در این مقاله آمده است: روسیه با هدف به نمایش گذاشتن توانمندی های خود در جنگ الکترونیکی، سامانه های ردیاب جی پی اس را در خاورمیانه مختل کرده که این امر به ویژه در گمراه کردن جنگنده های آمریکایی برای حمله احتمالی به ایران اهمیت دارد.
دیوید اکس از سردبیران این نشریه آمریکایی در نوشتاری با عنوان "هنگامی که جنگنده های ایالات متحده به ایران نزدیک می شوند، روسیه سیگنال آنها را مختل می کند" افزود: نیروهای روسی در خاورمیانه سیستم های جی پی اس را بر هم زده اند؛ اختلالی که می تواند به عنوان یک جنگ، بر عملکرد نیروهای آمریکایی که در منطقه برای جلوگیری از حملات احتمالی ایران حضور دارند، تاثیر بگذارد. اما هدف از این همکاری چیست؟
نویسنده در ادامه آورده است: روزنامه تایمز اسراییل در ماه ژوئن (خرداد) گزارش داد که خلبانانی که از طریق خاورمیانه، به ویژه در اطراف سوریه پرواز می کنند، گفته اند که سیستم های جی پی اس آنها مکان اشتباهی را نشان داده یا به طور کامل از کار افتاده است.
براساس داده های جمع آوری شده یک محقق مستقر در آمریکا، این سیگنال ها که ناوبری ماهواره ای را مختل می کند، از یک پایگاه هوایی روسیه مستقر در سوریه سرچشمه می گیرد.
"تاد همفریس" استاد دانشگاه تگزاس در مصاحبه با تایمز اسراییل در این خصوص گفت: به نظر نمی رسد که این اختلال با هدف برهم زدن سامانه موقعیت یابی جهانی اسراییل برنامه ریزی شده باشد، بلکه به احتمال زیاد در راستای تلاش مسکو برای محافظت از نیروهای خود در برابر حملات پهپادها و نمایش تسلط خود در زمینه جنگ الکترونیکی است.
حال پرسش اینجاست در شراط کنونی که روسیه دریافته است سبب اختلال در سیستم جی پی اس کشورهای اطراف شده، چرا برای رفع این معضل کاری نمی کند.
پاسخ ممکن است مربوط به محدودیت های جنگ الکترونیکی روسیه باشد که هرچند بسیار قدرتمندتر از ارتش ایالات متحده است، اما هنوز هم نمی تواند هدف گیری دقیقی داشته باشد.
به گزارش نشریه "برکینگ دیفنس"، "فدراسیون بین المللی انجمن های خلبانان خطوط هوایی" و "مرکز فرودگاه های اسراییل" در اواخر ژوئن سال ۲۰۱۹ (خرداد سالجاری) اعلام کردند که بسیاری از هواپیماها هنگام پرواز به داخل و خارج از فرودگاه بین المللی "بن گوریون" در اسراییل، سیگنال ماهواره جی پی اس را گم کردند. هرچند گزارش ها تایید کرد که مسافران این پروازها هیچ آسیبی ندیده اند و هواپیمای آسیب دیده به سادگی به سیستم های پشتیبان وصل شده اند.
برکینگ دیفنس خاطرنشان کرد: "جالب این است که سیستم های جی پی اس زمینی از این اختلال ها در امان مانده اند و این خود ثابت می کند که این اختلال در واقع نوعی سلاح الکترونیکی است. ضمن آنکه روسها سرمایه گذاری های بسیاری بر روی سیستم های قدرتمند انجام داده اند تا سیگنال های جی پی اس کاذب را تا ۵۰۰ برابر قوی تر کند و به ویژه ناوگان های غیرنظامی را دچار سردرگمی نماید.
روسیه همچنین سیستم جی پی اس را در اروپا هم مختل کرده است. گزارش ها نشان می دهد که این اختلال ها برای نخستین بار در پایان اکتبر ۲۰۱۸ (مهر ۹۷) در نروژ کشف شد.
در اواخر سال ۲۰۱۸ فنلاند و نروژ هر دو شکایت خود را از روسیه در مورد این اختلال مطرح کردند. روسای ناوگان دفاعی و هواپیمایی فنلاند و نروژ هم پس از طرح این شکایت هشدار دادند که مسدود کردن جی پی اس خطرات بسیاری برای هواپیماهای نظامی و مسافربری ایجاد می کند.
در پی این اختلالات ارتش آمریکا قصد دارد سیستم های جی پی اس مقاوم را در اروپا آزمایش کند و گامی بالقوه برای مقابله با جنگ الکترونیکی روسیه بردارد.
نظر شما