پیکارهای کشتی آزاد جام جهان پهلوان تختی روزهای ۱۸، ۱۹ و ۲۰ دی ماه در شهر کرمانشاه برگزار شد و به طور حتم نتایج مدعیان داخلی در چند ماه آینده و برای شناخت ترکیب تیم ملی کشتی آزاد برای حضور در پیکارهای قهرمانی سال ۲۰۲۰ آسیا در هند و همچنین کسب سهمیه بازیهای المپیک که فروردین ماه در کشور چین برگزار میشود، تاثیر بسزایی خواهد داشت.
این رقابتها برخلاف سالهای گذشته با تعداد بسیار کمی از کشورهای خارجی برگزار شد. حضور پررنگ تیم ملی کشتی آزاد ارمنستان با ۱۶ کشتیگیر و روسیه با یک آزادکار، به نوعی جام تختی را به عرصه رقابت مدعیان داخلی تبدیل کرده بود. البته نام یک آزادکار اوکراینی و یک آزادکار اهل اسلواکی نیز به چشم میخورد که در این رقابتها حضور نداشتند. به طور حتم برگزاری این رقابتها در اوایل سال میلادی و سال المپیک و همچنین شرایط کشورمان سبب شده بود که استقبال خوبی از آن نشود.
اما آنچه را که سبب شده بود تا جام تختی از جذابیت خاصی تبدیل شود، رقابت آزادکاران داخلی برای کسب دوبنده تیم ملی بود و از سوی دیگر حضور آزادکاران جوان و جویای نامی که فرصت حضور در این پیکارها را پیدا کرده بودند، سبب شده بود تنور جام جهان پهلوان تختی داغ شود.
در وزن ۵۷ کیلوگرم «علیرضا سرلک» دارنده مدال برنز زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۹ عنوان نخست را کسب کرد، او با پیروزی بر ۲ حریف ایرانی یعنی داستان و کابلی و پیروزی در ثانیههای پایانی مقابل حریف عنواندار ارمنستانی یعنی «آرسن هاراتونیان» دارنده مدال طلای قهرمانی اروپا نشان داد که میتواند گزینه جدی برای تیم ملی در سالهای آینده باشد. البته او در مقابل خود و برای رسیدن به دوبنده تیم ملی «رضا اطری» را پیشرو دارد که سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو را گرفته و قرار است او چندی دیگر در رقابتهای بینالمللی در کشور ایتالیا به روی تشک برود.
پیکارهای بینالمللی «ماتئو پلیکونه» ایتالیا که جزو مسابقات رنکینگدار اتحادیه جهانی کشتی محسوب میشود، روزهای ۲۵ تا ۲۸ دیماه در شهر رم ایتالیا برگزار میشود.
در وزن ۶۱ کیلوگرم «نورگان الکساندروف» با تنها ۲ پیروزی مدال طلا را کسب کرد. او «علی حاجآقا نیا» را ۷ بر صفر شکست داد و در فینال نیز «میرعلی بافا سادات» را ۱۱ بر یک شکست داد. این حریف روسی تنها ۲ کشتی گرفت اما مبارزههایی بسیار زیبا و هوشمندانهای را به نمایش گذاشت و به نوعی فاصله بسیارزیاد خود با نمایندگان کشورمان را نشان داد.
در وزن ۶۵ کیلوگرم یک مرتبه دیگر «میثم نصیری» که حتی از تیم ملی نیز خداحافظی کرده بود و سابقه حضور در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو را داشت، عنوان نخست را کسب کرد. او برای رسیدن به مدال طلا همه مدعیان این وزن یعنی پیمان بیابانی، امیرمحمد یزدانی، امیرحسین مقصودی و در نهایت ابوالفضل حاجیپور را از پیش رو برداشت. دیدارهای وزن ۶۵ کیلوگرم به دلیل حضور این مدعیان از جذابیت خاصی برخوردار بود اما نشان داد جوانان جویای نام برای حضور در ترکیب تیم ملی و در رده بزرگسالان هنوز راه درازی را پیشرو دارند.
در این وزن «بهنام احسانپور» که مدال برنز پیکارهای جهانی در سال ۲۰۱۹ را در کارنامه دارد نیز یکی دیگر از مدعیان جدی است و باید منتظر عملکرد او در رقابتهای بینالمللی ایتالیا باشیم.
در وزن ۷۰ کیلوگرم نیز «امیرحسین حسینی» عنوان نخست را کسب کرد که عنوان پنجم رقابتهای قهرمانی زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان و پنجمی جوانان جهان را در کارنامه دارد و این عنوان میتواند نقطه عطفی در کارنامه ورزشی حسینی باشد. او با شکست ۲ مدعی دیگر این وزن یعنی «مهدی یگانه جعفری» و «محمدرضا سرگو» و در نهایت پیروزی در فینال برابر حریف ارمنستانی، دست به کار بزرگی زد.
در وزن ۷۴ کیلوگرم «مصطفی حسینخانی» دارنده مدال برنز جهان بعد از پشتسر گذاشتن یک سال سخت و مصدومیت شدید، شروع امیدوار کنندهای داشت و با ۴ پیروزی قاطع و بدون دادن حتی یک امتیاز از حالا خود را به عنوان یکی از نفرات مدعی این وزن المپیکی معرفی کرد. البته در این وزن «یونس امامی» دارنده مدال برنز جهان در وزن ۷۰ کیلوگرم نیز به تازگی تغییر وزن داده و قرار است در پیکارهای بینالمللی ایتالیا مورد ارزیابی و محک قرار گیرد.
