بالاخره پس از سه روز پیکر سردار ملی ایران به پایتخت بازگشت؛ روزهای پیش مشهدیها و خوزستانیها از پیکر وی همرزمانش استقبال باشکوهی کردند. پیکر سردار رشید اسلام سپهبد قاسم سلیمانی به همراه سردار سرتیپ پاسدار حسین جعفرینیا، سرهنگ پاسدار شهرود مظفرینیا، سرگرد پاسدار هادی طارمی و سروان پاسدار وحید زمانینیا به کشور بازگشتند همچنین در این میان پیکر ابومهدی مهندس جانشین فرمانده حشدالشعبی به ایران بازگشت.
ابومهدی المهندس چه کسی بود؟
جمال جعفر ابراهیم ملقب به ابومهدی المهندس متولد سال ۱۹۵۴ بصره از پدری عراقی و مادری ایرانی بود که تحصیلات خود را در رشته مهندسی مخابرات در سال ۱۹۷۷ به اتمام رساند و در همان سال به حزب الدعوه پیوست. زمانی که فعالیت حزب الدعوه از سوی صدام ممنوع شد به اهواز در ایران رفت و در یک کمپ، آموزش دید. او ایران را به سوی کویت ترک کرد و چند سال در منطقه جابریه کویت زندگی کرد. ابومهندس در این سالها در زمینه سیاسی و امنیتی علیه رژیم صدام فعالیت میکرد.
با سرنگونی صدام حسین در سال ۲۰۰۳ ابومهندس به عراق بازگشت وپس از حمله آمریکا به عنوان مشاور امنیتی به اولین نخستوزیر عراق ابراهیم جعفری خدمت کرد. ابومهدی در سال ۲۰۰۵ در انتخابات پارلمانی به عنوان نماینده استان بابل انتخاب شد. در سال ۲۰۰۷ آمریکاییها پیشینه او را یافتند و زمانی که این موضوع را با نخستوزیر عراق، نوری مالکی، در میان گذاشتند، المهندس به ایران رفت. المهندس پس از خروج نظامیان آمریکایی به عراق بازگشت و پس از تشکیل بسیج مردمی عراق، معاون رئیس این نیروها شد.
در ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۸ بخش رسانهای حشد شعبی عراق از بستهشدن حساب توییتر ابومهدی المهندس توسط مدیریت این شبکه اجتماعی خبر داد. توییتر با ادعای اینکه این حساب کاربری قوانین مربوط به توییتر را نقض کرده ،اقدام به مسدود کردن آن کردهاست. هیات رسانهای حشد شعبی بستن حساب توییتر یک چهره دولتی عراق که در چارچوب دولت این کشور فعالیت میکند را عجیب دانسته و آن را بخشی از جنگ علیه بسترهای رسانهای خود دانست.
وی یکی از چهرههای در مظان اتهام بابت سازماندهی حمله به سفارت ایالات متحده در عراق معرفی شد. او در سوم ژانویه ۲۰۲۰ میلادی، در حمله راکتی بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به همراه قاسم سلیمانی به شهادت رسید.
اما داستان زیبا و فراموش نشدنی اینجاست؛ در این میان ایرانیها بر طبق سنت و تاریخشان رسم مهماننوازی را به درستی به جا آوردند؛ مردم ایران در خوزستان و مشهد و تهران شهید ابومهدی را همچون برادری عزیز تشییع کردند برایش اشک ریختند. تابوتش را بر دوش گرفتند و مردم ایران در تمام مسیر تشییع جنازه شهدا در کنار عکس سردار سلیمانی عکس از ابومهدی مهندس را در دست داشتند و برایش عزاداری کردند. برای آنها اهمیتی ندارد که ابو مهدی اهل کجا بوده است. برای ایرانیها مهمان، مهمان است و برایش اجر و قرب نگه میدارند.
این سردار برای ایرانیها غریبه نیست. ابومهدی از سالهایی که به دلیل ظلم صدام به ایران پناه آورده برای مردم حق شناس ایران غریبه نبوده است. ایرانیها برای فرماندهی که خود را همواره سرباز سردار سلیمانی میدانسته و آرزوی شهادت با وی داشته است؛ تشییع درخور و باشکوهی برگزار کردند.
حالا ایرانیها برایش در سرتاسر ایران عزاداری میکنند و لحظهای نگذاشتند که در ایران احساس غریبهگی و دلتنگی کند؛ میلیونها ایرانی تنها امروز در تهران برایش گریستند و از وی خواستند تا در روز قیامت شفیع آنها شود.
دختر شهید ابومهدی المهندس پیش از این گفته بود: من همیشه به پدرم و حاج قاسم نگاه میکردم و تصورم این بود که اگر قرار است روزی اینها شهید شوند، میشوند. همیشه تصورم این بود که اول پدرم شهید میشود، زیرا او بدون حاج قاسم نمیتوانست زندگی کند.
البته عراقیها نیز برای سرداری ایرانی در تشییعاش نجف و کربلا کم نگذاشتند و این معجزه همبستگی اتفاقی است که غرب و بخصوص آمریکا از آن بیم دارد ولی اکسیر مقاومت مقابل استکبار جهانی، ملتها را در کنار هم قرارداده است.
نظر شما