۱۶ دی ۱۳۹۸، ۱۳:۳۲
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 83622802
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تصویب ایجاد پنج ناحیه صنعتی در کارگروه اشتغال خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- گارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری خراسان شمالی با ایجاد پنج ناحیه صنعتی در شهرستان‌های مانه و سملقان، فاروج، اسفراین و راز و جرگلان موافقت کرد.

رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک های خراسان شمالی روز دوشنبه در نشست، کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان با بیان اینکه با اجرای طرح پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت به طرح های روستایی و عشایری، استقبال سرمایه گذاران از اجرای طرح در نواحی صنعتی بیشتر شده است، گفت: اکنون متقاضی برای سرمایه گذاری در نواحی صنعتی افزایش یافته از این رو، ایجاد این نواحی، به لحاظ اقتصادی دارای توجیه است.

سیاوش وحدت اظهار داشت: ایجاد این نواحی صنعتی، از طرف فرمانداران پیشنهاد شده و مورد مطالعه قرار گرفته است.  

وی افزود: ایجاد نواحی صنعتی در پیش‌قلعه شهرستان مانه و سملقان، خرق شهرستان فاروج، صفی آباد شهرستان اسفراین، غلامان و جرگلان در شهرستان مرزی راز و جرگلان، در سفر رییس جمهوری به استان در تیرماه امسال تفاهم شده بود.  

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی گفت: برای ایجاد هر کدام از این نواحی، به طور میانگین ۱۵ هکتار زمین مورد نیاز است.  

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی کنونی خیلی مناسب نیست، خواستار حساسیت نسبت به هزینه‌کردها برای تامین زیرساخت ها و ایجاد نواحی صنعتی شد و گفت: رویکرد ما، ورود بخش خصوصی برای ایجاد نواحی صنعتی است و در این شرایط که البته برخی از نواحی صنعتی، هنوز متقاضی مناسب ندارند، توجیه اقتصادی طرح ها باید مد نظر باشد.  

محمود قنبری اظهار داشت: ایجاد این پنج ناحیه صنعتی مورد تایید اعضای این کارگروه هست اما برای عملیاتی شدن ناحیه صنعتی در خرق، پیش قلعه و غلامان برنامه ریزی می شود و عملیاتی شدن نواحی صنعتی صفی آباد و جرگلان، به سال های آینده موکول خواهد شد.  

وی تصریح کرد: فعلا برای ۲ ناحیه صنعتی مزبور، هیچ هزینه کرد و حتی جانمایی زمین انجام نمی شود.  

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری خراسان شمالی هم با اشاره به اینکه تفاهم نامه اجرای زیرساخت‌های پنج ناحیه صنعتی استان در سفر رییس جمهوری امضا شده بود، گفت: اینکه گفته می شود ایجاد این نواحی توجیه اقتصادی ندارد، نشان از این است که در آن زمان مطالعه و بررسی کامل و دقیقی انجام نشده و ارائه پیشنهاد به اشتباه صورت گرفته و یا اینکه اکنون بررسی ها در این نشست به اشتباه در حال انجام است.  

محمدرضا موفق یساقی اظهار داشت: اگر پیشنهاد ایجاد این نواحی در آن زمان، اشتباه بوده، اکنون نباید مصوب شود.  

خراسان شمالی ۱۵ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی دارد و  مجموع سرمایه‌گذاری در این واحدها ۲ هزار و ۸۱۶ میلیارد ریال و میزان اشتغالزایی این بخش چهار هزار و ۳۸۵ نفر است.  

استانداردسازی سمنو 

بر اساس این گزارش، استانداردسازی تولید «سمنو» از دیگر مواردی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.  

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی در این باره گفت: سمنو، محصول تولیدی شهر «درق» شهرستان جاجرم در این استان است و تلاش داریم تا با همکاری دستگاه های مختلف، برای استانداردسازی این محصول اقدام شود.

مجید درخشانی اظهار داشت: فروش و عرضه سمنو در فروشگاه های زنجیره ای و یا آستان قدس،  از برنامه های ما پس از استانداردسازی این محصول غذایی است.  

پخت سمنو در خراسان شمالی و با تمرکز در شهر درق، با اجرای یک سری آداب و رسوم برگزار می‌شود که این امر موجب شده است پخت سمنو به عنوان یکی از آیین‌های معنوی استان به ثبت ملی برسد.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha