۱۰ دی ۱۳۹۸، ۱۷:۱۷
کد خبر: 83615608
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

رزمایش ایران، چین و روسیه؛ پیامی روشن به منطقه و غرب

تهران- ایرنا- یک نشریه سوئیسی برگزاری رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین در آبهای خلیج فارس را حامل پیامی روشن به کشورهای منطقه و غربی ارزیابی کرد.

به گزارش امروز نشریه «نویه زوریخر سایتونگ» چاپ سوئیس، ایران در بحبوحه فشارهای غرب، با چرخش به سوی شرق تلاش می کند موقعیت سیاسی و نظامی خود را تقویت کند و در همین راستا برای نخستین بار رزمایش دریایی مشترک با روسیه و چین برگزار کرد.
بر این اساس رزمایش دریایی چهار روزه در دریای عمان و شمال اقیانوس هند منطقه ای به مساحت ۱۷ هزار کیلومترمربع را پوشش داده است.
برای این رزمایش چین ناوشکن موشک انداز مدرن خود به نام «شینینگ» و روسیه ناوگروه دریای بالتیک خود از جمله ناوشکن «یوگنی خوروف» را به منطقه اعزام کردند. ایران نیز با دو ناوشکن خود به نام های «سهند» و «البرز» در عملیات های شبیه سازی مقابله با دزدان دریایی و نجات کشتی ها شرکت کرد.
به نوشته نویه زوریخر سایتونگ هر چند ابعاد این رزمایش نسبت به موارد مشابه، کوچک بود اما پیامی روشن به کشورهای منطقه و نیز غرب داشت. همانطور که دریادار دوم غلامرضا طحانی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش ایران گفت یکی از پیام های این رزمایش این بود که ایران قابل منزوی شدن نیست و انجام چنین رزمایش مشترکی از ارتقای مناسبات تهران، مسکو و پکن حکایت دارد.
این رزمایش پیش از همه حامل پیامی روشن به «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا است که از زمان خروج یکجانبه از توافق هسته ای با ایران و اعمال تحریم های جدید، سیاست «فشار حداکثری» و انزوای ایران را در دستور کار قرار داده است.
با این حال اما نه واشنگتن و نه تهران خواهان جنگ نیستند. در سال های اخیر ایران تقریبا با مخالفان خود در منطقه مدارا کرده است. وزیر امور خارجه جواد ظریف چندین بار همکاری های امنیتی را به نمایش گذاشته و تلاش های چندین کشور برای میانجیگری بین تهران و عربستان سعودی شرایط تنش آلود را تا حدودی کاهش داده است.
این در حالی است که مقامات ایران از تداوم همکاری های نظامی با روسیه و چین خبر داده اند. در همین راستا سردار «محمد ابراهیم دهقانی» رییس اداره عملیات دریایی ستادکل نیروهای مسلح در حاشیه رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین در خصوص پیام این رزمایش اظهار داشت: دوستان ما اطمینان خاطر پیدا می‌کنند که امنیت دریایی منطقه توسط جمهوری اسلامی ایران و متحدینش قابل تامین است و نیازی به نیروهای بیگانه به ویژه آمریکایی ها در منطقه نیست.
وی افزود: برگزاری رزمایش‌های مرکب قطعا در سال‌های آینده ادامه خواهد داشت و حتی با کشورهای دیگر منطقه نیز رزمایش‌هایی را برگزار خواهیم کرد.

رزمایش مرکب دریایی ایران، روسیه و چین از ششم دی‌ماه با حضور یگان‌های سطحی روسیه و چین در بندر شهید بهشتی چابهار آغاز و طی آن، تمرینات مختلفی از جمله تیراندازی سطحی، امداد و نجات دریایی، اطفای حریق و مقابله با دزدی دریایی اجرا شد. ‌

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha