مهدی عبدالمالکی دوشنبه به ایرنا افزود: این مراسم به عنوان هفتمین برنامه بزرگداشت مفاخر شهر کرمانشاه در محل تالار انتظار و با حضور چهره های شاخص استانی و کشوری برگزار خواهد شد.
به گفته وی، در این برنامه علاوه بر شهرداری کرمانشاه، استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، معاونت فرهنگی دادگستری، بنیاد نخبگان و انجمن خوشنویسان ایران همکاری دارند.
رییس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری کرمانشاه با اشاره به دعوت از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این مراسم گفت: هماهنگی ها در این زمینه توسط استانداری در حال انجام است، اما تا این لحظه نهایی نشده است.
عبدالمالکی، رونمایی از سردیس آیت الله نجومی، برپایی نمایشگاه مستند عکس آیت الله نجومی و نمایش آثار کمتر دیده شده خط و نقاشی به جا مانده از این عالم دینی را از بخش های جنبی مراسم عنوان کرد.
وی با اشاره به تهیه ارج نامه بنیاد نخبگان برای آیت الله نجومی گفت: این بالاترین درجه بنیاد نخبگان است که قرار است در این مراسم تقدیم خانواده آیت الله نجومی میشود.
به گفته رییس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری در این مراسم نشان ویژه کرمانشاه به خانواده آیت الله نجوی اعطا خواهد شد.
آیت الله سید مرتضی نجومی از هنرمندان و مفسران قرآن ایرانی و عضو پیوسته فرهنگستان هنر و چهره ماندگار هنر ایران بود که ۲۶ بهمن ۱۳۰۷ در کرمانشاه به دنیا آمد.
وی در سال ۱۳۱۴ در دبستان هدایت کرمانشاه به تحصیل پرداخت و تا کلاس ششم آنجا بود که بعد در سال ۱۳۲۱ و ۱۳۲۲ کلاسهای اول و دوم دبیرستان را نیز گذراند و به تحصیل دروس حوزوی پرداخت.
آیت الله نجومی در سال ۱۳۲۹ خورشیدی (۱۳۶۹ قمری) به شهر نجف رفت و در مدارس سیدمحمد کاظم یزدی، مدرسه آیتالله آخوند خراسانی، مدرسه «مرحوم حاج میرزا حسین حاج میرزا خلیل» و مدرسه مرحوم آخوند به تحصیل دروس حوزوی پرداخت و به درجه اجتهاد رسید. وی در سال ۱۳۳۴ با دختر یکی از علمای نجف، سیدعباس ناجی که اصالتاً از اهالی آذربایجان ایران بود ازدواج کرد و از او سه پسر و سه دختر و تعدادی نوه به جای مانده است.
در پی اخراج ایرانیان مقیم عراق توسط بعثیها آیت الله نجومی نیز در سال ۱۳۴۹ به کرمانشاه بازگشت و از آن به بعد در کرمانشاه زندگی کرد و به یکی از چهرههای پرنفوذ معنوی شهر تبدیل شد.
در آثار به ثبت رسیده از او میتوان به مجموعه عکسی از آثار خطی او، چند رساله ارزشمند با عناوینی چون رساله بعد معنوی هنر خط، رساله التصویر و التمثیل، رساله الغناء، رساله النجاسه الخمر، تفسیر سورهٔ مومن، و رسالهای در تعظیم شعائر اسلامی اشاره کرد.
آیت الله نجومی که از برترینهای هنر خوشنویسی جهان بود، نزد خطاطان بزرگی همچون هاشم بغدادی و احمد نجفی به تمرین و ممارست پرداخت تا در انواع خطوط اسلامی استاد و در خط نسخ و ثلث صاحبنام شد و در تذهیب و تشعیر و تجلید و گل و بوتهسازی آثاری ماندگار پدید آورد.
وی لوح تقدیر در نخستین گردهمایی و جشنواره خوشنویسان جهان را از آن خود نمود و نیز بعنوان چهرهٔ ماندگار ایران در عالم هنر مورد تقدیر قرار گرفت.
آیت الله نجومی ۲۵ آبان سال ۸۸ در ۸۱ سالگی دارفانی را وداع گفت.