قدرتالله مهدیخانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: پس از بارندگیهای فروردین ماه سال جاری و وقوع سیل در برخی نقاط استان، شورای هماهنگی بحران با تشکیل تیمهای کارشناسی اقدام به شناسایی نقاط حادثهخیز، به خصوص در حریم بستر رودخانهها کرد.
وی اضافه کرد: براین اساس ۶۳ مورد در شهرستان قزوین، ۳۶ نقطه در البرز، ۳۲ مورد در آبیک، ۲۹ مورد در آوج، ۴۱ مورد در بویینزهرا و ۲۳ مورد تجاوز غیرقانونی در شهرستان تاکستان به حریم بستر رودخانههای استان توسط افراد حقیقی و حتی حقوقی صورت گرفته بود.
مهدیخانی، مهمترین مشکل در حوزه سیلاب را مربوط به رودخانهها و تجاوزات به حریم آن و هچنین لایروبی نکردن آن طی دهههای گذشته دانست و یادآور شد: ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم بستر، توجه نکردن به پهنههای خطر سیلاب، عبور تاسیسات از عرض رودخانه و پلها همانند فیبر نوری، مخابرات، آب و گاز از جمله دلایل خطر وقوع سیل به شمار میرود.
به گفته وی، ۹۰۰ هکتار از اراضی استان به دلیل تخریب پوشش گیاهی ناشی از تجاوزات صورت گرفته توسط انسان، دچار آتشسوزی شده و برخی مناطق دیگر استان نیز به همین علت در خطر وقوع آتشسوزی قرار دارد.
۱۵۷ رشته رودخانه به طول ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در استان قزوین وجود دارد که ۴۱ رشته از رودخانههای آن از داخل و یا حاشیه شهرها عبور میکنند.
نظر شما