شیدا خیراللهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چهار نفر از این بیماران در خود استان(شهرستانهای سنندج، قروه، بیجار و کامیاران) دچار مرگ مغزی شده و پس از کسب رضایت خانوادههایشان برای انجام پیوند به بیمارستان تهران اعزام شدند.
وی افزود: چهار نفر دیگر از این افراد نیز کردستانی بودند اما خارج از استان دچار حادثه شده و همان جا رضایت خانوادههایشان برای اهدای عضو گرفته شد تا نجات بخش زندگی بیماران نیازمند عضو باشند.
کارشناس مسوول اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: آخرین مورد اهدای عضو در استان مربوط به جوان ۲۸ ساله بیجاری بود که چند روز پیش براثر تصادف دچار مرگ مغزی شده بود.
وی اظهار داشت: این جوان بیجاری که بدنبال ترومای مغزی، مرگ مغزیاش توسط تیم پزشکان متخصص تایید شد با رضایت خانواده، برای پیوند به تهران اعزام و اعضای بدنش به هشت بیمار نیازمند زندگی دوباره بخشید.
خیراللهی با بیان اینکه هماکنون نبود بخش پیوند یکی از مشکلات موجود در استان است، گفت: اگر بخش پیوند در بیمارستان کوثر سنندج که در دستور کار است راهاندازی شود، مشکلاتی که در زمینه اعزام بیماران به تهران وجود دارد رفع شده و رضایتمند بیشتر خانوادهها برای اهدای عضو حاصل میشود.
از سال ۱۳۹۰ تاکنون اعضای بدن حدود ۴۰ بیمار مرگ مغزی در استان کردستان با همکاری و رضایت خانوادههایشان به بیماران نیازمند اهدا شده است.
مرگ مغزی به معنی عدم بازگشت به زندگی است و زندگی بیمار وابسته به دستگاه است در صورت جدا شدن از دستگاه بعد از چند ثانیه او فوت میکند.
سطح هوشیاری این بیماران عدد سه است در حالی که سطح هوشیاری انسان سالم عدد ۱۵ است، بیمار مرگ مغزی در صورتی که اهدای عضو هم نشود بیشتر از هفت تا ۱۰ روز زنده نخواهند ماند.
اعضای قابل اهدای فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریهها، کبد، رودهها، لوزالمعده و کلیهها است، ضمن اینکه برخی از بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
نظر شما