیشابور از منابع زیرزمینی تامین میشود
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: ۵۸ درصد منابع آب کشاورزی نیشابور از منابع زیرزمینی تامین میشود.
وی افزود: حجم آب مصرفی نیشابور سالانه ۶۲۳ میلیون متر مکعب است که از این میزان ۳۶۰ میلیون متر مکعب از طریق چاههای عمیق، ۱۵۳ میلیون متر مکعب از رودخانهها، ۱۰۰ میلیون متر مکعب از قنوات و ۱۰ میلیون متر مکعب از طریق چشمهها تامین میشود.
فرهمند راد ادامه داد: مشارکت جهاد کشاورزی با کشاورزان برای کاهش مصرف آب از طریق فراهم آوردن زیرساختهای لازم و پرداخت یارانه انجام میشود و در این چارچوب توسعه کشت گلخانهای در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: سطح زیر کشت گلخانهای در نیشابور ۱۲ هکتار است و ۵۲ مورد صدور پروانه تاسیس گلخانه در دستور کار قرار دارد که در صورت اجرایی شدن ۱۳ هکتار به کشت گلخانهای نیشابور افزوده میگردد و در حوزه کشت گلخانهای نیز نیشابور پس از مشهد، چناران و فریمان دارای رتبه برتر است.
وی افزود: حدود ۲۴ درصد از سطح مزارع و باغات نیشابور معادل ۱۵ هزار هکتار به آبیاری نوین مجهز شده و یک هزار و ۵۰۰ هکتار طرح آبیاری نوین با اعتبار یکصد میلیارد ریال در حال اجراست.
فرهمند راد ادامه داد: پارسال در بخش انتقال آب ۴۴ کیلومتر از طریق انتقال با لوله و احداث کانال آبرسانی در بخش کشاورزی نیشابور انجام شد و امسال ۲۱ کیلومتر نیز با اعتبار ۳۲ میلیارد ریال در حال اجراست.
وی گفت: در حال حاضر در نیشابور ۲۳ رشته قنات با اعتبار ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال در حال مرمت و احیا است.
وی افزود: از طریق جهاد کشاورزی خرید محصولات به ۲ صورت تضمینی و حمایتی با هدف تنظیم بازار انجام میشود و در این چارچوب هشت مرکز حمایتی خرید زعفران در نیشابور ایجاد و ۲ تن و ۸۷۱ کیلو گرم زعفران به میزان ۳۰۰ میلیارد ریال از کشاورزان خریداری شد.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور ادامه داد: کاهش هزینههای تولید در بخش کشاورزی با افزایش ضریب درجه مکانیزاسیون در این بخش از وظایف اصلی جهاد کشاورزی است.
وی گفت: افزایش ضریب تبدیل علوفه به گوشت و شیر و تنوع در تولید محصولات پروتئینی از اهداف جهاد کشاورزی نیشابور بوده و در این چارچوب طی چند سال آینده این شهرستان به قطب تولید گوشت شترمرغ تبدیل میشود.
وی افزود: در حال حاضر ۲ هزار و ۸۶۰ قطعه شترمرغ در سه واحد تولیدی نیشابور وجود دارد که از این تعداد ۳۰۹ قطعه مولد و مابقی پروار است.
۵۰درصد ماشینهای کشاورزی نیشابور پلاکگذاری شده است
فرهمند راد با بیان اینکه نمایشگاه کشاورزی نیشابور با هدف معرفی ظرفیتهای نیشابور در این بخش از فردا آغاز میشود ادامه داد: برای ساماندهی مصرف سوخت در بخش کشاورزی ۵۰ درصد ماشینها و دستگاههای کشاورزی نیشابور پلاک گذاری شده است.
وی گفت: طرح ملی شناسنامهدار کردن دامهای سبک و سنگین نیز از چند ماه گذشته در نیشابور آغاز شده است.
وی همچنین از امهال تسهیلات کشاورزانی که از خشکسالی آسیب دیدهاند تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان با تایید کارگروه خشکسالی خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور افزود: برای جبران خسارت سیل فروردین ماه امسال در بخش کشاورزی تاکنون ۳۵ میلیارد ریال وام بلاعوض و همین میزان تسهیلات برای ترمیم قنوات و کانالهای آب در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال ۳۳ مورد قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی نیشابور با هماهنگی مراجع قضایی انجام شده است.
وی گفت: طی سه سال گذشته یک هزار و ۵۰۰ پرونده تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کاربری تشکیل شده که حدود ۴۰۰ پرونده منجر به صدور حکم شده است.
مشاهده تب مالت در ۱۹ روستای نیشابور
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور افزود: طی هشت ماه گذشته در ۱۹ روستای این شهرستان علائم تب مالت با حدود ۵۲۰ مورد گزارش شده که چهار برابر میانگین کشوری است.
وی ادامه داد: از ۱۰ هزار و ۹۲۷ راس دام در نیشابور خونگیری شده که ابتلای ۳۵ مورد به بیماری بروسلوز مثبت بوده و امحا شده است.
وی گفت: هر سال ۴۰ هزار راس دام عشایر در نیشابور علیه بیماریها واکسینه میشوند و ناظران ذبح شرعی نیز در ۲ کشتارگاه دام و ۲ کشتارگاه مرغ این شهرستان مستقر بوده و به طور غیرملموس نیز بر کشتار دام نظارت و بازرسی دارند.
مرکز شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.
نظر شما