حذف پست‌های اینستاگرام نقض آشکار آزادی بیان است

تهران- ایرنا- کارشناس ارتباطات و رسانه با اشاره به موضوع حذف پست‌ها و تصاویر مرتبط با سردار شهید قاسم سلیمانی، تاکید کرد: بسیاری از پست‌های حذف شده، واکنش طبیعی نسبت به رویدادی بسیار مهم و دارای ارزش‌های خبری و فرهنگی بوده و بنابراین حذف آنها مغیرتی آشکار با آزادی بیان و اندیشه است.

حمید ضیایی پرور درگفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، اظهار داشت: اینستاگرام در روزهای اخیر بسیاری از پستها و تصاویر مرتبط با سردار شهید قاسم سلیمانی را حذف کرده است و این روند همچنان ادامه دارد. اگر به لحاظ ظاهری قضاوت کنیم اینستاگرام بر مبنای ضوابط و مقررات از قبل اعلام شده خود مبنی بر حذف موارد ممنوعه اقدام کرده است.

وی ادامه داد: سال گذشته نیز اینستاگرام صفحات مربوط به فرماندهان سپاه پاسداران را به کلی حذف کرده بود.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: در این مورد چند نکته قابل ذکر است. اولا روند شناسایی پست های مخالف پروتکل اینستاگرام و بسیاری از پلتفرم های رسانه های اجتماعی به صورت ترکیبی از هوش مصنوعی و هوش انسانی است. یعنی الگوریتم های هوش مصنوعی، پست ها را آنالیز و شناسایی می کند و مطالبی که درجه بالایی از مخالفت با پروتکل آن سرویس دهنده را شامل باشد مشخص کرده و در مرحله بعد تیمی از نیروهای انسانی آنها را بررسی مجدد کرده و اقدام به حذف پست یا حتی حذف اکانت می کنند.

وی افزود: ثانیا در موضوع حذف پست های سردار سیلمانی مشخص است که یک نوع جنگ رسانه ای میان پلتفرم های رسانه های اجتماعی آمریکایی و کاربران ایرانی در حال انجام است و بسیاری از پستهای حذف شده نه تنها با پروتکل های این سرویس دهنده ها تضادی نداشته است بلکه یک نوع واکنش طبیعی نسبت به رویدادی بسیار مهم و دارای ارزش های خبری و فرهنگی به شمار می رود و حذف و منکوب کردن این پستها و تصاویر در مخالفت آشکار با آزادی بیان و اندیشه قرار دارد موضوعی که سرویس دهنده های آمریکایی همواره مدافع سفت و سخت آن بوده اند.

این کارشناس ارتباطات و رسانه در ادامه در پاسخ به این سوال ایرنا که وظیفه رسانه های داخلی در قبال این حرکت آمریکا و غرب چیست؟ اظهار داشت: پاسخ این است که «آیا باید ساده ترین راه حل را انتخاب کرد و این سرویس دهنده ها را به طور کلی در ایران فیلتر کرد؟»، تجربه نشان داده که فیلترینگ راه حل ماجرا نیست چرا که تقریبا تمام کاربران ایرانی در گوشی های خود یک یا چند فیلتر شکن دارند.

وی با مطرح کردن این پرسش که آیا باید همه کاربران ایرانی از این سرویس دهنده ها خارج شوند؟  گفت: جدا از اینکه این پیشنهاد، باید مورد وفاق همه کاربران قرار گیرد، این سوال پیش می آید که آیا سرویس دهنده های داخلی در کوتاه مدت، قابلیت میزبانی و هدایت ترافیک این تعداد از کاربر ایرانی را دارند؟ آیا اساسا برای سرویس هایی مانند میکروبلاگ، مشابه داخلی مناسب داریم؟ اگر در آینده نزدیک سایر سرویس دهنده های آمریکایی مانند ایمیل، موتور جستجو، سرویس های میزبانی سایت ها هم همین تصمیم را گرفتند چه باید کرد؟

به نظر می رسد بهترین راه حل، طراحی و هدایت برنامه ریزی شده و زمان بندی شده در میان مدت برای کوچ کاربران ایرانی به سرویس دهندگان داخلی یا استفاده از پلتفرم های جهانی بدون وابستگی به یک کشور خاص است. توسعه پلتفرم های داخلی رسانه های اجتماعی نیز باید متناسب و به مرور زمان همزمان با کوچ ایرانیان به داخل صورت گیرد و هر گونه اقدام ناگهانی و شتابزده می تواند منجر به شکست این سیاست و تدبیر شود کما اینکه در مورد هدایت کاربران ایرانی از تلگرام به پیام رسان های داخلی، این سیاست ممنوعیت و فیلترینگ اعمال شد و نتیجه نداد.

به گفتهاین مدرس علوم ارتباطات و فضای مجازی، از سوی دیگر باید در یک پویش همگانی، اقدامات ضد آزادی بیان پلتفرم های آمریکایی در سایر رسانه های اجتماعی به گوش افکار عمومی دنیا برسد.

پس از جنایت آمریکا در ترور سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و دیگر همرزمانش ۱۳ دیماه ۹۸ در حومه فرودگاه بغداد، شبکه اجتماعی اینستاگرام نسبت به حذف مطالب کاربران ایرانی در این باره اقدام کرده و بسیاری از حساب های کاربران کشور را مسدود کرده است.

این اقدام برای چندمین بار بر جریان یک‌سویه اطلاع رسانی و شیوه جدید اعمال حکمرانی ایالات متحده آمریکا از طریق شبکه های اجتماعی وابسته به دولت آمریکا صحه گذاشت و نشان داد مدعیان جریان آزاد اطلاعات و ارتباطات، در عمل برای آزادی و حقوق کاربران فضای مجازی ارزشی قائل نیستند.

سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی بامداد جمعه سیزدهم دیماه جاری به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت در حمله پهبادهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. بر اساس اعلام پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، دستور این حمله هوایی را دونالد ترامپ، رئیس جمهوری و فرمانده کل قوای این کشور صادر کرده بود. در پی این اقدام تروریستی حضرت ‌آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری سه روز عزای عمومی اعلام کردند.
وزارت امور خارجه هم با صدور بیانیه ای این اقدام تروریستی رژیم‌ آمریکا را محکوم کرد و نشست فوق العاده تشکیل داد. همچنین سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید ایران به آمریکا به وی اعلام شد.

آیین‌ تشییع پیکر مطهر سردار سلیمانی و همراهانش شنبه (۱۴ دی) در شهرهای کاظمین، کربلای معلی و نجف اشرف و روز شنبه (۱۵ دی) پس از ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران در استان خوزستان و مشهد مقدس و دوشنبه (۱۶ دی) در تهران برگزار شد، پیکر سپهبد قاسم سلیمانی سه شنبه شب (۱۷ دی) در کرمان محل تولدش به خاک سپرده شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha