به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، وجیهالله جعفری افزود: استفاده از توان و ظرفیت مشاوران استان در اولویت کار ما است.
وی گفت: از آن جا که مشاورانی که برای پروژهها گزینش میشوند، باید سطح مشخصی داشته باشند لذا تا آن سطح که امکان تطبیق وجود دارد از توان مشاوران داخلی استان، استفاده خواهد شد.
وی اضافه کرد: از آن جایی که امکان اجازه کوچک کردن پروژه را نداریم میتوانیم به گونهای برنامهریزی کنیم که پروژههای بزرگ به شرکت های قوی سپرده شود و آنها برای اجرای کار از توان و ظرفیت مشاوران استان استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، هدف از سفرش به استان خراسان جنوبی را بررسی پروژههایی عنوان کرد که پیش از این برای اجرا در دستور کار سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) قرار گرفته است و گفت: نشستهای ایمیدرو با استاندار خراسان جنوبی و مدیران صنعت، معدن و تجارت استان به طور مستمر ادامه دارد و این سفر، نتیجه حضور استاندار در ایمیدرو است که با هدف رصد پروژههای در دست اقدام انجام شد.
جعفری یادآور شد: یکی از این پروژهها، کارخانه و معدن طلای هیرد بود که مراحل اکتشافی آن از از دو تا سه سال گذشته در دستور کار ایمیدرو قرار گرفت و کار در حال حاضر به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شده است.
وی افزود: کار در حال حاضر ۳۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سنگشکن آن در این سفر، افتتاح شده است.
وی گفت: طبق برنامه قرار بود این پروژه در اردیبهشت ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد اما بنا به قول سرمایه گذار، امیدواریم در هفته دولت ۹۹ به مرحله پیش تولید و به بهرهبرداری برسد و تولید آزمایشی آن آغاز شود.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از ادامه اکتشافات در پهنه معدن طلای هیرد نهبندان خبر داد و گفت: واحد هیرد قابلیت توسعه را دارد و امیدواریم در ادامه اکتشافات به ذخایر خوبی دست پیدا کنیم.
جعفری تأمین زیرساخت ها را شرط توسعه این واحد معدنی عنوان کرد و افزود: درخصوص تأمین برق، گاز و آب این مجموعه صحبت های مقدماتی انجام شده و جلسات هماهنگی برای تصمیمگیری درخصوص اجرای کار در حوزه های مختلف نیز برگزار شده است.
وی بیان کرد: مطالعات تأمین آب برای این پروژه در دست اقدام است تا ذخیره قابل قبولی برای پشتوانه تمام واحدهایی که نیازمند فرآوری هستند، تأمین شود.
وی گفت: بنا به قول استاندار خراسان جنوبی، این منطقه در سال ۹۹ به شبکه گاز وصل میشود.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران درخصوص وضعیت بررسی معادن کوچک مقیاس نیز گفت: در این زمینه پیش از این در استان اقداماتی صورت گرفته، برای مثال روی معادن مس، طلا، سرب و روی پایش انجام شده و به زودی برای ارائه فراخوان تعیین سرمایهگذار جلسه میگذاریم.
جعفری ضمن تأیید توانایی نداشتن بخش خصوصی برای سرمایه گذاری صددرصدی در برخی پروژهها اظهار داشت: ما هیچ وقت از پروژه ها منفک نیستیم و نظارت و همراهی ما با بخش خصوصی ادامهدار است.
وی خاطرنشان کرد: روش این است که برای صدور مجوز بهرهبرداری از معادن و سرمایهگذاری در بازه بلند مدت، شرایطی فراهم کنیم و نظارتها بر اساس برنامهای که بخش خصوصی ارائه میکند، صورت میگیرد.
وی گفت: ایمیدرو برای نظارت و همراهی با پروژه ها مجتمع هایی را در استان ها ایجاد کرده که مجتمع معدنی و اکتشافی خراسان جنوبی، یکی از این موارد است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از برنامه ایمیدرو برای تأمین زیرساخت های معادن کوچک مقیاس هم گفت: طبق مصوبات قبلی، ایمیدرو نسبت به رفع این نیازها اقدام میکند.
جعفری با اشاره به این که برای تأمین برخی زیرساخت ها به مشارکت وزارت نیرو نیاز داریم، تصریح کرد: قرار شد با مشارکت استانداری، وزارت نیرو و بخش خصوصی به صورت چهار جانبه نسبت به تأمین زیرساخت های معادن کوچک مقیاس اقدام کنند.
وی گفت: فعالیت در حوزه اکتشافات از سیاستهای ایمیدرو و از برنامه های شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است.
وی افزود: ایمیدرو برای اجرای اکتشافات بیشتر در استان خراسان جنوبی، اعلام آمادگی کرده و تا زمانی که بخش خصوصی ورود نکند، به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) روز شنبه ۲۱ دی ماه با سفر به خراسان جنوبی به همراه استاندار از برخی معادن بازدید و اعلام کرد: این سازمان در بخش زیربنایی معادن استان خراسان جنوبی ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در حال اجرا و تعهد دارد.