حسین تاریخی امروز دوشنبه در نشست خبری پیرامون پاسداشت چهلمین سالگرد تاسیس نسل آفتاب اظهار کرد: امسال چهلمین سال تاسیس اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان است که نشان می دهد دانش آموزان برای به به ثمر رسیدن جمهوری اسلامی با سایر اقشار جامعه به مبارزه پرداخت.
وی افزود: انجمن اسلامی در سال ۵۸ با حضور موسسین انجمن اسلامی، به شکل اتحادیه انجمن های اسلامی حرکت کرد.
به گفته دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان، این اتحادیه از همان ابتدای کار در خط انقلاب عمل کرده و در طول این سالها نیز توانسته به واسطه حضور نمایندگان ولی فقیه در انجمن اتصال مستقیم به خط ولایت فقیه را حفظ کند.
تاریخی همچنین با اشاره به اینکه اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان با محوریت تکیه بر عناصر مردمی شکل گرفته است، یادآور شد: فعالیتهای این اتحادیه در مدرسه و با محوریت دانش آموزان رقم می خورد، نمایندگان انجمن اسلامی دانشآموزان سال یازدهمی مدارس هستند که با همکاری سایر دانشآموزان نسبت به اهداف این اتحادیه در مدارس اقدام میکنند.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان تنها تشکلی است که تا پایان سال ۷۳ به عنوان یک تشکل رسمی در آموزش و پرورش فعالیت میکرد، سایر تشکلها پس از سال ۷۳ شروع به شکل گیری کردند.
دبیر کل اتحادیه انجمن اسلامی دانشآموزان به فعالیت دانشآموزان در هشت سال جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: ۳۶ هزار دانش آموز در جنگ تحمیلی به شهادت رسیدند که از این میان ۱۶ هزار نفر از این دانشآموزان عضو اتحادیه انجمن های اسلامی بودند.
تاریخی افزود: اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در ۴۰ سال گذشته بازوی همراه و همیار آموزش و پرورش بوده که هیچ وقت حس تقابل و مقابله با سازمان را نداشته و همواره بازوی فعالی در تعلیم و تربیت بوده است که در عین حال نقدهای جدی هم به سازمان آموزش و پرورش داشته است.
وی گفت: اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی و آموزش و پرورش نباید به یکدیگر نگاه رقابتی داشته باشند، هر چقدر که بار مسوولیت آموزش و پرورش به دوش تشکلها انداخته شود، به نفع مجموعه است.
دبیر کل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی درباره محورهای تربیت ۶ عرصه سند تحول بنیادین عنوان کرد: متاسفانه غول کنکور تنها به یکی از این عرصه ها که عرصه علمی است، توجه دارد. در کنکور تنها ارزیابی سطح علمی صورت می گیرد و اولویتی برای سایر عرصهها ندارند.
تاریخی تاکید کرد: آموزش و پرورش باید محورهای اجتماعی، سیاسی و اخلاقی را نیز برای دانش آموزان در نظر داشته باشد، اما وقتی کنکور ملاک برتری قرار میگیرد، از سایر ساحتها غفلت میشود.
وی افزود: بی شک با نگاه به سایر ساحتهای تربیتی تشکیلات جدی ایجاد میشود، با تقویت ورود دانشآموزان به تشکلها مهارت کار تیمی، برنامه ریزی و پذیرش مسوولیت در دانشآموزان افزایش مییابد.
دبیر کل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان ادامه داد: عضویت دانشآموزان در تشکلها به طور محسوس در کاهش آسیبهای اجتماعی موثر است. همچنین مسائل مربوط به هویت و بحرانهای هویتی و عفاف و حجاب در دوران مدرسه با عضویت در تشکلهای دانشآموزی همانند یک دیوار صیانت برای دانشآموزان است.
بازی های گروهی و تشکیلاتی از مهر ماه سال آینده عرضه می شود
تاریخی با بیان اینکه باید بستر مناسب برای فعالیت دانشآموزان در تشکلها و فعالیتهای تشکیلاتی فراهم شود، گفت: اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در این راستا برای تقویت کار تیمی دانشآموزان بازیهای گروهی و تشکیلاتی با عنوان تاما را برای دانشآموزان از مهرماه سال ۹۹ عرضه می کند. در واقع هدف از این کار هویت بخشی به کار گروهی و جمعی است.
وی همچنین اعلام کرد، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان ۵۰ بازی پایلوت ارزیابی کرده که در سطح کشور در حال اجراست، همچنین قرار است المپیک بازی گروهی را نیز از پاییز ۹۹ در سطح متوسطه اول اجرایی کند.
دبیر کل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان یکی از مهمترین اقدامات این انجمن را تربیت منظومه فکری و تربیتی دانست و اظهار کرد: این اتحادیه همواره انقلابی بودن را مد نظر قرار میدهد. از این رو یک سیر فکری و تربیتی ایجاد شد تا تمام فارغ التحصیلان از آموزش و پرورش از یک نظام فکری مشخص برخوردار شوند.
تاریخی افزود: اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان به تربیت و تعالی دختران نگاه ویژه و متمایز دارد، تفاوتهای جنسیتی باید مورد توجه قرار گیرد تا در حوزه رفتارها و بلوغ رفتاری هم بازتاب جدی داشته باشد. اما در حال حاضر در نظام تعلیم و تربیت، پسران و دختران از یک نظام فکری بهره مند هستند. باید سیر فکری و تربیتی را با یک الگوی تقویت هویت نقش دختران انجام داد.
وی در ادامه گفت: اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان در طی این ۴۰ سال ماموریت اساسی از سوی رهبر انقلاب داشته و در واقع سعی کرده که افسر جنگ نرم و تشکل امین و متدین در مدرسه باشد.
دبیر کل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان درباره برنامههای محوری اتحادیه انجمنهای اسلامی عنوان کرد: هیات دانش آموزی انصار المهدی، نمایشگاه دانش آموزی مدرسه انقلاب ، کارگاه مدرسه انقلاب، جشنواره رسانه هوی دانش آموزی رسانش، همکلاسی آسمانی، لشگر فرشتگان، انسجام، انجمن اسلامی برتر در سامانه عقیق، خیمه های معرفت و نشریه آینده سازان از جمله مهم ترین برنامههای محوری در طول سالیان بوده است.
تاریخی همچنین درباره مهم ترین برنامههای جنبشی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان گفت: در این ۴۰ سال، گفتمان جهان بدون ترور، جهان بدون صهیونیسم، نقد دستگاه تعلیم و تربیت، صف به صف قاسم ها و عیدی من از تو را می توان مهمترین برنامههای جنبشی اتحادیهها دانست.
وی خاطر نشان کرد: اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در ۱۴ هزار مدرسه و در ۳۱۸ شهرستان دفتر دارد، همچنین عملکرد این اتحادیه به نسبت آنچه که به آن تعلق گرفته در نقطه قابل دفاع قرار دارد، از این رو وزیر درخواست توسعه کمی جدی این انجمنها را دارد که البته کیفی سازی در اولویت فعالیتهای این تشکل قرار دارد.
دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان یادآور شد: اول بهمن ماه همایش نسل آفتاب به پاسداشت ۴۰ سال فعالیت انجمن اسلامی برگزار میشود. در این همایش از سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش دعوت شده و از حضور و فعالیت فارغ التحصیلان انجمن اسلامی نیز قدرشناسی صورت میگیرد.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در آستانه چهلمین سال تاسیس این اتحادیه، یاران انجمنی را به شرکت در همایش نسل آفتاب دعوت کرد.
نظر شما