از سوی دیگر در این وزن نباید از چهرههای جوان و آیندهداری همچون «محمد نخودی» و «محمدصادق فیروزپور» گذشت و ضمن آنکه «رضا افضلی» دارنده مدال طلای آسیا نیز بعد از شکست مقابل «محمد نخودی» برای همیشه از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد.
اما در وزن ۷۹ کیلوگرم، «علی سوادکوهی» که برخی مشکلات موجب اعزام نشدنش به رقابتهای قهرمانی زیر ۲۳ جهان در بوداپست مجارستان شد، با سه پیروزی قاطع عنوان نخست را کسب کرد.
دارنده مدال طلای زیر ۲۳ سال آسیا هر چند عنوان نخست جام تختی را از آن خود کرد اما او برای موفقیت نیازمند برخی مولفههای دیگر است تا مانند بسیاری از قهرمانان گرفتار حاشیه نشود.
«احمد بذری» اما یکی از جوانان آیندهدار و بااخلاقی است که میتواند یکی از مدعیان اصلی وزن المپیکی ۸۶ کیلوگرم در سالهای آینده باشد. دارنده نقره و برنز جوانان جهان و طلای زیر ۲۳ سال آسیا طی این سالها همواره در خدمت تیم ملی و گوش به فرمان کادر فنی بود. اما در وزنی حضور دارد که بزرگانی همچون «حسن یزدانی» و «کامران قاسمپور» حضور دارد و شاید به این سادگی او نتواند در این وزن خودنمایی کند.
در وزن ۹۲ کیلوگرم «محمدجواد ابراهیمی» عنوان نخست را کسب کرد. دارنده مدال طلای جوانان جهان در سال ۲۰۱۲ بعد از آن هیچگاه نتوانست به حق واقعی خودش در کشتی دست یابد و برخی مشکلات سبب شد که او در این سالها نتواند به تیم ملی راه پیدا کند. او سال گذشته حتی با موفقیت در ۲ تورنمنت بینالمللی جام آلانز روسیه و یاشاردوغو ترکیه و حتی پیروزی برابر «علیرضا کریمی» نتوانست به تیم ملی راه پیدا کند، اکنون علیرضا کریمی که دوران مصدومیت را پشت سر میگذارد به وزن ۹۷ کیلوگرم نقل مکان کرده و به طور حتم ابراهیمی را باید یکی از نفرات اصلی تیم ملی در پیکارهای قهرمانی آسیا بدانیم.
با این وجود او برای آنکه شانسی برای حضور در المپیک داشته باشد بعد از قهرمانی آسیا به وزن ۹۷ کیلوگرم تغییر وزن خواهد داد. در این وزن مدعی دیگر همچون «حسین شهبازی»، «حسین جلالی نژاد»، «محمدحسین میرباغبان»، «سینا غلامی» و سایر نفرات جوانی بودند که با حضور در جام تختی خودنمایی کردند.
به طور حتم وزن ۹۷ کیلوگرم یکی از چالشیترین اوزان المپیکی ایران در ماههای آینده خواهد بود. «مجتبی گلیج» دارنده طلای جوانان جهان و ۲ مدال طلای زیر ۲۳ سال جهان در جام تختی با پشت سر گذاشتن حریفانی همچون «جواد نظری»، «دانیال شریعتینیا»، «علی شعبانی» و «اسماعیل نجاتیان» عنوان نخست را کسب کرد.
گلیج طی این سالها فراز و فرودهای زیادی داشته که سبب شده نتواند عملکرد خوبی را در میادینی همچون پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۸ داشته باشد. اما در این وزن در حال حاضر «علیرضا کریمی» و «محمدحسین محمدیان» و به احتمال فراوان «محمدجواد ابراهیمی» را نیز باید افزود و به همین دلیل انتخاب نفر نخست این وزن برای قهرمانی آسیا، کسب سهمیه المپیک و در نهایت حضور در المپیک از چالشیترین تصمیمات کادر فنی میتواند باشد. ضمن آنکه «رضا یزدانی» نیز با غیبت در جام تختی عملا شانس حضور در ترکیب تیم ملی را از دست داد تا خداحافظی او از دنیای قهرمانی بیش از پیش قوت بگیرد.
در وزن ۱۲۵ کیلوگرم همانطور که از قبل هم میتوان پیشبینی کرد، «پرویز هادی» عنوان نخست را کسب کرد، مقامی که البته در مبارزه فینال و در فاصله حدود ۱۵ ثانیه به پایان کشتی مقابل «امین طاهری» با شکست فاصله داشت اما با یورش کوبنده و گرفتن دوخم حریف او را به روی پل برد تا نشان دهد که کشتی ۶ دقیقه است و در ثانیههای پایانی نیز میتوان نتیجه را تغییر داد، درسی که «امین طاهری» جوان باید از آن در سالهای آینده در ذهن خود داشته باشد.
در وزن ۱۲۵ کیلوگرم «امیرحسین زارع» دارنده طلای جوانان جهان، نقره بازیهای المپیک نوجوانان و طلای زیر ۲۳ سال جهان و کسی که در جریان لیگ با شکست «گنو پتریاشویلی» آزادکار عنواندار گرجستانی، نظرها را به خود معطوف کرد نیز حضور دارد. زارع قرار است یکی از نمایندگان کشتی ایران در رقابتهای بینالمللی ایتالیا باشد.
کشتی آزاد ایران در این وزن نیز سهمیه المپیک نگرفته و باید منتظر تصمیم کادر فنی و البته عملکرد مدعیان این وزن در رقابتهای پیش رو باشیم.
نظر شما