در نخستین برنامه روز اول جایزه، شماری از شاعران بر سر مزار مرحوم حسین جلالپور در قطعه هنرمندان بهشترضا گردهم آمدند و یاد و خاطره این شاعر را گرامی داشتند.
در این برنامه همسر این شاعر فقید مطالبی بیان کرد و چندین شاعر غزلسرایی کردند.
همچنین در دومین برنامه این جایزه نشست تخصصی " غزل امروز، فرصتها و تهدیدها " با حضور غزل سرایان و شاعران کشور ، استان بوشهر و شهرستان گناوه برگزار شد.
در این نشست تاریخ معاصر غزل قبل و بعد از انقلاب بررسی و چندین شاعر غزلسرایی کردند.
در روز دوم این برنامه نشست تخصصی " نگرههای داستانی در غزل حسین جلال پور " و اختتامیه این جایزه برگزار خواهد شد.
دبیر نخستین جایزه ملی زنده یاد حسین جلالپور (جایزه مستقل غزل) به خبرنگار ایرنا گفت: در مجموع ۶۰۰ اثر در بخش غزل، ۵۸ اثر مجموعه شعر منتشر شده و ۲۵ اثر پژوهشی به دبیرخانه ارسال و در اختیار داوران قرار گرفت که در نهایت در بخش غزلهای ارسالی ۱۰ غزل، درمجموعه چاپشده غزل ۱۰ اثر و در پژوهش چهار مقاله به بخش نهایی نخستین جایزه مستقل غزل راه یافتند.
حسن فرهادی افزود: هیات داوران بخش پژوهش متشکل از ضیاء موحد، ابوالفضل خطیبی، سعید رضوانی، رضا معتمد، مهری بهفر و عاطفه طیه، چهار اثر پژوهشی شامل "واقعگرایی و جزئینگری در غزل جوان معاصر" نوشته عبدالرضا کوهمال جهرمی، "بررسی محوریت فرم در غزل منوچهر نیستانی" نوشته پیمان سلیمانی، " تحلیل انواع دگردیسیهای زبانی در مجموعه غزلهای منتشر شده مریم جعفری آذرمانی، طاهره خنیا و پانتهآ صفایی" نوشته کبری موسوی قهفرخی و "جریانشناسی غزل معاصر در دهه هفتاد و هشتاد" نوشته اصغر کرمشاهی روداب را برای حضور در مرحله پایانی این رویداد ادبی معرفی کردند.
وی گفت: در بخش مجموعه غزلهای چاپ شده ۱۰ اثر شامل " زیر انگشتهای تشریح" سروده رحمتالله رسولیمقدم، "ضم" سروده سیدعلی شکراللهی، "مونث" سروده ساجده جبارپور، "این هم از این" سروده امیرعلی سلیمانی، "ایستگاه بعد، میدان آزادی" سروده مهدی محمدتقی، "کرم چالگی" سروده علیرضا الیاسی، "گریه بیدارمان نکرده هنوز" سروده رضا طبیبزاده، "از هم ریخته" سروده داود جمالی، "سرکشم مثل دامنی در رقص" سروده فاطمه صادقی و "استخاره تاک" سروده سجاد حیدریقیری به مرحله پایانی جایزه راه یافتند.
دبیر نخستین جایزه ملی حسین جلالپور ادامه داد: در این بخش افزون بر ۵۸ اثر ارسال شده به دبیرخانه جایزه، پایش ۱۸۰ کتاب غزل برای حضور در این رویداد نیز از سوی هیات داوران بخش مجموعه غزلهای چاپشده متشکل از هرمز علیپور، سیامک بهرامپرور و غلامرضا طریقی انجام شد.
وی بیان کرد: داوران بخش غزلهای ارسالی متشکل از حسن صادقیپناه، صالح دروند و طاهره خنیا، هم غزلهای ۱۰ شاعر برای حضور در بخش پایانی جایزه را شامل فاطمه سوقندی، آرزو سبزوار قهفرخی، محسن نقدی، رحمتالله رسولیمقدم، فاطمه صادقی، ریحانه رسولزاده، ملیحه بهادرانشیروان، سیدمحمدرضا طباطبایی، سجاد ریاحیفارسانی و محمدجواد الهیپور را معرفی کردند.
فرهادی یادآور شد: هیات موسس جایزه ملی ندا ابنعلی، عزتالله بهمنی، ابراهیم اسماعیلیاراضی، حسن فرهادی، مهدی بیاتنسب و اعضای هیات علمی امید طبیبزاده، علی هوشمند، ارمغان بهداروند، حمیدرضا وطنخواه و محمدسعید میرزایی هستند.
زنده یاد حسین جلالپور در سال ۱۳۵۵ در گناوه به دنیا آمد و از شاعران غزلسرای جریان موسوم به غزل دهه ۷۰ بود که مجموعه " کلاغ بعد از کلاغ " یکی از کتابهای نمونه این جریان بهشمار میرود.
این شاعر فقید در سالهای اخیر مدرک دکتری ادبیات خود را از دانشگاه چمران اهواز گرفت و سالها بهعنوان رئیس گروه ادبیات دانشگاه آزاد بهبهان فعالیت داشت.
تصحیح دیوانهای اشعار محمدخان دشتی و خواجوی کرمانی از دیگر آثار این شاعر فقید است و علاوه بر آن نقدها و مقالههای علمی پژوهشی بسیاری از او برجای ماندهاست.
حسین جلالپور در دهم فروردین ۱۳۹۸ در سانحه تصادف در محور خورموج ـ بوشهر درگذشت و در قطعه هنرمندان گناوه به خاک سپرده شد.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر واقع است.
نظر شما