به گزارش تارنمای شبکه تلویزیونی "روسیا الیوم"، سرلشکر "یوری بورینکف" مدیر مرکز آشتی طرفهای متخاصم در سوریه وابسته به وزارت دفاع روسیه پنج شنبه گذشته اعلام کرد که به موجب توافق صورت گرفته با ترکیه، از ساعت ۱۴ روز نهم ژانویه (۱۹ دی ماه) آتش بس در منطقه ادلب برای کاهش تنشها اجرایی شد.
بورینکف گفت: مرکز آشتی طرفهای متخاصم در سوریه از سرکردههای گروههای غیرقانونی مسلح در سوریه میخواهد که از ادامه تحرکات خود دست بردارند و راه حل مسالمتآمیز را در مناطق تحت کنترلشان دنبال کنند.
اجرایی شدن توافق آتشبس در شمال غرب سوریه و استان ادلب پس از آن روی داد که "ولادیمیر پوتین" و "رجب طیب اردوغان" رییسان جمهوری روسیه و ترکیه چهارشنبه گذشته در بیانیهای مشترک بر ضرورت اجرایی شدن توافقات امضا شده میان دو طرف در مورد سوریه تأکید کردند.
هنوز دو روز از برقراری آتش بس میان طرف های درگیر در شمال سوریه نگذشته بود که رسانه ها اعلام کردند که بر اثر حملات راکتی و خمپارهای تروریستهای تحریر الشام (النصره سابق) به محلات مسکونی حلب تعدادی از شهروندان سوری کشته یا زخمی شدند.
یک منبع آگاه به روسیاالیوم گفت که تروریستهای جبهة النصره چندین محله در شهر حلب واقع در شمال سوریه را آماج حملات راکتی گسترده خود قرار دادند.
بر اساس این گزارش، گروه تروریستی النصره طی دوازده ساعت با بیش از ۴۰ راکت و خمپاره محلات النیل، شیحان، الشهباء و الزهراء در حلب را هدف قرار داد.
تروریستها همچنین مناطق دیگری در شهر حلب را هدف قرار دادند که بر اثر آن دستکم ۳ تن کشته و ۵ غیرنظامی نیز زخمی شدند.
یک روز قبل از هدف قرار دادن مناطق مسکونی حلب توسط تروریست ها، عناصر النصره (تحریر الشام فعلی) ۲ فرودگاه بینالمللی «حلب» و فرودگاه نظامی «النیرب» در حلب را هدف حملات موشکی خود قرار داده بودند.
ارتش سوریه نیز در پاسخ به اقدام تروریست ها، دست به حملات موشکی و توپخانهای علیه مقرها و تحرکات عناصر مسلح در حومههای غربی و جنوبی حلب زد.
استان ادلب که هم اکنون مرکز تجمع تروریست های تحریر الشام (النصره) به شمار می رود، پایگاه آخر گروه های تروریستی در سوریه می باشد که با آزاد سازی این استان و بخش هایی از غرب حلب و شرق لاذقیه، طومار تروریسم در این کشور برچیده خواهد شد.
استان ادلب از ابتدای بحران سوریه تا اواسط آن (بحران سوریه ۲۴ اسفند ماه سال ۱۳۸۹ / ۲۰۱۱ آغاز شد)، استانی امن به شمار می آمد، اما در تاریخ هشتم فروردین ۱۳۹۴ گروه تروریستی تحریر الشام (جبهه النصره) به همراه گروه تروریستی جیش الفتح و با حمایت برخی کشورهای همسایه سوریه در یورشی سریع این استان (در شمال غرب سوریه هم مرز با ترکیه) را به اشغال خود درآورد.
۱۴ هزار عنصر تروریستی از سراسر جهان که در ترکیه تجمع کرده، تجهیز و سازماندهی شده بودند، در هشتم فروردین ماه ۱۳۹۴ به استان ادلب حمله کردند و به سرعت تمام خاک این استان را به غیر از دو شهرک شیعه نشین فوعه و کفریا در ۱۰ کیلومتری شمال شهر ادلب را اشغال کردند.
