زمزمه های بازگشت عبدالمهدی به نخست وزیری عراق

بغداد - ایرنا - گره کور و بن بست سیاسی عراق که در یک ماه گذشته همچنان ادامه دارد، سبب شده هر پیشنهادی برای خروج از این وضع در کانون توجه بخش مهمی از بازیگران سیاسی این کشور قرار گیرد، بطوریکه آخرین زمزمه ها در محافل سیاسی عراق حکایت از بازگشت "عادل عبدالمهدی" به جایگاه نخست وزیری دارد .

تنش بین آمریکا و ایران که به دنبال ترور و شهادت سردار سپهبد "قاسم سلیمانی" و ابومهدی المهندس" معاون "الحشد الشعبی" عراق در فرودگاه بغداد و پاسخ کوبنده ایران به این جنایت آمریکایی ها در جایی که قدرت سیاسی عراق با چالش مشروعیت مواجه است و اختلاف نظرها بر سر معرفی نخست وزیر نیز همچنان ادامه دارد، بسیاری از بازیگران صحنه سیاسی این کشور را به چاره واداشته تا دنبال راهکاری کم هزینه تر برای حل و فصل این بحران باشند.

یکی از این راهکارها که با توجه به شرایط داخلی، منطقه ای و بین المللی عراق نگاه بسیاری از شخصیت ها و جریان های سیاسی حتی دینی این کشور به آن معطوف شده، بازگشت دوباره  عبدالمهدی "نخست وزیر دولت پیشبرد امور" به جایگاه قبلی نخست وزیری است.

بر اساس این طرح، عبدالمهدی به سمت نخست وزیری خود بازمی گردد و در یکسال آینده باید زمینه ها و بسترهای لازم را برای برگزاری انتخابات فراهم کند.

به باور برخی کارشناسان، بسیاری از چهره های سیاسی، دینی و پارلمانی عراق اکنون با این پیشنهاد موافق هستند و آن را کم هزینه ترین و ساده ترین راهکار در شرایط کنونی برای خروج از بن بست سیاسی موجود می دانند.

بسیاری از تحلیلگران عراقی بر این باورند که سفر دیروز (شنبه) عبدالمهدی به اقلیم کردستان و دیدار و گفت و گوی او با مقام های بلندپایه اقلیم برای رایزنی در راستای تحقق این طرح انجام شده است.

گفته می شود، عبدالمهدی با در میان گذاشتن بازگشت خود به نخست وزیری در این سفر، خواستار حمایت شخصیت ها، احزاب و نمایندگان پارلمانی کرد از این طرح شده است.

در همین زمینه برخی خبرها حاکی از این است که عبدالمهدی با شخصیت ها و نمایندگان سنی پارلمان نیز رایزنی هایی آغاز کرده تا نظر موافق آنها را نیز جلب کند.

یکی از کارشناسان سیاسی عراق در این مورد گفت که عبدالمهدی برای بازگشت به نخست وزیری گفت و گوهایی با گروه ها، شخصیت ها و احزاب کردی و سنی این کشور انجام داده است.
«هشام الهاشمی» معتقد است که نخست وزیر دولت پیشبرد امور، احزاب کرد و سنی را تشویق می کند تا دوباره به مقام خود بازگردد.
وی در توئیتی در حساب کاربری خود مدعی شد که اطلاعات تایید شده حاکی است که عبدالمهدی شخصیت ها، گروه ها و احزاب سیاسی کرد و سنی را تشویق و تحریک می کند تا نظر موافق آنها را برای بازگشت به قدرت جلب کند.

عبدالمهدی دیروز در اربیل با "نچیروان بارزانی" رییس اقلیم، "مسرور بارزانی" نخست وزیر و "مسعود بارزانی" رییس "حزب دمکرات کردستان عراق" دیدار کرد.

گفته می شود در این دیدارها در کنار گفت و گو در مورد مسایل و مشکلات داخلی و خارجی عراق، یکی از موضوع های مورد بحث، بازگشت عبدالمهدی به نخست وزیری بوده است.

با توجه به رابطه خوب عبدالمهدی با کردها و اینکه در دوره یک ساله نخست وزیری او اختلاف ها میان دولت مرکزی و اقلیم در مقایسه با چند سال گذشته به طرز قابل توجهی حل و فصل شد، به نظر می رسد کردها از ادامه نخست وزیری عبدالمهدی استقبال خواهند کرد و او را بهترین گزینه در راستای تامین منافع اقلیم می دانند.

در همین حال گفته می شود شنبه شب در شهر قم جلسه ای بین «هادی العامری» از شخصیت های پرنفوذ در میان فراکسیون "البناء" (سازندگی) که اکثریت کرسی های پارلمان را در اختیار دارد با «مقتدی صدر» نزدیک به فراکسیون "سائرون" دیگر تشکل مطرح پارلمان برگزار شده که در آن در مورد تشکیل دولت توافق شده است.

خبرهایی که امروز از این نشست العامری و صدر منتشر شده حکایت از این دارد که این دو به این جمع بندی رسیده اند که عبدالمهدی برای یکسال دیگر به نخست وزیری بازگردد و در این مدت زمینه و بسترهای لازم را برای برگزاری انتخابات پارلمانی فراهم کند.

عبدالمهدی 40 روز پیش به دنبال اعتراض های مردمی در چند شهر عراق ناچار به استعفا شد و از همان زمان تا تعیین و معرفی نخست وزیر جدید، دولت او به عنوان «دولت پیشبرد امور» نامیده شده است.

از آن زمان تاکنون و با وجود پایان مهلت قانونی، اختلاف نظرها میان احزاب، گروه ها، شخصیت های سیاسی و پارلمانی عراق سبب شده که موضوع انتخاب نخست وزیر جدید به یکی دیگر از چالش های این کشور افزوده شود.

فراکسیون البناء در ماه گذشته تاکنون در سه مرحله چند گزینه را برای انتخاب نخست وزیر جدید به «برهم صالح» رییس جمهوری عراق پیشنهاد کرد که به علت فشارهای سیاسی و اختلاف نظرها، وی هیچ یک را به مجلس معرفی نکرد.

حمله آمریکا به پایگاه الحشد الشعبی در "القائم"، واقعه تحصن و حمله به سفارت این کشور در بغداد، اقدام تروریستی واشنگتن در ترور سردار سپهبد سلیمانی و ابو المهندس و متعاقب آن انتقام سخت ایران از آمریکا و هدف قرار دادن پایگاه "عین الاسد" از جمله مواردی است که موضوع انتخاب نخست وزیر عراق را به حاشیه رانده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha