اسماعیل مریوانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان متولی ثبت میراثهای فرهنگی با هدف جلوگیری از زوال فرهنگ بومی، ترویج و پاسداری از آنها و آشنایی دهیاران با میراث ناملموس و شیوه ثبت این آثار در حال برگزاری این دورههای آموزشی است.
وی با اشاره به اینکه این استان ۸۵ اثر میراث ناملموس ثبت ملی شده دارد، اضافه کرد: این آثار شامل بیانها، ادبیات شفاهی، هنرهای اجرایی، آیینها، مراسم اجتماعی، دانش، مهارتهای سنتی، صنعت و کسب و کارهای سنتی است.
مریوانی با بیان اینکه این دورهها در تمام شهرستانهای استان برای کلیه دهیاران برگزار میشود، یادآور شد: با برگزاری این دورههای آموزشی این اداره کل در تلاش بود تا با توانمندی دهیاران روستاها در راستای شناسایی، حفظ و پاسداری از میراث غنی فرهنگ کردستان گام بردارد و شاهد ثبت تعداد بیشتری از این آثار در فهرست آثار ملی باشیم.
وی با اشاره به اهمیت میراثفرهنگی ناملموس و قوانینی که برای پاسداری از این آثار از سوی جامعه جهانی به تصویب رسیده گفت: این طرح آموزشی ابتدا در سه شهرستان قروه، سقز و بانه با هماهنگی فرمانداری و بخشداریهای هر شهرستان اجرا شده و براساس برنامه ریزی در دیگر شهرستانهای استان نیز برگزار شده است.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی است که ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۲ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.
نظر شما