خاطیان حادثه بوئینگ علنی محاکمه شوند

۲۲ دی ۱۳۹۸، ۹:۰۹
کد خبر: 83630186
خاطیان حادثه بوئینگ علنی محاکمه شوند

تهران- ایرنا- خانواده‌های داغداری که عزیز خود را از دست داده‌اند به این راحتی موضوع را فراموش نمی‌کنند اما محاکمه علنی خاطیان می‌تواند مرهمی باشد بر درد آنها و البته افکار عمومی هم کمی آرام شوند.

در گفت و گوی روزنامه آرمان ملی با چند تن از نمایندگان، آمده است: درپی فاجعه سقوط هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ اوکراین و مرگ مسافران و خدمه و البته داغدار شدن عده‌ای‌ از مردم، علت آن سوال‌های زیادی را برای افکار عمومی و رسانه‌ها ایجاد کرده بود تا اینکه ستاد کل نیروهای مسلح طی بیانیه‌ای مسئولیت شلیک اشتباه موشک به سمت این هواپیمای مسافربری را بر عهده گرفت. این موضوع واکنش‌های زیادی از سوی مردم و مسئولان در پی داشت. 

مجازات علنی خاطیان حادثه بوئینگ

غلامرضا حیدری نماینده تهران در مجلس در گفت‌وگو با «آرمان ملی» در این باره می‌گوید:از دیدگاه من بهترین واکنش این است که فرماندهی کل قوا دستور بدهد که سلسله مراتبی که فرمان شلیک به هواپیما را به پدافند دادند، در ملأعام محاکمه و مجازات شوند. درواقع در حال حاضر بهترین راه برای التیام رنجی که به مردم در پی این حادثه واردآمده، محاکمه علنی مسئولان این اتفاق است. حیدری با اشاره به افرادی که با انکار علت این حادثه در روزهای اخیر سعی در دروغ پردازی و فریب افکارعمومی را داشتند گفت: کسانی بودند که در این چند روز مادام دروغ می‌گفتند، به‌طوری که با قطعیت اعلام می‌کردند گمانه‌زنی‌های ارتباط اصابت موشک با این هواپیما کاملا کذب است، این افراد چگونه به‌این قطعیت رسیده بودند؟ مشخص است که کاملا با علم به ابعاد موضوع درست نمی‌گفتند. در نتیجه باید فرمانی صادر شود تا افرادی که به طور واضح به افکار عمومی و جامعه دروغ تزریق می‌کردند، در ملأعام محاکمه شوند. این نماینده مجلس با تاکید بر ابعاد مرموز این حادثه ابراز داشت: این مساله اگر در نوار مرزی بود قابل هضم‌تر بود؛ اما این هواپیما باید از آن طرف مرزها حرکت می‌کرده واین اتفاق سوال‌برانگیز است. در مجموع باید به‌این موضوع رسیدگی جدی شود. حیدری با بیان اینکه عوامل نفوذی ذکر شده از سوی مسئولان باید شناسایی شوند، تصریح کرد: نباید اجازه داده شود وحدت ملی که در سایه شهادت سردار سلیمانی میان مردم ایجاد شد با بی‌توجهی به مطالبات آنها از بین برود. اعتماد عمومی مردم باید قدر دانسته شود و دستگاه‌های اطلاعاتی ـ امنیتی باید با جدیت تمام به این موضوع ورود پیدا کنند. او با اشاره به تبعات بین‌المللی این اشتباه گفت: عذرخواهی و پرداخت غرامت به اوکراین طبیعی است چراکه ما زمانی که پذیرفتیم تخطی از سمت کشور ما بوده است این اتفاقات هم در پی آن باید رخ بدهد و درواقع ایران باید به وظایف بین‌المللی خود عمل کند. این نماینده مجلس با تاکید بر وظیفه مجلس در برهه حساس کنونی گفت: یکی از مسئولیت‌هایی که در این بازه بر گردن مجلس است، این است که قوانینی وضع کند که دقیق واضح و مشخص باشد و بیان کند با افرادی که دروغ‌های این چنینی به افکار عمومی می‌گویند چه برخوردی شود، البته که این قوانین باید ضمانت اجرایی هم داشته باشند.

