خبرگزاری اسپوتنیک امروز پنجشنبه به نقل از هفته نامه الحدث/ Al-Hadath خبر موافقت خلیفه حفتر با شرکت در این کنفرانس را منتشر کرد.
پیشتر آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان گفته بود که برلین میزان کنفرانس صلح لیبی خواهد بود و از همه طرف های درگیر در لیبی و نمایندگان ۱۱ کشور برای شرکت در کنفرانسی که حل بحران این کشور را هدف قرار می دهد، دعوت کرد.
روز دوشنبه خلیفه هفتر با میانجی گری روسیه و ترکیه در مسکو با فائز السراج رییس دولت وفاق ملی دیدار کرد اما روز بعد از آن اعلام شد که وی مسکو را بدون امضای توافق آتش بس ترک کرده است.
وزیر دفاع روسیه در این زمینه گفت، موضع حفتر برای امضای بیانیه نهایی با دولت وفاق ملی مثبت بوده اما به دو روز وقت برای انجام مذاکرات داخلی نیاز داشته است.
بعد از این مذاکرات شکست خورده آلمان اعلام کرد که میزبان کنفرانس صلح لیبی خواهد بود. آلمان به غیر از طرف های درگیر نمایندگانی از روسییه، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین، ترکیه و امارات را هم دعوت کرده است.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در آستانه برگزاری کنفرانس بین المللی برلین با موضوع بحران لیبی اعلام کرد که این نشست قرار است به ۶ محور اساسی شامل پایان دادن به درگیری ها و آتش بس دائمی، ممنوعیت استفاده از سلاح، اصلاح سیستم امنیتی، بازگشت به روند سیاسی، اصلاحات اقتصادی و احترام به قوانین حقوق بشر بپردازد.
لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای ناتو با هدف برکناری معمر قذافی حاکم وقت این کشور، تنشهای سیاسی و درگیریهای نظامی بسیاری را شاهد بود.
این کشور در نهایت به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد است و در بخش شرقی خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش کنترل امور را در دست گرفته است..
فایز السراج از پشتیبانی ترکیه، قطر و برخی کشورهای اروپایی برخوردار است. ژنرال حفتر نیز خود را تحت حمایت عربستان، مصر، امارات و برخی دیگر از کشورها میبیند.
نظر شما