با اعلام شکست گروه تروریستی داعش در آذرماه سال ۱۳۸۶ توسط سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در سوریه و آزادسازی بخش های زیادی از این کشور، استان ادلب که از فروردین ماه ۱۳۹۴ توسط گروه تروریستی النصره (تحریر الشام فعلی) به تصرف درآمده بود، به عنوان محل اخراج دیگرگروه های تروریستی در حال جنگ در سوریه انتخاب شد و با آزادسازی دیگر مناطق این کشور از دست تروریست ها، گروه های تروریستی خود را به استان ادلب رساندند و از همان زمان استان هایی همچون حلب، حماه و لاذقیه به عنوان همسایه استان ادلب مورد هجوم توپخانه ای، موشکی و خمپاره ای تروریست ها قرار گرفت.
طی سال های اخیر بارها سران ترکیه و روسیه از توافق بر سر آتش بس در استان ادلب خبر داده اند، اقدامی که همواره توسط آنکارا پیشنهاد شده است ولی با گذشت چند روز شاهد بوده ایم که تروریست ها دوباره به ارتش سوریه و مناطق مسکونی این کشور در شمال آن حمله کرده و غیرنظامیان را هدف قرار داده اند.
بنابر اطلاعات منتشره از سوی رسانههای سوری، ارتش سوریه مقدمات آغاز عملیات نظامی در شهرکهای اطراف حلب را که در تصرف تروریست ها می باشد، تکمیل کرده است.
یک منبع میدانی اعلام کرد که ارتش سوریه کاروانهای نظامی جدیدی، که شامل موشکهای مدرنی- که پیشتر در حلب استفاده نشده بود- را به خطوط تماس با جبهههای غربی این شهر و نیز حومه جنوبی استان ادلب اعزام کرده است که این گام، نشانهای از شروع عملیات نظامی پیشبینی شده علیه مواضع تروریست ها می باشد.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، نیز از حملات توپخانه ای ارتش سوریه به مواضع تروریستها در ۲۴ ساعت گذشته در محورهای رفت و آمد آنها در حومه جنوب شرقی ادلب خبر داد که منجر به کشته شدن شماری از تروریست ها شده است.
به اعتقاد کارشناسان ،ترکیه که در دو سال اخیر با کمک روسیه ، بارها سعی کرده تا از هر راهی عملیات آزادسازی ادلب را به تاخیر بیندازد ، تاکنون بدون مجوز دولت سوریه و به شکل غیر قانونی،۱۲ پایگاه نظامی در استان ادلب راه اندازی کرده که عملا در خدمت گروه های تروریستی بوده است.
نیروهای ارتش سوریه در ماه های گذشته موفق شدند شهر مهم و راهبردی "الهبیط" در منطقه راهبردی در حومه جنوبی استان ادلب را آزاد و این منطقه را از وجود تروریست های تحریر الشام آزاد کنند.
پیش از آن نیز نیروهای ارتش سوریه طی عملیاتی موفق شده بودند شهرک «الجیسات» واقع در جنوب شهر الهبیط را که مهمترین پایگاه گروه تروریستی هیات تحریر الشام بود را به کنترل خود درآورند.
نکته مهمی که در این میان وجود دارد، حضور گروه های مختلف تروریستی در استان ادلب می باشد که هر یک از سوی یکی از کشورهای منطقه حمایت می شوند و دولت و ارتش سوریه با یک جریان یا فکر در استان ادلب و غرب استان حلب مواجه نیست از این رو نه گفت و گو و نه آتش بس راهکار برخورد با ترویست های موجود که به هیچ توافقنامه ای پایبند نیستند، نمی باشد، از همین رو کارشناسان و تحلیلگران مستقل معتقدند، ارتش سوریه باید با یک اقدام اساسی تکلیف تروریست های حاضر در شمال غرب سوریه را که شمار آنها حدود ۱۴۵ هزار نفر تخمین زده می شود روشن سازد تا پس از حدود ده سال آرامش به سراسر این کشور بازگردد.
نظر شما