فقط سکوتی شرمسارانه دارم

طیبه سیاوشی دیگر نماینده تهران در واکنش به حادثه اخیر و بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح، در گفت‌وگو با «آرمان ملی» گفت: من نمی‌خواهم سطح مطالبات مردم را بالا ببرم در صورتی که نتوانیم به‌آنها عمل کنیم. من از صبح درحال پیگیری هستم تا بتوانم مقامات پاسخگو به‌این موضوع را به مجلس دعوت کنم و ابعاد این تخطی مشخص شود. محمود صادقی دیگر نماینده تهران نیز در گفت‌وگو با «آرمان ملی» اظهارکرد: از جانب من به مردم بگویید در مقابل آنها فقط سکوت شرمسارانه می‌کنم و هیچ سخنی جز این بر زبانم جاری نمی‌شود. می‌توان گفت برخورد با خاطیان و مسببان این حادثه تنها سخن مشترکی بود که از زبان اکثر نمایندگان مجلس شنیده می‌شد، محمدرضابادامچی هم در گفت‌وگو با «آرمان ملی» به این موضوع اشاره کرد و گفت: برای حفظ وحدت فعلی مردم، باید مسئولان امر و خاطیان این موضوع مشخص شود و به طور جدی با آنها برخورد شود در این صورت می‌توان گفت شاید درد مردم التیام پیدا کند. ممکن بود خساراتی بیش از این به کشور وارد شود و قطعا تکرار این اشتباهات جبران‌ناپذیر برای مردم بسیار هزینه‌بردار است. درنهایت مسببان باید به مردم معرفی شوند وافکار عمومی کاملا در جریان روند مجازات قرار بگیرند. این نماینده مجلس با تاکید براینکه باید با تمام سطوح خاطیان این حادثه برخورد شود، گفت: مسببین این موضوع در هر سطحی باید مجازات شوند، قطعا هم کسانی که قصور کرده‌اند شامل یک یا دو نفر نمی‌شوند و چنین اشتباهی طی یک فرآیند رخ داده ‌است. موضوع مهم این است که‌این حادثه نمی‌تواند به علت کوتاهی یک نفر رخ داده باشد. او با اشاره به دروغ‌پردازی‌ها، قبل‌از بیان علت اصلی حادثه تاکیدکرد: بزرگترین توقع ناراحتی و بی‌اعتمادی مردم‌این است که ما در توسعه فناوری با آنها باید صادق باشیم. اینکه علت این حادثه پس از چندروز مشخص شود عقلانی نیست و برای حیثیت مسئولان هم خطرآفرین است. باید از روز اول و قبل از حاشیه‌سازی و دروغ‌پردازی، با مردم روشن صحبت می‌کردند نه‌اینکه بعد از چندروز و پس از دروغ‌پردازی‌های بسیار موضوع را با مردم در میان بگذارند. مجلس هم مسئولیت‌های خود را در این میان باید کامل انجام دهد.

قربانیان فقط فیزیکی نیستند

سهیلا جلودارزاده یکی دیگر از نمایندگانی بود که درخصوص حادثه اخیر با «آرمان ملی» گفت‌وگو کرد. او در ابتدا گفت: به خانواده‌های داغدار و عزادار تسلیت می‌گویم، به ملت ایران هم بابت غم از دست دادن این عزیزان تسلیت می‌گویم. این حادثه امروز و دیروز شروع نشده، درواقع از روزی که اولین دانشجوی ما مجبور شد به خاطر نبود شغل و شرایط لازم در کشور از ایران مهاجرت و در کشور دیگری خدمت کند، از همان روز این حادثه رخ داد. ما این جوانان را دائما از دست می‌دهیم و این از دست دادن همیشه فیزیکی نیست، خیلی از افرادی که مهاجرت کرده‌اند دوست دارند که ایران جایی برای زندگی بهتر باشد تا بتوانند در کشور خودشان خدمت کنند. وی افزود: ما قربانیان زیادی داریم که فیزیکی نیستند و راه را باید برای کسانی که می‌خواهند به کشور خدمت کنند، باز کنیم. جلودارزاده با بیان ابعاد بین‌المللی این حادثه و مسئولیت‌های ایران در این مورد گفت: این مساله داخلی کشور نیست و بعد بین‌المللی دارد و باید تابع قوانین بین‌الملل باشیم، علاوه بر این باید برای درد بازماندگان هم التیام‌بخش باشیم. تنها راه التیام بازماندگان هم اصلاح رویه‌هاست. او با تاکید بر نیاز مبرم کشور به اصلاح ساختار و رویه درخصوص مهاجرت نوابغ تصریح کرد: من به عنوان یک نماینده توقع دارم رویه‌ها اصلاح شوند تا این حوادث در هر سطحی قربانیان کمتری بگیرد، این را یاد گرفتم که هر جا اشتباهی صورت می‌گیرد باید راه را از اول طی کرد و ما باید از اول راه مانع از خروج سرمایه‌های نبوغ کشور شویم. ما باید برای حقوق مردم اعتبار قائل شویم و دخالت آنها را در سرنوشت خودشان به رسمیت بشناسیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha