گردشگری نیازمند برنامه ضربتی همه نهادهای مرتبط

تهران - ایرنا- در شرایطی که برخی اخبار حاکی از لغو شدن بعضی سفرهای ورودی به ایران دارد، ضرورت تدوین برنامه ضربتی با همکاری نهادهای مختلف، مسئول و مرتبط بیش از پیش به چشم می‌خورد.

گردشگری ایران‌ سال ها است با حوادث و تبلیغات منفی علیه  ایران،  دسته و پنجه نرم می‌کند این موضوعات به خصوص از زمان خروج یک‌طرفه آمریکا از برجام شدت گرفت. شدت گرفتن تحریم‌ها علیه ایران همچنین حوادث اخیر از جمله سقوط هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراینی چهارشنبه گذشته (۱۸ دی) موجب لغو بعضی از سفرهای ورودی به ایران شد. البته مسئولان ایران همواره البته در حد بضاعت خود از طریق شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی یا دعوت فعالان عرصه مجازی در حوزه گردشگری برای جذب گردشگر تلاش کرده‌اند.

اما با وقوع اتفاقات اخیر وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تایید اخبار مبنی بر کاهش ۷۰ درصدی سفرهای ورودی پس از سقوط هواپیمای اوکراین می‌گوید، بعضی کشورها توصیه‌هایی به شهروندانشان در این باره داشته‌اند که حتما در لغو تورهای ایران اثر داشته اما تلاش می‌کنیم به حالت عادی برگردیم. 

ظرفیت ذاتی گردشگری توان بهبود شرایط کنونی را دارد

علی اصغر مونسان با تایید کاهش تورهای ورودی گردشگر به ایران پس از وقوع حوادث اخیر گفت: تنش‌های محیطی بر گردشگری کشور اثر منفی داشته اما ظرفیت ذاتی گردشگری سبب ترمیم و بهبود شرایط می‌شود.

وی با بیان این که شهادت سردار سلیمانی و اتفاق ناخوشایند اخیر همچون سقوط هواپیما را بهانه قرار داده اند و تبلیغات سوء علیه ایران می‌کنند، گفت: این کاهش چشمگیر گردشگر ورودی خارجی به ایران با کمک کارشناسان حوزه گردشگری به سرعت رفع می‌شود.

گردشگری یکی از محرک‌های اقتصاد کشور است و به رونق سایر بخش‌های اقتصادی کشور کمک می‌کند. ضمن این که گردشگری یک اقتصاد مردم‌پایه است و این بخش کمترین کمک مالی را از دولت دریافت می‌کند. خوشبختانه با توجه به استعدادهایی که در کشور وجود دارد و ظرفیت‌های فراوان موجود، صنعت گردشگری می‌تواند با کمترین حمایت‌های دولتی و با حضور مردم و سرمایه‌گذاران روند روبه‌رشد خود را ادامه دهد.

 مونسان یادآور شد: با جهاد دانشگاهی همکاری‌های خوبی داریم و در تدوین سند برنامه اقدام ملی، در ایجاد حساب‌های اقماری گردشگری و نیز در خصوص نظام جامع آموزشی همکاری‌های خوبی را با جهاد دانشگاهی آغاز کرده‌ایم.

ظرفیت‌های فراوان در حوزه صنایع‌دستی

وی افزود: در حوزه صنایع‌دستی نیز ظرفیت‌های فراوانی وجود دارد و زمینه همکاری‌های مشترک با جهاد دانشگاهی ایجاد شده است. یکی از موضوعاتی که از دو سال پیش در حوزه صنایع‌دستی دنبال می‌کنیم طرح تجاری‌سازی صنایع‌دستی است که در این طرح به موضوع برندسازی و بسته‌بندی توجه ویژه‌ای شده و در حال حاضر شاهد حضور جوانان و طراحان خوش فکر در صنایع‌دستی هستیم.

تهیه برنامه ضربتی برای اعتمادسازی گردشگری ایران

تا پیش از این علی‌اصغر مونسان به بودجه تبلیغات گردشگری ایران اعتراض کرده و گفته بود: در بسیاری از کشورها به ازای هر گردشگر ۱.۷ الی ۲.۲ دلار برای تبلیغات گردشگری هزینه می‌شود، اما متأسفانه در ایران هزینه این تبلیغات به چند سِنت هم نمی‌رسد. حالا محمدابراهیم لاریجانی مدیر دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری، آن سخنان را تکمیل کرده و گفته: سرانه بودجه ایران برای جذب هر گردشگر خارجی حدود ۳۰ سنت است. وی با اشاره به تحولات اخیر ایران و منطقه، از اقدام برای تدوین برنامه ضربتی اعتمادسازی بازاریابی و تبلیغات در بازارهای هدف گردشگری خبر داد.

وی با ضروری دانستن تهیه و اجرای طرح ضربتی برای بازاریابی و تبلیغات گردشگری برای اعتمادسازی و حفظ اشتغال و معیشت صدها هزار نیروی کار در وضعیت موجود کشور گفت: این طرح با مشارکت بخش خصوصی در دست تهیه است.

با توجه به اتفاقات اخیر به خصوص ناآرامی‌های آبان‌، تحولات عراق و اقدامات تروریستی فرودگاه بغداد، حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی و لغوشدن بسیاری پروازهای بین‌المللی ضرورت برنامه‌ریزی گسترده برای بازاریابی و تبلیغات اعتمادساز در ماه‌های پایان سال و  قبل از شروع فصل اوج سفرهای گردشگران خارجی احساس می‌شود.

وی ادامه داد: بدیهی است ما ماهانه و سالانه برنامه‌های مختلفی برای بازاریابی و تبلیغات گردشگری در دستور کار داریم که متناسب با منابع، بودجه و امکانات و در شرایط عادی به کار گرفته می‌شود، اما با توجه به تحولات اخیر و آثار منفی این اتفاقات روی اذهان و افکار عمومی مردم کشورهای بازار هدف، احساس می‌کنیم در فصل پیش روی گردشگری ورودی که از بهار ۹۹ آغاز می‌شود، با کاهش سفر به ایران مواجه شویم.

کشف و ضبط اشیای تاریخی ساسانی و اسلامی در تهران

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: با تلاش نیروهای یگان حفاظت استان تهران، اشیای تاریخی مفرغی، نقره‌ای و طلایی با قدمت هزاره اول پیش از میلاد، ساسانی و دوره اسلامی کشف و ضبط شد.

 سردار امیر رحمت‌الهی در بیان جزئیات این خبر گفت: یگان حفاظت تهران به‌محض کسب اخبار از سوی دوستداران میراث‌فرهنگی مبنی بر نگهداری مقادیری اشیای عتیقه واقع در شهر تهران، اکیپی مجرب از نیروهای حفاظت خود را با هماهنگی مقام قضایی و همراهی عوامل انتظامی به محل اعزام کرد. مأموران با رعایت موازین شرعی و قانونی در بازرسی از محل ۴۴۸ قلم شیء تاریخی شامل، دستبند از جنس طلا، حلقه مفرغ، انگشتر از جنس نقره، تنگ نقره‌ای، قاشق نقره‌ای، ظرف آبریز مفرغی و... کشف و ضبط کردند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: با توجه به اعلام نظر کارشناسان میراث‌فرهنگی استان، اشیای مکشوفه دارای ارزش تاریخی است و قدمت اشیای هزاره اول پیش از میلاد، ساسانی و دوره اسلامی تخمین زده‌ شده است. در این عملیات سه نفر متهم دستگیرشده به همراه پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی تهران معرفی شدند.

صنایع‌دستی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شد

بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی پارلمان قرار داشت. بر اساس بند ۱۴ ماده ۹ لایحه مالیات بر ارزش افزوده که به‌ تصویب نمایندگان رسید، صنایع‌دستی تولید داخل موضوع ماده ۱ قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی مصوب  ۱۳۹۶/۱۰/۲۶ مطابق فهرستی که تا پایان دی‌ هر سال توسط وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد می‌­شود و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌­رسد از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف خواهد بود.

همچنین موضوع معافیت مالیاتی خدمات اقامتی هتل‌­های سه‌ستاره و پایین‌­تر و سایر مراکز اقامتی دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یا اتحادیه­ های ذی‌ربط برای بررسی بیشتر به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شد. این مصوبه پس از تأیید شورای نگهبان قابل اجرا خواهد بود.

موزه امام علی (ع) پایتخت میزبان هنر شرق آسیا خواهد شد

این رویداد بین‌المللی با رویکرد پژوهش‌محوری و نمایش آثار هنری در شاخه‌های گوناگون هنرهای تجسمی پنجشنبه (۲۶ دی) ساعت ۱۶ در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) افتتاح می‌شود. 
مدیر موزه هنرهای دینی امام علی(ع) در این باره گفت: آثار نمایشگاه نگاهی به هنر شرق آسیا در رشته‌های نقاشی به‌ ویژه مکتب نقاشی‌های نائیو مادوبانی هند، چاپ (حکاکی روی چوب، اوکیوئه) مجسمه، طراحی پارچه، صنایع‌دستی و کاربردی است که برخی از آنها برای نخستین بار به نمایش گذاشته می‌شود.
شهرام بابایی، هدف از برگزاری این رویداد فرهنگی را کمک به رشد آگاهی مردم نسبت به هنرهای آیینی و دینی فرهنگ‌های دیگر، همبستگی و تبادل فرهنگی بین ملت‌ها و تعمیق مشترکات فرهنگی و هنری بین ایران و کشورهای شرق آسیا عنوان کرد.
وی افزود: این نمایشگاه می‌تواند تأثیر بسزایی در شناخت هر چه بیشتر هنر و تمدن درخشان چند هزار ساله شرق آسیا و ارتباط آن با فرهنگ و هنر شکوهمند و دیرینه ایرانی داشته باشد.
رئیس موزه هنرهای دینی امام علی (ع) بیان کرد: کارگاه اوروشی - ساختار شناسی آثار لاکی شرق دور با حضور سیامک علیزاده و میترا اعتضادی و جمعی از اعضای کمیته حفاظت ایکوم ایران Icom-CC و معرفی مراحل ساخت اثر هنری با متریال چینی سلولزی با هدایت مهناز محمدزاده میانجی عضو هیات علمی دانشگاه هنر الزهرا (س) همزمان با آیین گشایش این رویداد از ساعت ۱۵ میزبان علاقه‌مندان است.
بابایی افزود: آثار به نمایش در آمده در این نمایشگاه، گزیده‌ای از مجموعه درخشانی است که طی چندین دهه توسط جهانگیر کازرونی و فریال سلحشور جمع‌آوری شده است. نمایشگاه نگاهی به هنر شرق آسیا از ۲۸ دی تا ۲۸ اسفند به غیر از ایام تعطیل از ساعت ۹ تا ۱۸ در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) واقع در خیابان ولی‌عصر (عج)، روبه روی بزرگراه هاشمی رفسنجانی، بلوار اسفندیار، شماره ۳۵ میزبان علاقه‌مندان است.

کاوش دیرهنگام در چهارباغ اصفهان

پس از آنکه قسمت‌های زیادی از محور میانی چهارباغ عباسی اصفهان بتن‌ریزی و سنگفرش شد، میراث فرهنگی تصمیم به کاوش‌های باستان‌شناسی در قسمت باقی مانده از محور میانی گرفته ، این کاوش دیرهنگام، در پاسخ به  ضرورت‌ها و حساسیت‌ها بر روی چهارباغ در حال انجام است. چهارباغ یکی از محورهای تاریخی و فرهنگی کم‌نظیر شهری در ایران و یکی از بی‌نظیرترین محورهای ارتباطی شهری و خیابان‌های تاریخی و اصلیِ اصفهان است و پل الله وردی خان یا همان سی و سه پل، خیابان چهارباغ را به دو قسمت (خیابان چهارباغ بالا و چهارباغ عباسی) تقسیم می ‌کرده و راه ارتباط چهار باغ بالا و چهارباغ عباسی بوده ‌است.

اکنون در حد فاصل آمادگاه تا سی و سه پل هیات باستانی‌شناسی به سرپرستی محسن جاوری در حال کاوش است، گرچه با وجود انتقاد کارشناسان، بخش‌های عمده ای از کف‌سازی چهارباغ پیش رفته و جانمایی آبراهه و حوض‌ها در محدوده دروازه دولت تا آمادگاه انجام شده اما فعالان میراث فرهنگی امیدوارند نتایج این کاوش برای چهارباغ و ادامه کار در محور میانی موثر واقع شود. چهارباغ یکی از خیابان های تاریخی ایران است که قدمت آن به چهارصد سال می رسد. اقدامات شهرداری اصفهان جهت پیاده‌روسازی و کف‌سازی این خیابان واکنش ها و انتقادات زیادی را داشت. یکی از این انتقادات حفاری و سنگفرش کردن این گردشگاه تاریخی بدون کاوش های باستان شناسی بود.

کشفی تازه از روابط تاریخی ایران و ژاپن

پژوهشگران وابسته به پژوهشگاه دارایی های فرهنگی شهر باستانی نارا ژاپن به دستاوردهای تازه ای رسیده اند که نشان می دهد در سده هشتم میلادی دست‌کم یک مرد پارسی در این شهر زندگی می کرده است.، پژوهشگران ژاپنی در جریان پژوهش های خود توانستند با بهره گیری از پرتو مادون قرمز، یاداشت های یک تخته چوبی باستانی را بازخوانی کنند که نوشته های آن به سال ۷۶۵ میلادی باز می گردد. بر روی این تخته چوب نام یک مرد پارسی هک شده که گمان می رود در دیوان امپراتوری آن زمان ژاپن آموزگار بوده و یا کارآموزشی انجام می داده است.

این تخته چوبی باستانی نزدیک به ۵۰ سال پیش در جریان کاوشگری در زمین بازمانده از کاخ باستانی (Heijo Kyo) در شهر نارا پیدا شده بود، ولی در آن زمان پژوهشگران تکنولوژی و توانایی بازخوانی نوشته های آن را در دست نداشتند به همین دلیل اکنون این تخته چوب را مطالعه کرده اند. در نوشته های تاریخی ژاپن آمده است در دوران امپراتوی شومو (SHOMU) در سال ۷۳۶ میلادی یک مرد پارسی از چین به ژاپن آمده و امپراتور ژاپن پس از دیدار با این مرد، به او جایگاهی در دربار داده است. پژوهشگران ژاپنی گمان می‌کنند، نام هاشینو کیومیچی که روی این تخته باستانی نوشته شده، نام ژاپنی این مرد پارسی باشد نام ایرانی این مرد پارسی مشخص نشده است.

این تخته چوبی باستانی از ماه ژانویه سال ۲۰۱۷ میلادی در موزه هیجوکیو در شهر نارا به نمایش گذاشته شده است، شهر باستانی نارا در آن دوران پایتخت و کانون فرهنگی ژاپن بوده است. گفته می شود پس از ورود اسلام به ایران در سده هفتم میلادی، شماری از اندیشمندان ایرانی به سرزمین های خاوری همچون چین مهاجرت کرده و پس از آن با گذر از دریا به ژاپن نیز رفته اند.

بودجه وزارت میراث‌فرهنگی، با انتظارات مصرح در برنامه ششم متناسب نیست

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی وضعیت بخش میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی را در لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور بررسی کرد. بر اساس گزارش دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ این مرکز، مجموع لایحه پیشنهادی نمی‌تواند متناسب انتظارات مصرح در سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه، قوانین بالادستی و قانون برنامه ششم (به‌ویژه مواد ۲، ۹۷، ۹۸، ۹۹ و ۱۰۰) را در خصوص استفاده از ظرفیت‌های این حوزه پوشش دهد اگر چه سعی شده است تا به تمامی موارد اشاره شود و از ردیف معین برخوردار شوند.

با این حال اعتبارات پیش‌بینی شده برای فعالیت‌های تعریف شده ذیل برنامه‌های وزارتخانه نمی‌تواند به تحقق اهداف قانونگذار بیانجامد. طبق این گزارش، ‌در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ مجموع اعتبارات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی (کد ۱۱۳۷۰۰)، ۱۲.۷۲۸.۷۱۸ میلیون ریال است که ۱۰/۳۹ درصد (حدود ۱۰ درصد) نسبت به قانون بودجه سال ۱۳۹۸ افزایش داشته است.

خانه پدری «قاسم سلیمانی» موزه می‌شود

خانه پدری سپهبد شهید قاسم سلیمانی در استان کرمان، در جلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی فرهنگی غیرمنقول در ۱۵ دی‌ماه ۹۸ واجد ارزش فرهنگی تاریخی تشخیص داده شد.

محمدرضا بهرامی رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق کرمان - پیشنهاد تبدیل شدن خانه پدری سپهبد شهید سردار قاسم سلیمانی به موزه و ثبت ملی آن توسط این کمیسیون را مطرح کرد و گفت:‌ در این موزه، همه اقدامات سپهبد سلیمانی و نتایج، آثار و مستندات آنها به خصوص در عملیات‌های دفاع مقدس و حضور در سوریه، لبنان و عراق را می‌توان جمع‌آوری کرد.

 محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور، به دنبال مطرح شدن این پیشنهاد تاکید کرد: در جلسه‌ شورای ملی ثبت آثار تاریخی که در دفتر ثبت آثار برگزار شد، با نظر اعضای شورا با توجه به ارزش فرهنگی بنا، خانه پدری سپهبد شهید قاسم سلیمانی در استان کرمان واجد ارزش فرهنگی تاریخی اعلام و بر این اساس مقرر شد با هماهنگی مالکان، استانداری کرمان و سپاه پاسداران در اولویت حفاظت، مرمت با کاربری موزه و فرهنگی قرار گیرد. گویا این خانه در روستای قنات ملک شهرستان رابر قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha