«حنین قدو» معاون جریان فتح عراق روز پنج شنبه در مصاحبه با پایگاه خبری "بغداد الیوم" از برگزاری گفت و گوها و نشست هایی میان احزاب سیاسی و فراکسیون های پارلمان برای دستیابی به جایگزین «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر کنونی عراق خبر داد و گفت: این گفت و گوها هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده است و نام هایی که در رسانه ها از آنها به عنوان نخست وزیر احتمالی عراق یاد می شود، صحت ندارد.
این مقام جریان فتح عراق خاطرنشان کرد که قرار است شخصیتی غیر از چهره های معروف و خارج از جریان سیاسی حاکم بر این کشور انتخاب شود.
از سوی دیگر «یونادم کنا» رهبر جریان "الرافدین" عراق گفت: نشست «برهم صالح» رئیس جمهوری با رهبران جریان های سیاسی به نتیجه خاصی نرسید و نتایج آن هنوز به طور رسمی اعلام نشده اما قرار است نشست ها با رئیس جمهور برای دستیابی به راه حل نهایی ادامه یابد.
در مقابل «جاسم خماط» معاون جریان حکمت عراق از مخالفت این جریان با برکناری عادل عبدالمهدی از پست نخست وزیری خبر داد و تاکید کرد که بسیاری از جریان های سیاسی با کنار رفتن عبدالمهدی مخالفند.
وی افزود: قرار است نشست ها برای دستیابی به یک راه حل و توافق برای خروج از بحران کنونی و تامین خواسته های تظاهرکنندگان ادامه یابد.
پیشتر یک منبع آگاه در دفتر جریان حکمت ملی عراق در ایران تاکید کرده بود که سید عمار حکیم برای ایجاد اجماع در بین جریانهای سیاسی با هدف حمایت از نخست وزیر تلاش میکند.
این منبعآگاه تصریح کرده بود که جریان حکمت ملی نه تنها خواستار استعفای عادل عبدالمهدی نیست بلکه با وجود اینکه سهمی در دولت فعلی نداشته و ندارد، اما همواره حفظ نظام و حاکمیت عراق اولویتشان بوده است.
از سویی سه شنبه گذشته عادل عبدالمهدی با ارسال نامه ای به "مقتدا صدر" رهبر جریان صدر خواستار توافق آنان با جریان فتح به ریاست "هادی العامری" برای تشکیل دولت جدید شد و از آمادگی خود برای استعفا از پست نخست وزیری خبر داد.
عبدالمهدی در نامه خود گفته بود که اگر هدف از انتخابات، تغییر دولت است، راه بسیار کوتاه تری وجود دارد و آن این که جنابعالی با برادر "هادی العامری" برای تشکیل دولت جدید توافق کنید که در آن صورت نخست وزیر میتواند استعفای خود را اعلام کرده و دولت جدید هم ماموریت خود را ظرف چند روز پس از این توافق آغاز کند. اما انتخابات زودهنگام موضوعی نامشخص است، مدت زمان اجرایی شدن آن و توافق بر سر تمام شروط آن موضوعاتی سوال برانگیز است.
مقتدا صدر نیز در نامه ای به هادی العامری خواستار همکاری جریان های صدر و فتح برای سلب اعتماد از دولت عادل عبدالمهدی در جلسه پارلمان شده بود.
هادی العامری رهبر ائتلاف الفتح نیز سه شنبه شب در واکنش به درخواست سید مقتدا صدر برای همکاری با وی جهت تشکیل دولت جدید، بدون اشاره به جزییات آن گفت که در چارچوب منافع ملی آماده همکاری است.
پس از آغاز موج جدید تظاهرات مردمی در عراق اختلاف ها میان احزاب و جریان های سیاسی این کشور درخصوص ادامه کار دولت کنونی به ریاست عادل عبدالمهدی جریان دارد و قرار است در جلسه پارلمان عراق در این باره تصمیم گیری شود.
نظر شما