بهمن مرادنیا روز سهشنبه در دیدار با رییس و معاون اتاق بازرگانی استان حلبچه اقلیم کردستان عراق اظهار داشت: ایران با رسمی شدن مرز مهله خورد موافق بود و لازم است دولت اقلیم نیز موافقت دولت مرکزی عراق را برای این مهم جلب کنند.
وی بر لزوم تلاش برای حذف لفظ کولبری از کردستان تاکید و اضافه کرد: کولبران فرزندان این استان هستند و شنیدن این لفظ موجب عذاب است بنابراین برای حذف این لفظ خودمان باید کاری انجام دهیم کسی این کار را برای ما نمیکند.
مرادنیا با اشاره به اشتراکات دینی، قومی و فرهنگی استان های کردستان و حلبچه یادآور شد: به عنوان نماینده دولت در استان، اعلام می کنم برای تقویت ارتباطات و همکاری ها با حلبچه آمادگی کامل داریم.
استاندار کردستان افزود: فرصت های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران هر ۲ طرف وجود دارد و نباید همه مشکلات را بر عهده ادارات بگذاریم چرا که هنوز هم ترس و واهمه در سرمایه گذاران وجود دارد و همین امر سبب شده تا هر ۲ طرف فرصت های زیادی را از دست بدهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان نیز در این دیدار گفت: علاقه مندی فراوانی وجود دارد که ارتباط تجاری و بازرگانی بیشتری میان کردستان و حلبچه وجود داشته باشد.
حسین فیروزی ملت ایران بویژه کردستان را غمخوار مردم حلبچه معرفی کرد و افزود: حوزه کشاورزی، گردشگری سلامت و خدمات بهداشتی از جمله بخش هایی است که میتواند زمینه همکاری بین ۲ طرف را ایجاد کند.
فیروزی در خصوص درخواست های مطرح شده از سوی اتاق های بازرگانی سنندج و حلبچه تاکید کرد: تفاهم دو اتاق و ارائه پروپزال در قالب درخواست مشترک، پیگیری این مطالبات را راحت تر میکند.
اتاق بازرگانی حلبچه پیشنهادی مبنی بر حفر تونلی به طول ۲ کیلومتر به منظور اتصال طرفین در مرز مله خورد با هزینه سرمایه گذار اهل حلبچه مطرح کرد که به توصیه استاندار کردستان، مقرر شد طی درخواستی از طرف اتاق هر ۲ استان مطرح و پیگیری شود.
پیشوا احمدمحمود رییس اتاق بازرگانی حلبچه اقلیم کردستان عراق به همراه هیاتی روز دوشنبه به سنندج سفر کرد، شرکت در نشست مشترک با رییس و اعضای اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی سنندج و جمعی از روسای اتحادیهها و شرکتهای تولیدی کردستان، امضای تفاهمنامه بین دو طرف، دیدار با استاندار کردستان و بازدید از واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی از برنامههای این سفر است.
نظر شما