غرفه های اغذیه فروشان در مرز پرویزخان جانمایی شد

قصرشیرین- ایرنا- فرماندار قصرشیرین گفت: غرفه های اغذیه فروشان در مرز رسمی پرویزخان به منظور ارایه خدمات رفاهی به تجار، کارگران و رانندگان و فعالان در این مرز رسمی امروز (پنجشنبه) جانمایی و آماده واگذاری به افراد واجد شرایط است.

مرادعلی تاتار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این غرفه ها در فضایی با مساحت یک در ۱.۵ هکتار در درب گمرک و رو به روی محل پارک خودروهای سواری استقرار می یابند که به افراد باسابقه که قبلا در مرز فعالیت داشتند و دارندگان مجوز فعالیت در این مرز رسمی واگذار می شود.

وی اظهار داشت: در مرحله اول ۲۰ غرفه قرار است واگذار شود و در صورت افزایش متقاضیان به ۴۰ غرفه افزایش خواهد یافت.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: این غرفه ها پیش تر در وسط محوطه گمرک مستقر بودند و مانع احداث طرح جامع توسعه مرز رسمی پرویزخان بودند که امروز با حضور نمایندگان سازمان همیاری های شهرداری های استان کرمانشاه و گمرک جانمایی آن   برای از سرگیری فعالیت دوباره اغذیه فروشان صورت گرفت.

تاتار همچنین با اشاره به روند اجرای طرح توسعه مرز رسمی پرویزخان گفت: پیمانکار مجدد فعالیت خود را با شتاب بیشتری آغاز کرده است.

وی اضافه کرد: طرح جامع توسعه مرز رسمی پرویزخان با ۷۰ میلیارد تومان در اسفندماه پارسال شروع شده که طی ۲ مرحله انجام می شود و عملیات اجرایی مرحله اول آن با بیش از ۳۵ میلیارد تومان ۱۰ ماهی می شود که شروع شده است.

تاتار اظهارداشت: در طرح جامع توسعه مرز رسمی پرویزخان قرار است ظرف ۲ تا سه سال، ساختمان گمرک، سردخانه، انبار، پارکینگ، محل استقرار تجار و محل ترانزیت سوخت، محوطه‌سازی، راه ورودی و خروجی، فیبرنوری، فاضلاب، آب و برق و امکانات رفاهی نیز جانمایی و پیش بینی شده است.
از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ۲ میلیارد و ۴۷۴ میلیون و ۲۷۵ هزار دلار کالا به ارزش وزنی ۲ میلیارد و ۱۷۵ میلیون و ۴۰۳ هزار کیلوگرم از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر شده است.

سیمان خاکستری، کیک و بیسکویت، کولر آبی، هندوانه، لبنیات، لوازم ساختمانی و میوه و تره بار از جمله کالاهایی هستند که از طریق مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر شده است.  

مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می‌شود.
نزدیکی فرهنگ ۲ منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این مرز رسمی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشور است که ۵۴ درصد صادرات غیرنفتی کشور به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول ۹۰۰ کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که کشور عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می شود.
روزانه ۸۰۰ تا یک هزار و ۲۰۰ دستگاه کامیون کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین ۵۰۰ دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
همچنین روزانه به طور میانگین ۶۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسوولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.